Stepbankje kopen? De 5 beste review

Thuis sporten wordt steeds populairder. Je kunt ervoor kiezen om zelf een fitnessapparaat voor thuis aan te schaffen, maar met bijvoorbeeld een stepbankje kom je ook al een heel eind. Je kunt het namelijk bij veel verschillende oefeningen gebruiken.

Wat is een stepbankje?

Een stepbankje is een trainingstool die je kunt gebruiken als ondersteuning van je training. Het zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld een opstap aan je oefening kan toevoegen. Het grote voordeel is ook dat je een stepbankje vaak nog in verschillende hoogtes kan neerzetten.

Zulke oefeningen kun je ook met andere hulpmiddelen doen, maar het probleem is dat een ander soort krukje vaak te klein is of niet stevig genoeg staat. Een stepbankje staat wel altijd stevig en kun je dan ook veel makkelijker en veiliger je oefeningen mee doen.

Waar moet je op letten als je een stepbankje koopt?

Er zijn een paar aandachtspunten die je moet bekijken voordat je een stepbankje koopt. Zo is het belangrijkste om te bekijken wat het maximaal belastbaar gewicht is. Denk hierbij ook aan of je hem wilt gebruiken met alleen je eigen lichaamsgewicht of juist met gewichten erbij.

Ook is de oppervlakte van het bankje belangrijk. Voor bepaalde oefeningen is het wel zo fijn als je genoeg bewegingsvrijheid hebt. Ook de stabiliteit en het hebben van voldoende grip op het bankje is wel zo fijn om je oefeningen zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

Soorten stepbankjes

De meeste stepbankjes hebben dezelfde afmetingen. Dit is een standaard afmeting die voor de meeste mensen groot genoeg is om ze de juiste bewegingsvrijheid te bieden. Daarnaast zijn er ook verschillende hoogtes. Je kunt ervoor kiezen om een stepbankje te kopen die maar 1 hoogte heeft, maar vaak kun je ze ook in hoogte verstellen. Dit gaat meestal door de blokken onder het bankje te vervangen met hogere blokken. Ze komen dan ook vaak in een set.

Zeker, hier is je aangepaste alinea met een interne link erin: Ook kan er een flink verschil zitten in prijs en kwaliteitsverhouding. De prijzen zijn dan ook zeer uiteenlopend. Bedenk dan ook vooraf goed waar je het stepbankje voor gaat gebruiken en hoe vaak je hem per week gaat gebruiken. Als je van plan bent om hem intensief te gebruiken, kun je beter investeren in een goed en stevig stepbankje, dat lang mee zal gaan. Meer weten? Lees dan ook ons bericht over de beste stepapparaten op de markt.

De 5 beste stepbankje

1

AJSports Fitness step

foto van een AJSports Fitness step
9.4Expert Score
Stevig, verstelbaar, compact, veelzijdig, effectieve workouts, gebruiksvriendelijk.

Ik heb onlangs de AJ Sports Fitness Step – Stepper – Aerobic Step – Stepbank – Verstelbaar – Fitness step – Stepper Fitnessapparaat – Workout – Fitness aangeschaft via bol. com en ik ben er ontzettend tevreden mee. Ook het antislip oppervlak zorgt voor extra veiligheid tijdens het gebruik.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Top service bij aankoop
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

WOD Fitness Step

foto van een WOD Fitness Step
8.5Expert Score
Stevig, antislip, verstelbaar, gebruiksvriendelijk, duurzaam, veelzijdige aerobic stepbank.

De W. O. D Fitness Step Pro is een uitstekend aerobic step-bankje met een anti-slip oppervlak voor extra veiligheid tijdens workouts. Het step-bankje is stevig, duurzaam en kan een groot gewicht dragen, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als gevorderde sporters. De materialen voelen erg sterk en van hoge kwaliteit aan. Bovendien is de kleur zwart tijdloos en past het bankje in bijna elk interieur. Al met al is de W.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Matchu Sports Aerobic

foto van een Matchu Sports Aerobic
8Expert Score
Stevig, verstelbaar, handig, compact, goede grip, kwaliteit, veelzijdig, praktisch, betaalbaar, aerobics thuis.

De Matchu Sports Aerobic Step is een veelzijdige, in hoogte verstelbare stepbank die perfect is voor thuisfitness. Met zijn robuuste en duurzame constructie kan het een gewicht van maximaal 120 kg dragen. Deze stepbank maakt het gemakkelijk om verschillende aerobics- en krachtoefeningen effectief uit te voeren. Het antislip-oppervlak zorgt voor extra veiligheid en grip tijdens het sporten.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijk snelle levering
4

BasicFit Aerobic Step

foto van een BasicFit Aerobic Step
7.1Expert Score
Verstelbare, duurzame stepbank; anti-slip oppervlak; goede prijs-kwaliteitverhouding.

De Basic-Fit® Aerobic Step is een veelzijdige en verstelbare stepbank die ideaal is voor het uitvoeren van verschillende soorten fitnessoefeningen.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

AJSports Fitness step

foto van een AJSports Fitness step
6.4Expert Score
Stevig, verstelbaar, effectief, duurzaam, gebruiksvriendelijk.

De AJ Sports Fitness Step – Stepper PRO is een uitstekend en veelzijdig fitnessapparaat dat geschikt is voor aerobic workouts en diverse andere oefeningen. De verstelbare hoogte zorgt ervoor dat deze step steeds uitdagend blijft en past bij zowel beginners als gevorderden.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Matige kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

 

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart