De beste gasstel van 2022 koopgids

Alles over het gasstel

Veel mensen koken bij voorkeur op gas. Dit is relatief goedkoop en je kan heel eenvoudig zelf de vlamgrootte regelen. Nog een voordeel van koken op een gasstel is dat je er geen speciale pannen voor hoeft aan te schaffen.

Een gasstel aanschaffen, hier let je op!

Ben je op zoek naar een nieuw fornuis dan is het kiezen voor een gasstel een voor de hand liggende keuze. Er zitten namelijk een groot aantal voordelen aan verbonden. Maar waar moet je nou op letten bij de aankoop van een gasstel?

  • Het aantal pitten. Een standaard gasstel heeft 4 pitten. Ben je een echte hobbykok of hou je ervan om regelmatig te wokken? Dan kan je kiezen voor een gasstel wat voorzien is van een speciale wokbrander. Er zijn ook gasstellen die 6 pitten hebben. Zo kan je ieder gerecht tegelijkertijd bereiden.
  • Het formaat. Een standaard gasstel is net zo breed als een keukenkastje, 60 cm. Heb je meer ruimte in je keuken of heb je graag genoeg plek op je kookplaat voor grote pannen, dan kan je er ook voor kiezen om een gasstel te kiezen wat net wat groter is.
  • Met of zonder oven. Wil je alleen een kookplaat of is een oven ook handig? Een gasstel is te koop als losse kookplaat maar ook compleet met een oven. Vaak werkt deze oven niet op gas maar op elektrisch.
  • Met of zonder glazen oppervlak. Gaspitten schoonmaken kan soms een tijdrovend klusje zijn. Tegenwoordig zijn er ook gasstellen die een glazen oppervlak hebben. Hierdoor is je kookplaat veel sneller schoongemaakt.
  • Vrijstaand of inbouw. Heb je genoeg plaats in je keuken dan is een los gasstel met oven in de meeste gevallen de beste optie. Je kan er ook voor kiezen om een inbouwgasstel aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat dit dan weggewerkt wordt in je keuken. Dit ziet er een stuk strakker uit.

Dit maakt het gasstel zo gewild

Veel mensen kiezen voor de aankoop van een gasstel omdat dit in aanschaf relatief goedkoop is vergeleken met andere kookplaten. Wie eenmaal gewend is om op gas te koken zal niet snel geneigd zijn om over de stappen op een andere manier. Of ben je op zoek naar een muggengordijn?

Op gas koken is ook heel erg eenvoudig. Dit komt omdat je zelf de controle hebt over de grootte van de vlam. Zodra iets kookt kan je de gaspit meteen lager zetten om overkoken te voorkomen. Er zijn ook kleine gasstellen te koop. Deze werken op een gasfles en ze worden vaak gebruikt door liefhebbers van kamperen.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een hoge kwaliteit. Dit is een van de verschillende factoren waarop wij hebben gekozen.

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Duurzaamheid

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Duurzaamheid. Deze categorie is heel cruciaal bij het selecteren omdat het je keuze beter maakt.

Functionaliteiten

De tweede categorie die we hebben gekozen is Functionaliteiten. Deze categorie is cruciaal voor je keuze. Verschillende bedrijven preseteren anders in deze categorie.

Leveringstermijn

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is Leveringstermijn. Bij Leveringstermijn is het goed om nauwkeurig te weten hoe cruciaal dit is.

De beste 5 gasstel

1

Campter Kampeer kookstel

foto van een Campter Kampeer kookstel
9.1Expert Score
Beste gasstel uit de test

Dit draagbaar gastoestel van Campter beschikt over één brander met een vermogen van 2200 Watt. Het gasfornuis wordt geleverd in een plastic koffer waardoor deze eenvoudig mee te nemen is. Bevat een vergrendelingshendel voor de gascartouche, een piëzo-ontsteking en een pandrager met een geëmailleerde laag.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van top materiaal
  • Top service bij aankoop
  • Gebruiksvriendelijk
2

2 Pits Draagbaar Camping Gasfornuis

foto van een 2 Pits Draagbaar Camping Gasfornuis
8.9Expert Score
Hoge kwaliteit gasstel

Deze Camping Gasfornuis is ideaal voor al uw buitenactiviteiten. Het kooktoestel heeft een ingebouwd compartiment voor een gas cartridge, deze is niet inbegrepen. De gasfornuis werkt op een gasbus met een propaan/butaan mix van 220 gram. Tevens direct aansluitbaar op een gasfles.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
  • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
  • Snelle levering
3

Kampeer kookstel- Draagbare Gasfornuis

8.3Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Camping kooktoestel set, 2-pits. Ideaal voor camperen, picknicken en buitenhuis gebruik. Dit kooktoestel heeft een elektronische ontsteking daardoor heeft u geen lucifers of aanstekers nodig.

Goede punt(en)
  • Gaat redelijk lang mee
  • Gemaakt van redelijk materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
4

Temz® Kookstel Camping – Gasstel Camping

7.8Expert Score
Een gasstel van middelmatige kwaliteit

Wil je ook gezellig koken op de camping? Of misschien zelfs tijdens het vissen? Dan is dit camping kookstel van Temz® ideaal voor jou! Met dit kooktoestel kan je op een eenvoudige en snelle manier je maaltijd grillen en bereiden. De kachel is makkelijk op te vouwen en mee te nemen met de meegeleverde draagtas. Verder is het opvouwbare kookstel gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, waardoor deze geschikt en bestand is tegen hoge temperaturen.

Goede punt(en)
  • Gaat goed mee
  • Materiaal is sterk
  • Gebruiksvriendelijk
5

Camping Gasstel

foto van een Camping Gasstel
6.8Expert Score
Een gasstel van matige kwaliteit

Froyak Camping Gaskocher 190gr Typ 200 20,7 x 13 x 13 cm Camper-gaz

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Gemaakt van matig materiaal
  • Matige prijs kwaliteit verhouding

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart