Vliegenwaaier kopen? De 5 beste getest

Als je zit te eten dan zit je er niet op te wachten dat je lastig gevallen wordt door vliegen. Naast dat ze vervelend zijn is het ook vies en onhygiënisch. Je kunt de vliegen makkelijk op afstand houden met een vliegenwaaier. Als je die op tafel zet dan kun je weer rustig eten zonder dat de vliegen op je eten afkomen.

Wat is een vliegenwaaier?

Met een vliegenwaaier jaag de vliegen weg, vliegen houden  niet van wind en zullen daardoor wegblijven. Als je de vliegenwaaier op tafel neerzet bij het eten zullen ze wegblijven, op de vliegenwaaier zitten namelijk 2 blaadjes die hard gaan waaien. Doordat ze gaan waaien ontstaat er een zachte wind die vliegen niet leuk vinden, ook zijn de blaadjes gereflecteerd waar de vliegen een hekel aan hebben. Vliegen zorgen er dus wel voor dat ze uit de buurt blijven van de vliegenwaaier.

Niet alleen voor vliegen

Een vliegenwaaier is niet alleen voor vliegen, ook wespen en andere vliegende insecten houden er niet van. Als je dus last hebt van bijvoorbeeld wespen of bijen tijdens het eten kun je hem ook gebruiken, je hoeft dan niet bang te zijn dat je last hebt van beesten tijdens het eten. Als je ervoor zorgt dat je genoeg vliegenwaaiers hebt dan is al jouw eten beschermd tegen vliegen.

Waar plaats je er een?

Je plaatst een vliegenwaaier op de tafel bij je eten, natuurlijk hoeft dat niet op tafel te zijn maar het kan bijvoorbeeld ook op het aanrechtblad. Waar je eten staat kun je de vliegenwaaier plaatsen, doordat de vliegenwaaier een niet super groot bereik heeft is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je er genoeg hebt. Als je er te weinig bij je eten neerzet heb je het risico dat de vliegen alsnog op je eten af zullen komen.

Waar kun je een vliegenwaaier kopen?

Vliegenvangers kun je op veel plaatsen kopen, vooral als het zomer is dan zijn ze overal te koop. Je kunt ze dan bij iedere woonaccessoires winkel kopen, je kunt zelf beslissen of dat je hem in de winkel gaat halen of liever online besteld. Als je hem in de winkel gaat halen dan heb je hem gelijk en kun je er gebruik van maken, als je hem online besteld dan hoef je de deur niet uit en wordt hij bij je thuis bezorgd. Welke jouw voorkeur heeft is geheel persoonlijk, beide heeft voor- en nadelen. Je kunt vaak ook ervoor kiezen om later te betalen na de aankoop.

Wat kost een vliegenwaaier?

De kosten van een vliegenwaaier liggen niet ver uit elkaar, je zult er niet heel veel voor betalen. Voor een paar euro heb je al een goede vliegenwaaier. Het is afhankelijk van welke je neemt, als je hem buiten de zomer koopt is de kans groot dat je minder betaald dan wanneer je hem midden in de zomer koopt. Je kunt zelf kijken waar hij op dat moment het goedkoopste is en kopen, als je goed zoekt dan kun je het misschien ook nog wel in de aanbieding kopen waardoor hij nog goedkoper wordt. Opzoek naar een vliegertouw? Klik hier.

De beste 5 vliegenwaaier van 2023

1

Vliegen Waaier Anti Vliegen en Muggen Tafelaccessoire Insect Afstotend Verjager Fruitvliegjes

foto van een Vliegen Waaier Anti Vliegen en Muggen Tafelaccessoire Insect Afstotend Verjager Fruitvliegjes
9.1Expert Score
De hoogste kwaliteit vliegenwaaier

Ongestoord eten zonder nare vliegen, muggen en wespen rondom de eettafel is gegarandeerd met deze vliegenwaaier van SpulShop! De waaier werkt op twee AA batterijen . Door middel van twee zachte reflecterende vleugels simuleert de waaier golvend water: Door kikkers en vissen een natuurlijke bedreiging voor insecten. Op deze manier worden ze op een Dit is het ideale product voor op de camping of een zomers etentje in de tuin! diervriendelijke en rustige manier weggejaagd.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

ByeByeFly Vliegenverjager Voor Op Tafel

foto van een ByeByeFly Vliegenverjager Voor Op Tafel
8.8Expert Score
Top kwaliteit vliegenwaaier

Laat vliegen niet je eten verstoren en verpesten. Vliegen zitten vol met schadelijke en vieze bacteriën, de kans dat etenswaar wordt besmet is minimaal dankzij deze ByeByeFly. Deze vliegenverjager is een ecologisch en milieuvriendelijk must have apparaat om vliegen uit de buurt van uw eten en uzelf te houden.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

DEFLIES Vliegenverjager Voor op Tafel 2 Stuks

foto van een DEFLIES Vliegenverjager Voor op Tafel 2 Stuks
8.2Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Dankzij de reflecterende bladen van de DEFLIES Vliegenverjager wordt het licht weerkaatst. Hierdoor zien vliegen en andere insecten de omgeving van de DEFLIES Vliegenverjager als een bedreiding en zullen wegvliegen. Deze techniek werkt op een zeer diervriendelijke en milieuvriendelijke manier. Vliegen zijn een enorme bron van bacteriën en besmetten hierdoor voedsel. Door vliegen en andere insecten op afstand te houden voorkom je besmet voedsel en hierdoor de kans op infecties.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

Sediamo Vliegen Verjager voor op Tafel 

7.6Expert Score
Middelmatige kwaliteit vliegenwaaier

Wat stoort u het meest wanneer u aan tafel zit om te eten? Precies! Vliegen, wespen enz. die op en rond uw bord vliegen en zo uw eetlust bederven. Natuurlijk kunt u ze even met de hand wegjagen, maar dat effect is slechts van korte duur: ze blijven terugkomen. En bij een buffet of bij de barbecue is dat al helemaal niet te doen.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

SHOOAWAY Vliegenverjager Voor op Tafel 

6.5Expert Score
Vijfde beste vliegenwaaier uit de test

Last van vliegen in en om het huis door de warme zomer maanden? Dankzij deze witte shooaway houdt je deze terugkerende vliegen op een natuurlijke manier op afstand!

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart