De 5 beste kruidencarrousels

Wanneer je geregeld in de keuken staat en lekkere gerechten klaarmaakt, is de kans groot dat je ook een flinke voorraad kruidencarrousel hebt. Deze belanden vaak in een keukenkastje, met als gevolg dat het kastje al snel een rommelige uitstraling krijgt. De potjes pak je namelijk vaak blind omdat je aan het koken bent, en dus zie je niet goed wat je doet. Maar daar is gelukkig een mooie en eenvoudige oplossing voor.

Gebruik een kruidencarrousel!

Een goede manier om je kruidenpotjes netjes op te bergen, is door het gebruik van een kruidencarrousel. Dit is een rek welke vaak rond kan draaien, waar alle potjes netjes in gezet kunnen worden. Deze kun je dus gewoon op het aanrecht neerzetten naast je kookplaat, zodat je al je kruiden altijd binnen handbereik hebt.

Het grote voordeel hiervan is dat alles overzichtelijk bij elkaar staat, het geheel netjes blijft en dat je meer ruimte over hebt in je keukenkastjes. Ook staan de kruidenpotjes op deze manier meer op ooghoogte dan wanneer ze in een hoog kastje staan, waardoor je in één oogopslag kunt zien welke kruiden waar staat.

Verschillende soorten carrousels

Er zijn verschillende soorten carrousels verkrijgbaar. Niet alleen in grootte, maar ook het aantal verdiepingen, of hij wel of niet rond kan draaien, het gebruikte materiaal en de kleur. Heb jij een witte keuken, dan staat het niet mooi als de carrousel een houten afwerking heeft. Hetzelfde geldt wanneer je over het algemeen een zwarte of grijze keuken hebt. Zeker handig als je bijvoorbeeld uien aan het snijden bent met een uienhakker.

Een kruidencarrousel kan vierkant of rond zijn, en daarbij kan het verschillende hoeveel potjes je erin kwijt kunt. Heb je niet veel verschillende kruiden, dan is een carrousel voor 8, 12 of 16 potjes wellicht al voldoende voor jou. Maar kook je heel veelzijdig en experimenteer je graag met kruiden? Dan is een carrousel met plek voor 20 of zelfs 32 potjes meer iets voor jou.

Bij vrijwel alle carrousels plaats je de potjes met de achterkant in de carrousel. De potjes liggen iets schuin, met de achterkant naar beneden, zodat je ze eenvoudig kunt pakken. Op de deksel kun je opschrijven om welke kruiden het gaat, zodat je direct ziet waar de benodigde kruiden staat. Ook zijn er een aantal carrousels waarbij je de potjes in een houder plaatst. Hierbij staan ze dus rechtop.

Materiaal van de carrousels

Vrijwel alle carrousels zijn van hout of RVS. Wel heb je binnen deze twee opties verschillende uitvoeringen. Denk hierbij aan een bamboe kruidencarrousel of juist een hele lichte houtsoort. Ook zijn er een aantal carrousels van kunststof, deze zijn vaak wit of zwart, al dan niet in combinatie met gekleurde deksels. 

Kruidencarrousel

Dus je bent op zoek naar een Kruidencarrousel, maar je weet nog niet exact welke je wilt. Dat is heel begrijpelijk. In dit blogpost wordt er besproken wat een Kruidencarrousel exact is, en welke Kruidencarrousel het beste is. Dit doen wij zorgvuldig door onderzoek te verrichten naar alle voordelen en nadelen van het product.

Tijdens het zoeken naar een Kruidencarrousel kan het zijn dat je keuze moeilijk is. Wij proberen het door dit blogpost gemakkelijker te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een keuze gemaakt dit we in dit blogpost beschrijven.

Wat is een Kruidencarrousel?

Een Kruidencarrousel is een product. Dit product wordt door diverse bedrijven verkocht. Doordat het product door diverse bedrijven wordt verkocht is het van belang dat je een goede keuze maakt. Deze keuze kan gebasseerd worden op verschillende criteria maar door ons onderzoek en dit blogpost kan je een keuze maken.

Onze keuze naar de beste Kruidencarrousel is gebasseerd op diverse factoren. Als voorbeeld kijken wij enorm naar de kwaliteit, materiaal, levensduur en gerbuiksvriendelijkheid van de producten. Deze verschillende criteria zijn van belang bij het bepalen van onze keuze.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een prachtig design. Hierdoor is onze keuze naar de beste Kruidencarrousel op gebasseerd.

De belangrijkste factoren waarop wij hebben gekozen

Design

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Design. Deze categorie is heel van belang bij het selecteren omdat het je keuze gemakkelijker maakt.

Materiaal

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Materiaal. Deze categorie is van belang voor je keuze. Verschillende bedrijven preseteren anders in deze categorie.

Kwaliteit

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Kwaliteit. Bij Kwaliteit is het goed om exact te weten hoe van belang dit is.

De beste 5 Kruidencarrousels

1

Kruidenrek Staand met 16 Kruidenpotjes

foto van een Kruidenrek Staand met 16 Kruidenpotjes
9.1Expert Score
Beste keuze Kruidencarrousel

De kruidenpotjes zijn gemaakt van kunststof i.p.v. glas, zodat de kans een stuk kleiner is dat er 1 stuk gaat en zo is het kruidenrek een stuk lichter en makkelijker op te tillen. Wel zo fijn als er per ongeluk een valt.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Gebruiksvriendelijk
2

Draaibaar Kruidenrek Coninx

foto van een Draaibaar Kruidenrek Coninx
8.4Expert Score
De tweede beste Kruidencarrousel

Coninx kruidenrek Spicero is eenvoudig te bedienen met de draaiknop aan de bovenzijde. Draai het kruidenrek naar het gewenste kruidenpotje en neem het eenvoudig uit de houder.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Snelle levering
3

Relaxdays kruidenrek draaibaar

8.1Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Het moet eens afgelopen zijn met de chaos in je keukenkast. Deze zilverkleurige moderne kruidencarrousel van rvs zorgt voor orde op je aanrecht. In de 12 potjes kun je alle soorten kruiden kwijt.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Decopatent kruidenrek

foto van een Decopatent kruidenrek
7.8Expert Score
Vierde beste Kruidencarrousel uit de test

Dit rvs 360 graden draaibare Kruiden carrousel met 16 kruiden potjes heeft een tijdloze uitstraling, en past daarom in elke keuken. Deze luxe keukenaccessoire mag u eigenlijk niet missen in uw keuken.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Materiaal is sterk
 • Snelle levering
5

Draaiplateau Badkamer Accessoires

foto van een Draaiplateau Badkamer Accessoires
6.3Expert Score
Matige kwaliteit Kruidencarrousel

Dit plateau is de nieuwe musthave voor bij jou thuis. Het multifunctionele draaiplateau kan zowel voor kruiden, hapjes en badkamerproducten gebruikt worden.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Matige kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart