De 5 beste lichtdimmers

Een lichtdimmer gebruiken in je woning

Je lampen kunnen tegenwoordig op verschillende manieren bediend worden. Natuurlijk met een normale lichtschakelaar zoals je deze in elke ruimte hebt, maar ook door middel van je wifinetwerk of met een lichtdimmer. Vooral deze laatste kan erg handig zijn, bijvoorbeeld wanneer jullie een filmavond willen houden. Felle verlichting zorgt er dan niet direct voor dat er een bepaalde sfeer gecreëerd wordt, terwijl dit met een lichtdimmer eenvoudig aan te passen is.

Wat is een lichtdimmer?

Een lichtdimmer is, zoals de naam al zegt, een schakelaar dat ervoor zorgt dat de verlichting in een bepaalde ruimte gedimd kan worden. Door de normale schakelaar te vervangen door een lichtdimmer kun je dus heel eenvoudig de intensiteit van de verlichting aanpassen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een filmavond wilt organiseren. Net zo handig als een vloerstoomreiniger.

Wel is het goed om rekening mee te houden dat niet elke lamp geschikt is voor een dimmer. Er zijn op de verpakking van de lamp symbolen te vinden, hier kun je eenvoudig nakijken of de lamp geschikt is voor een lichtdimmer.

Naast dat een lichtdimmer dus zorgt voor een bepaalde intensiteit, zorgt het er ook voor dat de lampen langer meegaan. Gebruik je een dimmer en gebruik je een lage intensiteit, dan hoeven de lampen niet zo warm te worden als bij een hogere intensiteit. Op die manier gaan ze dus langer mee. Uiteraard zorgt dit er automatisch ook voor dat de lampen minder stroom verbruiken, wat je vervolgens weer terugziet in de kosten daarvan.

Slimme verlichting met een dimmer

Let wel op; net als bij normale verlichting is het ook bij slimme verlichting niet altijd mogelijk de dimmer te gebruiken. Ook bij deze verlichting zijn er symbolen op de verpakking aanwezig.

Hier kun je dus eenvoudig aflezen of de verlichting geschikt is om te dimmen. Een voordeel bij slimme verlichting is overigens wel, dat het hierbij vaak om LED-verlichting gaat. Hiermee bespaar je dus sowieso al op de stroomkosten, wat door het gebruik van een dimmer nog verder op kan lopen.

Lichtdimmer keuze

Dus je bent op zoek naar een lichtdimmer, maar je weet nog niet precies welke je wilt. Dat is heel normaal. In dit artikel wordt er besproken wat een lichtdimmer precies is, en welke lichtdimmer het beste is. Dit doen wij zorgvuldig door onderzoek te verrichten naar alle voordelen en nadelen van het product.

Tijdens het zoeken naar een lichtdimmer kan het zijn dat je voorkeur moeilijk is. Wij proberen het door dit artikel prettiger te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een voorkeur gemaakt dit we in dit artikel beschrijven. Een lichtdimmer is ook prachtig in combinatie met een rookgenerator.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een prachtig design. Hierdoor is onze voorkeur naar de beste lichtdimmer op gebasseerd.

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Dimfuncties

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Dimfuncties. Deze categorie is heel belangrijk bij het selecteren omdat het je keuze prettiger maakt.

Design

De tweede categorie die we hebben geselecteerd is Design. Deze categorie is belangrijk voor je voorkeur. Verschillende aanbieders preseteren anders in deze categorie.

Kwaliteit van product

De derde en laatste categorie waar we hebben op geselecteerd is Kwaliteit van product. Bij Kwaliteit van product is het goed om precies te weten hoe belangrijk dit is.

De beste 5 lichtdimmer

1

Noxion Automatische LED Dimmer Schakelaar

foto van een Noxion Automatische LED Dimmer Schakelaar
9.3Expert Score
Beste keuze lichtdimmer

Noxion Automatische LED Dimmer Schakelaar RLC 0-300W 220-240V

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Top service bij aankoop
 • Gebruiksvriendelijk
2

Noxion Duo LED Dimmer Schakelaar RLC

foto van een Noxion Duo LED Dimmer Schakelaar RLC
8.4Expert Score
Hoge kwaliteit lichtdimmer

Noxion Duo LED Dimmer Schakelaar RLC 0-100W 220-240V

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

Ledvion LED Dimmer 3-250

foto van een Ledvion LED Dimmer 3-250
8.1Expert Score
Een lichtdimmer van redelijke kwaliteit

Met deze universele LED dimmer dim je moeiteloos verschillende LED lampen van 0 tot 100%. Doordat deze LED dimmer een bereik heeft van 3W tot 250W kunnen er veel LED lampen op de dimmer worden aangesloten.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

LED Snoerdimmer Zwart

foto van een LED Snoerdimmer Zwart
7.8Expert Score
Vierde beste lichtdimmer uit de test

Deze snoerdimmer is geluidloos en dimt zonder knipperend licht.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering
5

KlikAanKlikUit ACM-250-LD

foto van een KlikAanKlikUit ACM-250-LD
6.9Expert Score
Vijfde beste lichtdimmer uit de test

Met deze ACM-250-LD-leddimmer met twee modi kun jij je dimbare lampen en spots draadloos dimmen. Installeer de dimmer in een plafonddoos om je aangesloten led-lampen van maximaal 50 watt of gloei- en halogeenlampen van maximaal 250 watt draadloos te dimmen.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart