Wijnstandaard kopen? De 5 beste getest

Wijn drinken kan heel erg ontspannend zijn maar wat doe je met alle flessen wijn? Je kunt ze in de kast zetten maar er wordt niet voor niets gezegd dat je flessen wijn beter liggend kunt bewaren. Het is dan een heel goed idee om een wijnstandaard te nemen. Naast dat een wijnstandaard heel erg handig is kan het ook nog eens heel erg mooi staan in huis.

Hoe ziet een wijnstandaard eruit

Een wijnstandaard kun je in heel veel soorten kopen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop. Je kunt een hele simpele kiezen waar je een paar flessen wijn in neer kunt leggen maar je kunt ook voor wat anders gaan, wat denk je van een fiets waar je een wijnfles in kunt zetten? Daar wil je natuurlijk wel je mooiste fles wijn in neerzetten. Je kunt helemaal zelf bekijken welke standaard je wilt hebben en welke je in de kamer neer wilt zetten.

Waar is een wijnstandaard van gemaakt?

Wijnstandaarden zijn van verschillende soorten materiaal gemaakt, sommige zijn van hout gemaakt en sommige van metaal. De wijnstandaard die van hout zijn gemaakt zijn meestal gemaakt voor meerdere flessen wijn, de wijnstandaard die gemaakt zijn van metaal zijn meestal de wat bijzondere wijnstandaarden. Metaal kun je wat makkelijker buigen waardoor je er sneller iets mooiers van kunt maken. Een kruidencarrousel kan ook nog mooi bij het interieur passen.

Hoeveel flessen wijn kun je kwijt in een wijnstandaard?

Het hangt van de wijnstandaard af hoeveel flessen wijn je er in kwijt kunt, in sommige wijnstandaarden kun je wel 12 flessen kwijt terwijl je in een andere er maar eentje kwijt kunt. Je kunt zelf bepalen welke je wilt en hoeveel flessen je daarin kwijt wilt, als je een fles wijn hebt die je graag tentoon wilt stellen dan kun je best een wijnstandaard voor 1 fles kopen. Als je liever een standaard hebt waar je de flessen in kunt bewaren zodat ze niet in de kast los staan dan kun je er beter eentje kopen waar je ze in kunt leggen.

Waar koop je er een?

Je kunt een wijnstandaard op veel plaatsen kopen, in de meeste woonwinkels hebben ze er wel eentje staan. Als je toch liever meer opties hebt dan kun je kiezen om er eentje online te bestellen, online is de keuze namelijk veel groter dan in de winkel. Soms kan een standaard zwaar zijn, als je hem online besteld dan heb je het geluk dat je niet met een zwaar pakket hoeft te slepen. Jouw standaard wordt dan aan de deur geleverd zonder dat je er ook maar een stap buiten hoeft te doen.

Wat kost er een?

De kosten van een wijnstandaard zijn moeilijk te zeggen, het hangt van veel dingen af. Het materiaal is bijvoorbeeld al heel erg belangrijk, ook de grootte is belangrijk voor de prijs. Je kunt zelf bepalen hoe duur de wijnstandaard gaat worden, als je een hele exclusieve wilt dan zul je daar zeker een hogere prijs voor gaan betalen maar daar heb je dan wel een hele mooie standaard voor.

De beste 5 wijnstandaarden van 2023

1

Out of the Blue Wijnrek Metaal Wijnstandaard Wielrenner 1 fles

foto van een Out of the Blue Wijnrek Metaal Wijnstandaard Wielrenner 1 fles
9.4Expert Score
Best geteste wijnstandaard

Ook niet weg te slaan voor de buis tijdens de wielerwedstrijden dan is deze wijnstandaard van metaal echt iets voor jou. Een ludieke wijnfleshouder in de vorm van een wielrenner met fiets van Out of the Blue.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Out of the Blue wijnstandaard metaal motor rijder

foto van een Out of the Blue wijnstandaard metaal motor rijder
8.6Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit wijnstandaard

De gave motor met motorrijder van metaal is niet alleen een heel mooi beeld ter decoratie het is ook nog eens een wijnflesstandaard.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering
3

Relaxdays Wijnhouder bamboe voor 6 flessen

foto van een Relaxdays Wijnhouder bamboe voor 6 flessen
7.9Expert Score
Derde beste wijnstandaard uit de test

Dit hoogwaardige wijnrek gemaakt van bamboe is geschikt om 9 flessen wijn in op te bergen. Maar door zijn afmetingen is hij ook geschikt om andere flessen in op te bergen. Het wijnrek onderscheid zich vooral door zijn mooie ontwerp. Dit wijnrek kan geplaatst worden op elke vlakke oppervlakte. De flessenhouder is gemaakt van bamboe en doordat het materiaal vochtbestendig is, is hij ook geschikt voor in de keuken.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Relaxdays wijnrek voor 8 flessen 

7.1Expert Score
Middelmatige kwaliteit wijnstandaard

Dit stijlvolle wijnrek van hoogwaardig bamboe is geschikt om 8 wijnflessen in op te bergen op 2 lagen. Maar het rek is ook geschikt als opbergruimte voor andere drankflessen. Het ruimtebesparende wijnflessenrek valt vooral op door zijn natuurlijke look en het flexibele design. Gebruik de 2 delen dankzij de praktische handgrepen afzonderlijk van elkaar of stapel ze op elkaar. Dankzij de vochtbestendigheid van het materiaal is het moderne flessenrek zowel geschikt om in de keuken als in de huisbar te gebruiken.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Materiaal is sterk
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

HOMCOM Wijnrek wijnstandaard flessenrek flessenstandaard hout voor 24 flessen

foto van een HOMCOM Wijnrek wijnstandaard flessenrek flessenstandaard hout voor 24 flessen
6.4Expert Score
Een wijnstandaard van matige kwaliteit

Bewaar uw wijnflessen veilig in ons stevige wijnrek! Door de verschillende niveaus kunt u een unieke volgorde creëren en het overzicht over uw wijnen behouden. Met ons wijnrek loopt u niet meer het risico dat u per ongeluk flessen wijn omstoot, u bewaart uw mooie wijnen veilig. Het flessenrek heeft een groot draagvermogen en past dankzij zijn decoratieve karakter in elk huishouden, of het nu in de keuken is, naast de huisbar of in de woonkamer.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Matige kwaliteit
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart