De 5 beste kattenbenches van 2022 koopgids

Er zijn een aantal situaties waarin je er als katteneigenaar voor kiest om je kat in een bench te houden. Redenen hiervoor kunnen zijn dat de kat niet zindelijk is, een of meer kittens die hyperactief zijn, of als introductie als er een nieuwe kat in huis komt.

Katten lang in een bench houden is niet verstandig maar soms is het prettig om ze toch even in een kattenbench te doen. Hou hierbij wel goed in de gaten dat katten er niet van houden om te worden opgesloten.

Een kattenbench aanschaffen, hier let je op!

Heb je toch, om welke reden dan ook, een bench nodig voor je huistijger dan is het niet verstandig om zomaar het eerste beste model te kopen. Om ervoor te zorgen dat je kat zich ook in de bench zo comfortabel mogelijk voelt zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden voordat je een bench voor je kat aanschaft.

 • De afmetingen. Als je kiest voor een kattenbench, zorg er dan voor dat deze niet te klein is voor je kat. Zorg ervoor dat je kat genoeg ruimte heeft om te bewegen. Maar kies ook weer niet voor een te grote bench.
 • Het materiaal. Kattenbenches zijn gemaakt van diverse materialen. In de meeste gevallen is dat metaal. Deze zijn het stevigst. Je kan voor een kat ook een bench van kunststof of plastic kopen.
 • Stem de maten van de bench af op het gebruik. Wil je bench gebruiken om een nestje kittens met de moeder een rustig plekje te geven, dan kies je voor een ruime bench. Is het om een nieuwe kat aan de rest voor te stellen, kies dan voor een bench die juist niet al te groot is.
 • Wel of niet draagbaar. Er zijn kattenbenches die draagbaar zijn. Dit kan een uitstekend hulpmiddel zijn als je kat uit logeren gaat of een keer een bezoek moet brengen aan de dierenarts.
 • De kwaliteit. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dit geldt zeker voor een kat die in een bench zit. Zorg er daarom voor dat je een bench van een goede kwaliteit koopt die goed sluit. Zo voorkom je dat je kat na een autorit naar de dierenarts uit de bench komt en op de vlucht slaat.

Dit maakt de kattenbench zo praktisch

Met een kat in huis is het soms noodzakelijk om deze even op te sluiten. Is je kat net geopereerd en heb je kleine kinderen of andere huisdieren, ook dan kan een kattenbench een uitkomst zijn. De kat kan hierin rustig wakker worden van de narcose zonder lastig gevallen te worden. Of ben je op zoek naar een koffiefilterhouder?

Ga je op reis en breng je de kat naar een pension is het ideaal om het dier mee te vervoeren. Een kat los in de auto meenemen is in de meeste gevallen een onmogelijke opgave. Daarom is het handig als je het dier in een bench mee kan nemen.

Dus jij bent op zoek naar een kattenbench, maar je weet nog niet nauwkeurig welke je wilt. Dat is heel normaal. In dit bericht wordt er besproken wat een kattenbench nauwkeurig is, en welke kattenbench het beste is. Dit doen wij zorgvuldig door onderzoek te verrichten naar alle voordelen en nadelen van het product.

Tijdens het zoeken naar een kattenbench kan het zijn dat je voorkeur moeilijk is. Wij proberen het door dit bericht gemakkelijker te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een voorkeur gemaakt dit we in dit bericht beschrijven.

Wat is een kattenbench?

Een kattenbench is een product. Dit product wordt door meerdere merken verkocht. Doordat het product door meerdere merken wordt verkocht is het considerabel dat je een goede voorkeur maakt. Deze voorkeur kan gebasseerd worden op verschillende criteria maar door ons onderzoek en dit bericht kan je een voorkeur maken.

Onze keuze naar de beste kattenbench is gebasseerd op diverse factoren. Als voorbeeld kijken wij enorm naar de kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid van de producten. Deze verschillende criteria zijn considerabel bij het bepalen van onze voorkeur.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een lange levensduur. Hierdoor is onze voorkeur naar de beste kattenbench op gebasseerd.

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Gebruiksduur

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Gebruiksduur. Deze categorie is heel considerabel bij het selecteren omdat het je keuze gemakkelijker maakt.

Kwaliteit design

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Kwaliteit design. Deze categorie is considerabel voor je voorkeur. Verschillende merken preseteren anders in deze categorie.

Tijd van leveren

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Tijd van leveren. Bij Tijd van leveren is het goed om nauwkeurig te weten hoe considerabel dit is.

De beste 5 kattenbench

1

Opvouwbare Bench voor huisdieren

foto van een Opvouwbare Bench voor huisdieren
9.1Expert Score
Beste kattenbench uit de test

Naast het feit dat deze opvouwbare bench super handig is voor je kat, hond of knaagdier, ziet de bench er ook nog eens super leuk uit! De bench is makkelijk op te vouwen en mee te nemen. (Bijvoorbeeld op vakantie.) Je klapt deze bench in een handomdraai uit, en ook zo weer in elkaar.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Craffic Transportbox voor Honden & Katten – Huisdieren

8.4Expert Score
Top kwaliteit kattenbench

Dankzij deze prachtige en luxe transportbox, kun je je favoriete huisdier eenvoudig overal mee naartoe nemen! Vanaf nu hoef je je hond of kat niet eenzaam thuis achter te laten, terwijl jij op pad gaat.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

LOODS 21 Hondenbench voor Auto

foto van een LOODS 21 Hondenbench voor Auto
7.8Expert Score
Een kattenbench van redelijke kwaliteit

Neem jij jouw hond regelmatig mee in de auto? Dan is het belangrijk om je hond op een stabiele en stevige manier in de auto te vervoeren. Met deze hondenbench voor in de auto zit jouw hond stevig en stabiel in de auto en zorg je voor extra veiligheid.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Bench met schuifdeur

foto van een Bench met schuifdeur
7.1Expert Score
Vierde beste kattenbench uit de test

stevige hondenbench met schuifdeuren ,. . Afmeting 91 x 60 x 68 cm. . voorzien van een tussenschot , en stevige bodemplaat !!

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Minouz Kattenhuis S

foto van een Minouz Kattenhuis S
6Expert Score
Vijfde beste kattenbench uit de test

Wil jij jouw katten in een kattenbench zetten die comfortabele en ruim genoeg is? Het kattenhuis van Minouz biedt een leuke en veilige verblijfplaats waar meerdere katten zich kunnen terugtrekken. Het kattenhuis is voorzien van verschillende hoogtes waar de kat kan liggen en slapen. Wil je jouw kat blijven zien? De kooi is gemaakt van dunne spijlen waardoor je altijd contact houdt met jouw pluizige vriendje.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Voordelige prijs
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart