De 5 beste raamthermometers van 2022

Een raamthermometer is ontzettend handig wanneer je graag wilt weten hoe warm het buiten is. het is dus een buitenthermometer, alleen bevestig je deze eenvoudig aan het raam. Hij werkt hetzelfde als alle andere thermometers, waarbij het streepje stijgt op het moment dat het warmer wordt, en daalt als het weer kouder wordt.

Hoe werkt een thermometer?

Vroeger werd er kwik gebruikt in thermometers, maar dit is giftig. Tegenwoordig wordt er dan ook alcohol of een andere vloeistof gebruikt, maar het gebruik ervan is niet veranderd. Bij een raamthermometer zet de vloeistof uit wanneer het warmer wordt, waardoor het streepje zal stijgen. Wordt het kouder, dan gaat hij weer naar beneden. Zo kun je altijd zien hoe warm het op dat moment is op de locatie waar de raamthermometer hangt.

Een barometer gebruiken in plaats van een raamthermometer

Sommige mensen denken dat je ook op dit meetinstrument de temperatuur kunt aflezen, maar dit is niet zo. Een barometer wordt gebruikt om de luchtdruk te meten. Omdat een barometer reageert op luchtdrukverschillen wordt hij gebruikt om het weer te voorspellen. Lage druk betekent vaak dat er slecht weer aankomt, en is de kans op regen groter. Is de druk hoog, dan is de kans groot dat het mooi weer wordt.

Hoe plaats je een raamthermometer?

Het lijkt super simpel: hang een thermometer buiten aan de muur en je weet hoe warm of hoe koud het is. De uitdaging is dat je alleen de luchttemperatuur wilt meten en niets anders. Een thermometer die in de zon hangt, zal ook de stralingswarmte van de zon registreren. Zo worden soms temperaturen van meer dan 50 graden gemeten. Ook een warme muur kan warmte afgeven. Een thermometer moet dus in de schaduw hangen. Op die manier kan je altijd de juiste temperatuur aflezen.

Voor officiële metingen, die meteorologen gebruiken voor de waarnemingen en verwachtingen, zijn er nog veel meer eisen. Zo moet er standaard op een hoogte van 1,5 meter gemeten worden in een geventileerde witte thermometerhut. Ook moet het meetveld aan allerlei eisen voldoen; waaronder dat er geen bebouwing te dicht bij het meetveld mag staan en dat de wind vrij spel moet hebben. Je zult zien dat het in jouw tuin, ook wanneer je in de schaduw meet, vaak warmer is dan in het open veld.

Raamthermometer

Op zoek naar een Raamthermometer? De voorkeur kan moeilijk zijn en we proberen je hiermee te helpen. Door middel van dit bericht kunnen we je informeren wat de beste is/zijn en waar je op moet letten bij je voorkeur.

Tijdens het zoeken naar een Raamthermometer kan het zijn dat je voorkeur moeilijk is. Wij proberen het door dit bericht prettiger te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een voorkeur gemaakt dit we in dit bericht beschrijven. Of ben je op zoek naar een tepelpomp?

Wat is een Raamthermometer?

Een Raamthermometer is een artikel die door verschillende verkopers wordt aangeboden. Een Raamthermometer kan op verschillende manieren worden gebruikt maar de hoofdfunctie is duidelijk. Omdat er verschillende verkopers zijn adviseren we je om goed te onderzoeken welke het beste is. Gelukkig geven we met dit bericht een review van de beste, waardoor je altijd de beste voorkeur maakt.

We hebben de beste Raamthermometer geselecteerd op een aantal factoren. Denk hierbij aan prijs, kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid. Deze factoren zijn enorm belangrijk om een goede voorkeur te maken en daarom hebben wij zorgvuldig onderzoek gedaan naar de beste. Hierna zijn we tot een selectie gekomen die informatie geeft waarom het de beste is met een top aantal artikelen. Het kan soms moeilijk zijn om de bomen door het bos te zien dus proberen we je hiermee te helpen.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een lange levensduur. Dit is een van de verschillende factoren waarop wij hebben gekozen.

Waarop hebben wij geselecteerd

Acuraatheid van meting

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Acuraatheid van meting. Deze categorie is heel belangrijk bij het selecteren omdat het je keuze prettiger maakt.

Kwaliteit

De tweede categorie die we hebben geselecteerd is Kwaliteit. Deze categorie is belangrijk voor je voorkeur. Verschillende verkopers preseteren anders in deze categorie.

Snelheid

De derde en laatste categorie waar we hebben op geselecteerd is Snelheid. Bij Snelheid is het goed om nauwkeurig te weten hoe belangrijk dit is.

De beste 5 Raamthermometer

1

TFA 30.1025 digitale Raamthermometer

foto van een TFA 30.1025 digitale Raamthermometer
9.4Expert Score
Beste Raamthermometer uit de test

Deze digitale raamthermometer geeft de buitentemperatuur in grote, gemakkelijk afleesbare cijfers aan. De min- en max.waarden van de dag worden eveneens weergegeven, altijd actueel.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Snelle levering
2

profielthermometer zwart van metaal

8.5Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit Raamthermometer

Een zwarte metalen thermometer, geschikt voor binnen en buiten gebruik. Wandbevestigingsmateriaal niet inbegrepen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Hendrik Jan – Raamthermometer

8.1Expert Score
Derde beste Raamthermometer uit de test

Hendrik Jan raamthermometer voor montage op kozijn. De metalen buisthermometer heeft een draaibaar glashelder huis en buigzame bevestigingsbeugels.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

thermometer met vogel print

foto van een thermometer met vogel print
7.6Expert Score
Een Raamthermometer van middelmatige kwaliteit

De thermometer geeft temperaturen tussen de -40 graden en +50 graden Celsius aan. Makkelijk aan uw raam te bevestigen door middel van de zuignappen.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Materiaal is sterk
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

raam thermometer zelfklevend

foto van een raam thermometer zelfklevend
6.2Expert Score
Vijfde beste Raamthermometer uit de test

Makkelijk aan uw raam te bevestigen door middel van de plakstrips.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart