De beste 5 uienhakkers op dit moment

De voordelen van een uienhakker

Groentes kunnen uiteraard heel goed gesneden worden met een fijn en scherp mes. Echter, soms gebruik je liever een apparaat. Bijvoorbeeld om je handen vrij te hebben, om te voorkomen dat je in je vingers snijdt of zodat je geen geïrriteerde ogen krijgt zoals bij uien het geval is. gelukkig zijn daar ook oplossingen voor te vinden, zoals het gebruik van een uienhakker.

Wat is een uienhakker precies?

Een uienhakker, of uiensnijder, is een klein apparaat dat je niet alleen veel werk uit handen neemt, maar ook voorkomt dat je handen nog uren naar ui stinken en je ogen gaan tranen. Een ideale oplossing dus, wanneer je eten klaar gaat maken en hier gesnipperde ui voor nodig hebt, maar geen zin hebt om die uien zelf te snijden.

Er zijn speciale uiensnijders verkrijgbaar die je kunt gebruiken, maar uiteraard zijn er ook verschillende apparaten te koop die meer kunnen dan alleen het snijden van uien. Denk hierbij aan een multifunctionele groentesnijder, waarbij elke groente in een mum van tijd kleingesneden is en jij dus sneller aan de slag kunt gaan met je gerecht.

Het gebruiken van de hakker

De uienhakker gebruiken is helemaal niet lastig en kost je dan ook niet veel tijd. Wel is het belangrijk dat je eerst de schil van de ui afhaalt. Dit kun je het beste doen door eerst de kontjes van de ui af te snijden, want zo komt de schil beter los. Eventueel kun je hier een aardappelschilmesje voor gebruiken. Nadat de schil verwijderd is kan de uienhakker gebruikt worden. Kruid hierna je ui met een kruidcarrousel.

Hoe je de ui vervolgens kunt snipperen hangt een beetje af van welke hakker je hebt. Heb je een elektrische hakmolen, dan hoef je de ui hier alleen maar in te plaatsen en op de knop te drukken. Het apparaat zal vervolgens de rest doen, met als resultaat mooie versnipperde ui.

Elektrische varianten

Naast de elektrische varianten zijn er ook nog handmatige uiensnijders verkrijgbaar. Het ene model werkt door middel van een spiraalsnijder, en bij de ander moet je de snijder dichtklappen om de uien te snijden. Houd er wel rekening mee dat een handmatige snijder vaak niet zo klein snijdt als een elektrische. Wil je de ui echt fijngesnipperd hebben, dan is het dus aan te raden de elektrische variant aan te schaffen. Voordeel hierbij is wel, dat je hem niet alleen voor uien kunt gebruiken maar voor alle groenten soorten. Daarnaast kunnen sommige uienhakkers ook nog ijsblokjes fijnmalen.

Je bent dus op zoek naar een uienhakker, maar weet niet wat je nodig hebt. Heel gemakkelijk te begrijpen. In dit blog wordt uitgelegd wat het uienhakker is en welk uienhakker het beste bij jou past. Om dit te doen, moet u zorgvuldig alle sterke en zwakke punten van het product overwegen.

Tijdens het zoeken naar een uienhakker kan het zijn dat je keuze moeilijk is. Wij proberen het door dit blog prettiger te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een keuze gemaakt dit we in dit blog beschrijven.

Verschillende producenten

Een uienhakker is een product die door diverse producenten wordt aangeboden. Een uienhakker kan op diverse manieren worden gebruikt maar de hoofdfunctie is duidelijk. Omdat er diverse producenten zijn adviseren we je om goed te onderzoeken welke het beste is. Gelukkig geven we met dit blog een review van de beste, waardoor je altijd de beste keuze maakt.

We hebben de beste uienhakker geselecteerd op een aantal factoren. Denk hierbij aan prijs, kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid. Deze factoren zijn enorm considerabel om een goede keuze te maken en daarom hebben wij zorgvuldig onderzoek gedaan naar de beste. Hierna zijn we tot een selectie gekomen die informatie geeft waarom het de beste is met een top aantal producten. Het kan soms moeilijk zijn om de bomen door het bos te zien dus proberen we je hiermee te helpen.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een hoge kwaliteit. Hierdoor is onze keuze naar de beste uienhakker op gebasseerd.

De criteria waarop wij de beste hebben gekozen

Hakkracht

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Hakkracht. Deze categorie is heel considerabel bij het selecteren omdat het je keuze prettiger maakt.

Prijs kwaliteit verhouding

De tweede categorie die we hebben gekozen is Prijs kwaliteit verhouding. Deze categorie is considerabel voor je keuze. Verschillende producenten preseteren anders in deze categorie.

Levensduur materiaal

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is Levensduur materiaal. Bij Levensduur materiaal is het goed om accuraat te weten hoe considerabel dit is.

De beste 5 uienhakker

1

Westmark snijbonen snijder

foto van een Westmark snijbonen snijder
9.5Expert Score
Best geteste uienhakker

Deze handmatige bonensnijder van Westmark is zeer praktisch in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is je snijboon, sperzieboon of kousenband in de snijder te stoppen en vervolgens te gaan draaien aan het hendel.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Draagbare Mini Blender

foto van een Draagbare Mini Blender
8.7Expert Score
Top kwaliteit uienhakker

De draagbare blenders van Portablesmoothies kunnen ook als drinkfles worden gebruikt. Smoothies, fruitshakes, sportshakes etc, het kan allemaal met de VITAMER blender.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Goede kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Draagbare Mini Blender 2

foto van een Draagbare Mini Blender 2
8.2Expert Score
Een uienhakker van redelijke kwaliteit

De blender is voorzien van vlijmscherpe snijbladen, zodat uw fruit binnen een paar seconden is fijngemalen. Ideaal voor bijvoorbeeld op het werk tijdens de lunch.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Redelijk snelle levering
4

Westmark Champion Champignonsnijder

foto van een Westmark Champion Champignonsnijder
7.4Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

Deze zeer praktische Champion champignonsnijder in de vorm van een tang, is niet alleen perfect om champignons mee te snijden maar ook aardbeien, kiwi’s en andere vruchten zeer gemakkelijk in plakjes gesneden kunnen worden.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Gewicht
5

Mandoline – Groentesnijder

6.8Expert Score
Matige kwaliteit uienhakker

Onze multifunctionele groentesnijder lost al deze vervelende problemen op, doordat je alles in no time hebt gesneden of geschaafd.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Voordelige prijs
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart