Zwembadzeil kopen? De 5 beste getest

Als je een zwembad wilt beschermen tegen vuil dan doe je er een zwembadzeil overheen. Jouw zwembad is dan beschermd tegen vuil en de weersomstandigheden. Het enige wat je hoeft te doen is het zwembadzeil eroverheen te doen als je eruit gaat. Op die manier zorg je ervoor dat jouw zwembadwater langer mee gaat waardoor je het minder snel hoeft te verversen.

Hoe ziet een zwembadzeil eruit?

Een zwembadzeil is een zeil die je over het zwembad heen doet, je sluit daarmee als het ware het zwembad af waardoor je geen last zult hebben van blaadjes of andere vieze dingen in je zwembad. Je zit er niet op te wachten dat zodra je het zwembad in wilt er een beestje in je zwembad zit. Als je die er eerst nog uit moet gaan halen dan is de zin om te gaan zwemmen al snel vervlogen. Met het juiste zwembadzeil eroverheen komt er niks in jouw zwembad en hoef je ook niets eruit te halen voordat je kunt gaan zwemmen.

Welke maat heb je nodig?

Het is heel erg belangrijk dat je een zwembadzeil neemt die goed aansluit op je bad, als je een te klein zeil hebt dan kun je hem niet om je zwembad heen doen. Als je een te grote hebt dan sluit het niet aan, insecten kunnen dan onder het zeil door komen. Ook neem je een zeil om je zwembad te beschermen tegen weer en wind, als het zwembadzeil te groot is dan bestaat de kans dat de wind eronder komt en het door de wind eraf wordt geblazen.

Zwembadzeil zorgt ook voor warmte

Als je een zwembadzeil op je zwembad legt en de zon komt erop dan zorgt het ook voor warmte, het werkt dan een beetje als een verwarming. Je hebt dan dus meer warmte waardoor het bad lekkerder aan zal voelen, je kunt zelfs speciaal zeil kopen waarmee je extra warmte kunt opvangen. Ondanks dat het lekker is om te verkoelen in een zwembad is het natuurlijk wel zo dat het niet al te koud hoeft te zijn.

Waar kun je een zwembadzeil kopen?

Een zwembadzeil kun je kopen bij dezelfde winkel als waar je het zwembad hebt gekocht. Meestal kun je het in een set kopen zodat je zeker weet dat je het bijpassende zeil hebt. Je bent er dan helemaal zeker van dat het past en dat je niet met het verkeerde zwembadzeil komt te zitten.

Wat kost er een?

De prijs van een zwembadzeil wordt hoofdzakelijk door de grootte bepaald, als het een hele grote maat is dan betaal je daar meer voor dan wanneer je een wat een kleinere maat hebt. Het is afhankelijk van je zwembad hoeveel je gaat betalen voor je zwembadzeil. Het is dan wel weer zo dat als je gebruik maakt van een zwembadzeil dat je bespaart op de kosten van het schoonmaken, je zwembad blijft namelijk schoner waardoor je minder producten hoeft te gebruiken of aan hoeft te schaffen om je zwembad schoon te houden. Ben je ook geïnteresseerd in een opzetzwembad, hier vind je de beste opzetzwembaden.

De beste 5 zwembadzeilen van 2023

1

vidaXL Zwembadzeil rond 488 cm PE blauw

foto van een vidaXL Zwembadzeil rond 488 cm PE blauw
9.1Expert Score
Beste keuze zwembadzeil

Dit zwembadzeil ligt direct op het wateroppervlak binnen de randen van het zwembad en kan de temperatuur van het water laten stijgen met wel 1 °C, afhankelijk van de hoeveelheid directe zonnestralen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Sens Design Afdekzeil Zwembad

foto van een Sens Design Afdekzeil Zwembad
8.9Expert Score
De tweede beste zwembadzeil

Het Sens Design afdekzeil voor je zwembad zorgt ervoor dat je zwembad minder water verliest en langer warm blijft. De solar functie van het zeil zorgt er zelfs voor dat je water opwarmt! Afkoelen in je zwembad is heerlijk, maar het opvullen van een zwembad is niet alleen kostbaar, het is ook nog eens belastend voor het milieu! Verminder het verdampen van water, met dit zwembadzeil, dat je zwembad ook nog schoon houdt.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

vidaXL Zwembadzeil rond 549 cm PE blauw

foto van een vidaXL Zwembadzeil rond 549 cm PE blauw
7.8Expert Score
Een zwembadzeil van redelijke kwaliteit

Dit zwembadzeil ligt direct op het wateroppervlak binnen de randen van het zwembad en kan de temperatuur van het water laten stijgen met wel 1°C, afhankelijk van de hoeveelheid directe zonnestralen. Door PE luchtkamers op het oppervlak kan de warmte uitstekend worden vastgehouden. Het is de goedkoopste manier om uw zwembad te verwarmen. Tegelijkertijd wordt het gebruik van chemicaliën en de verdamping van water verminderd.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Sens Design Oprolsysteem voor dekzeil en zwembadzeil

foto van een Sens Design Oprolsysteem voor dekzeil en zwembadzeil
7.6Expert Score
Vierde beste zwembadzeil uit de test

Dit Sens Design oprolsysteem voor je zwembadzeil zorgt ervoor dat je je zwembad in een mum van tijd ontdoet van het zeil, zodat je er snel in kunt plonzen! Dit systeem heeft een slimme hoekverstelling tot 360° waardoor je het systeem zowel voor vierkante, als voor ronde zwembaden kunt gebruiken. Het systeem is te gebruiken voor normaal afdekplastic, maar ook voor het gebruik van een zonnezeil.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk in kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Zwembadzeil rechthoekig 732 x 366 cm PE blauw

foto van een Zwembadzeil rechthoekig 732 x 366 cm PE blauw
6.9Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Dit zwembadzeil ligt direct op het wateroppervlak binnen de randen van het zwembad en kan de temperatuur van het water laten stijgen met wel 1°C, afhankelijk van de hoeveelheid directe zonnestralen.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Matige kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart