De beste vacuurmeermachine van 2022 koopgids

Met een vacuumeermachine in huis heb je een groot aantal voordelen. De meeste mensen schaffen deze aan om voedsel een stuk langer te kunnen bewaren. Maar aan deze machine zitten nog een groot aantal voordelen.

Je bespaart er geld mee omdat je minder hoeft weg te gooien. Je voedsel blijft langer vers en dus ook een stuk beter van smaak. Door je eten vacuüm te verpakken neemt het ook veel minder plaats in. Daarnaast is vacumeren de ideale manier om vlees te marineren. Ook om restjes te bewaren kan je deze machine niet missen!

Een vacuumeermachine aanschaffen, hier let je op!

Bij de aankoop van een vacuumeermachine zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Niet ieder apparaat is gelijk. Omdat je deze machine over het algemeen voor verschillende soorten voedsel gebruikt is het handig om rekening te houden met:

 • De vacuumsterkte. Over het algemeen gebruiken fabrikanten om de sterkte van de machine aan te geven de term inHg. Hoe hoger deze is, hoe sterker de zuigkracht van de machine zal zijn.
 • Ruime bedieningsmogelijkheden. Op een vacuumeermachine moet in elk geval een handmatige knop zitten. Hiermee heb je het hele proces zelf in de hand. Bij delicaat voedsel kan je het proces dan stoppen voordat het voedsel geplet wordt. Het is ook prettig als de machine een annuleringsknop heeft. Dan kan je het proces op elk gewenst moment stoppen.
 • Redelijk formaat. Om er allerlei soorten voedsel mee te kunnen vacumeren is het wel zo handig als je machine hier groot genoeg voor is. Voor de meeste huishoudens is een breedte van 11 tot 12 inch voldoende.
 • Het geluidsniveau. De meeste vacuumeermachines hebben een geluidsniveau wat tussen de 73 en 80 decibel zit. Je kan dit vergelijken met een stofzuiger.
 • De aankoopprijs. Voor een vacuumeermachine voor thuisgebruik kan je rekenen op een bedrag tussen de 50 en 400 euro. Machines die minder dan 100 euro kosten hebben in de meeste gevallen minder vacuumsterkte, kleinere motoren en minder bedieningsmogelijkheden.

Dit maakt de vacuumeermachine zo geldbesparend

Met een vacuumeermachine kan je veel meer voedsel bewaren. Omdat het langer vers blijft en minder plaats inneemt kan je het niet alleen makkelijker bewaren, je kan gebruik maken van een aanbieding en dan een grote hoeveelheid voedsel inslaan.

Je kan het maandenlang vers houden zodat je niet steeds opnieuw naar de winkel hoeft. Behalve veel geld bespaart een vacuumeermachine je dus ook nog een hoop tijd!

De producten die we hebben geselecteerd hebben een sterk design. Dit is een van de diverse factoren waarop wij hebben gekozen.

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Beschikbaarheid

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Beschikbaarheid. Deze categorie is heel van belang bij het selecteren omdat het je keuze fijner maakt.

Betrouwbaarheid

De tweede categorie die we hebben gekozen is Betrouwbaarheid. Deze categorie is van belang voor je voorkeur. Verschillende aanbieders preseteren anders in deze categorie.

Termijn van leveren

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is Termijn van leveren. Bij Termijn van leveren is het goed om precies te weten hoe van belang dit is.

De beste 5 vacumeermachine

1

Vacumeermachine

foto van een Vacumeermachine
9.2Expert Score
Beste vacumeermachine uit de test

Met de Mesko 4492 vacuumsealer sluit je je producten hermetisch af, wat vooral handig is bij het bewaren van voedsel. Hermetisch afgesloten producten worden beschermd tegen verlies van smaak en aroma en blijven veel langer vers (tot 5 keer langer in vergelijking met traditioneel bewaarde producten). Dankzij het compacte formaat is de sealer een perfecte keuze voor huishoudens, winkels of voedselverkoopstands. Het vacuümvermogen is 12L per minuut. De maximale breedte van de tas is 30 cm, maar we raden aan om tassen te gebruiken die niet breder zijn dan 28 cm.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Sance Vacumeermachine

foto van een Sance Vacumeermachine
9Expert Score
De tweede beste vacumeermachine

Deze vacuümsealer is een krachtpatser die lucht en vocht uit voedsel verwijdert, zodat het gezond en vers blijft.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

KitchenBrothers Vacumeermachine

foto van een KitchenBrothers Vacumeermachine
8.1Expert Score
Een vacumeermachine van redelijke kwaliteit

Wist je dat je met de KitchenBrothers vacuüm sealer jouw voedselverspilling vermindert en geld bespaart? Houd etenswaren 5x langer vers en verpest nooit meer eten door vriesbrand. Bewaar vlees 2-3 jaar, houd geopende wijnflessen langer goed of kook sous vide het perfect biefstuk! De Vacuüm Sealer van KitchenBrothers is ontzettend veelzijdig! De vacuum sealer heeft 4 standen voor droge of vochtige etenswaren. Vacuüm verpak alles van een complete vlees en groente maaltijd tot chips of soep!

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Solis Vac Quick

foto van een Solis Vac Quick
7.8Expert Score
Middelmatige kwaliteit vacumeermachine

De Solis Vac Quick is een volautomatische vacumeermachine voor droog en vochtig voedsel. De Vac Quick heeft een slangaansluiting voor het vacumeren van bewaarcontainers en heeft een vacuümbereik van -0.7 bar.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Solis Vac Pro 569 

6.2Expert Score
Matige kwaliteit vacumeermachine

De Solis Vac Pro is een volautomatische vacumeermachine. De machine beschikt over een sterke vacuümpomp die tot -0,8 bar kan vacumeren en heeft een afzuigcapaciteit van ca. 9 liter per minuut.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart