De beste 5 handboormachines van 2022

Handboormachine

Je bent dus op zoek naar een handboormachine, maar weet niet wat je nodig hebt. Heel gemakkelijk te begrijpen. In dit blogpost wordt uitgelegd wat het handboormachine is en welk handboormachine het beste bij jou past. Om dit te doen, moet u zorgvuldig alle sterke en zwakke punten van het artikel overwegen.

Tijdens het zoeken naar een handboormachine kan het zijn dat je keuze moeilijk is. Wij proberen het door dit blogpost beter te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een keuze gemaakt dit we in dit blogpost beschrijven.

Welke handboormachine moet ik gebruiken?

Er zijn veel verschillende boormachines in de bouwmarkten en online verkrijgbaar. De kans is dan ook groot dat je niet goed weet welke handboormachine je aan moet schaffen voor een bepaalde klus, wanneer je dit niet vaak doet. Als je wilt frezen in plaats van boren gebruik je een houtfrees.

Toch doe je er goed aan dit van tevoren goed na te kijken. Een klopboormachine kan namelijk niet gebruikt worden voor het indraaien van een houtschroef, en een accuboormachine kan niet gebruikt worden voor beton.

Een handboormachine voor elke klus

Weet je niet goed welke handboormachine je moet gebruiken voor welke klus? Dan is het een goed idee hier eerst meer over te weten te komen. Zo wordt een accuboormachine gezien als de meest bekende handboormachine. Deze wordt gebruikt voor schroeven, maar ook verschillende lichte boorwerkzaamheden in bijvoorbeeld hout of kunststof. Of ben je op zoek naar een oliedrukmeter?

Het grote voordeel bij deze boormachine is dat hij werkt op een accu, en dus draadloos is. het opladen van de accu duurt vaak een aantal uur, maar voor de meeste boormachines is het mogelijk een tweede accu aan te schaffen. Door ervoor te zorgen dat er altijd eentje opgeladen is, kun je altijd direct gebruikmaken van de machine op de momenten dat dit nodig is.

Een andere boormachine is de klopboormachine. Deze is vooral geschikt voor de zwaardere klussen, zoals boren in de vloer of het plafond. Het indraaien van schroeven is met een klopboormachine is dan ook zeker niet aan te raden. Door de klopfunctie die bij deze handboormachine aanwezig is, is het mogelijk door hard materiaal heen te boren. Wel is het aan te raden gehoorbescherming te gebruiken bij een klopboor, want deze maakt erg veel geluid tijdens het werken.

Tafelboormachine voor nauwkeurig werken

Een andere optie is het aanschaffen van een tafelboormachine of kolomboormachine. Deze is voornamelijk geschikt voor het nauwkeurig boren van gaten in een groter werkstuk. Bijvoorbeeld wanneer er meerdere gaten geboord moeten worden die allemaal recht dienen te zijn in een meubelstuk. Deze boormachine zorgt er niet alleen voor dat alle gaten netjes recht geboord worden, maar ook dat ze allemaal dezelfde diepte hebben.

Neem als voorbeeld een simpele kapstok. Zo je de gaten voor de haken met de handboormachine gaan boren, dan is de kans aanwezig dat deze niet allemaal even recht zijn, of niet op exact dezelfde plek terechtkomen. Daarnaast kan het zo zijn dat je bij de ene dieper gaat als bij de ander, waardoor je een grootteverschil krijgt. Met een tafelboormachine heb je dit probleem niet en kun je er dus vanuit gaan dat jouw kapstok er precies zo uit komt te zien als dat jij in gedachten had.

Wat is een handboormachine?

Een handboormachine is een artikel. Dit artikel wordt door meerdere verkopers verkocht. Doordat het artikel door meerdere verkopers wordt verkocht is het considerabel dat je een goede keuze maakt. Deze keuze kan gebasseerd worden op verschillende criteria maar door ons onderzoek en dit blogpost kan je een keuze maken.

Onze keuze naar de beste handboormachine is gebasseerd op diverse factoren. Als voorbeeld kijken wij enorm naar de kwaliteit, materiaal, levensduur en gerbuiksvriendelijkheid van de producten. Deze verschillende criteria zijn considerabel bij het bepalen van onze keuze.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een sterk design. Dit is een van de meerdere factoren waarop wij hebben gekozen.

De belangrijkste factoren waarop wij hebben gekozen

Kracht

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Kracht. Deze categorie is heel considerabel bij het selecteren omdat het je keuze beter maakt.

Snelheid

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Snelheid. Deze categorie is considerabel voor je keuze. Verschillende verkopers preseteren anders in deze categorie.

Materiaal kwaliteit

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Materiaal kwaliteit. Bij Materiaal kwaliteit is het goed om accuraat te weten hoe considerabel dit is.

De beste 5 handboormachine

1

Silverline Handboormachine 290 mm

foto van een Silverline Handboormachine 290 mm
9.3Expert Score
De hoogste kwaliteit handboormachine

Dubbel tandwiel. Hardhouten handvaten. 6 mm, 3-kaak spankop. Comfortabel handvat.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Silverline 660125 Handboor – 280mm

8.8Expert Score
De tweede beste handboormachine

De handboor is voorzien van comfortabele plastic handvaten met een 280 mm zwaai. Met 10 mm ronde spankop en 13 mm vier-kaak spankop met 3-positie ratel. Te gebruiken voor nauwkeurig hout boren.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Goede kwaliteit
 • Snelle levering
3

Handboor Set Boortje

foto van een Handboor Set Boortje
8Expert Score
Derde beste handboormachine uit de test

Het boortje zit in de handboor, daarvoor moet u eerst de dop losmaken.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Meyco Hobby

7.7Expert Score
Middelmatige kwaliteit handboormachine

Set van 3 kleine handboren voor hobby doeleinden. Ideaal voor het voorboren van kastanjes, piepschuim en ook voor speksteen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk van kwaliteit
 • Snelle levering
5

Westfalia Hand boormachine

foto van een Westfalia Hand boormachine
7Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Deze praktische hand boormachine heeft twee versnellingen en werkt door het herpositioneren van de draaibare kruk en heeft dus geen stroom nodig.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart