De 5 beste statiefventilatoren koopgids

In de zomer kan het ook in huis behoorlijk warm worden. Dan wil je natuurlijk graag afkoelen. Je kan ervoor kiezen om een airco aan te schaffen. Behalve dat dit een dure hobby is, is dit apparaat ook nog een echte stroomslurper.

Wil je wat goedkoper uit zijn dan kan je beter kiezen voor de aanschaf van een statiefventilator. Deze is veel goedkoper in aanschaf en ook het stroomverbruik is aanzienlijk minder dan dat van een airco. En nog een voordeel, je kan een statiefventilator veel gemakkelijker verplaatsen.

Een statiefventilator kopen, hier let je op!

Wil je genieten van koele lucht in huis tijdens warme dagen dan is een statiefventilator een hele goede optie. Maar waar moet je nou op letten bij de aankoop van een ventilator?

 • Blaasrichting. Een ventilator zuigt aan de achterkant lucht aan en blaast die er aan de voorkant weer uit. Hij kan deze lucht in verschillende richtingen blazen. Omdat het niet gezond is om voortdurend koude lucht op je spieren te krijgen is het belangrijk dat de ventilator heen en weer kan draaien. Dit wordt ook wel oscilleren genoemd. Deze functie zit op bijna alle modellen. Luxere statiefventilatoren kunnen ook neigen. Dit is lucht van boven naar beneden blazen.
 • Het vermogen. Hoe meer Watts een ventilator heeft, des te harder deze kan blazen. Wil je er zeker van zijn dat de ventilator genoeg frisse lucht de ruimte in blaast, kies dan voor een model met een hoog Wattage,
 • Het aantal snelheden. Dit verschilt per statiefventilator. Hoe meer standen erop zitten hoe meer variatie in koude lucht.
 • Geluid. Meestal geldt voor ventilatoren dat hoe meer Watts ze verbruiken hoe harder het geluid is wat ze maken. Ben je snel afgeleid of hou je niet van geluid kies dan bij voorkeur voor een model met een laag Wattage.
 • De grootte van de waaier. Hoe groter deze is, hoe meer koude lucht er in de ruimte kan worden geblazen.

Dit maakt de statiefventilator zo verkoelend

Een statiefventilator geeft je het gevoel alsof je aan het strand zit met een koel zomerbriesje. Hij zorgt ervoor dat je het tijdens warme dagen toch aangenaam koel kan krijgen in je kamer. Tijdens warme nachten kan de statiefventilator zorgen voor verkoeling op de slaapkamer. Of ben je op zoek naar een styltang?

Het voordeel van deze ventilators is dat ze redelijk goedkoop in aanschaf zijn. Door hun compacte formaat zijn ze ook makkelijk weer op te bergen na gebruik. Met een statiefventilator in huis is het ook tijdens een hittegolf een stuk aangenamer binnen!

Alle producten die we hebben gekozen hebben een sterk design. Hierdoor is onze keuze naar de beste statiefventilator op gebasseerd.

Waarop hebben wij geselecteerd

Materiaal

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Materiaal. Deze categorie is heel belangrijk bij het selecteren omdat het je keuze gemakkelijker maakt.

Gebruik kwaliteit

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Gebruik kwaliteit. Deze categorie is belangrijk voor je keuze. Verschillende producenten preseteren anders in deze categorie.

Termijn van leveren

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Termijn van leveren. Bij Termijn van leveren is het goed om nauwkeurig te weten hoe belangrijk dit is.

De beste 5 statiefventilator

1

Qsmarter Qfan

foto van een Qsmarter Qfan
9.5Expert Score
De hoogste kwaliteit statiefventilator

We hebben allemaal wel van die verschrikkelijk plakkerige dagen en nachten meegemaakt tijdens de zomer. Met de Qsmarter ventilator kun je dit heel gemakkelijk oplossen. Dankzij de ventilator verplaatst de lucht in de ruimte waardoor de gevoelstemperatuur afneemt. Hierdoor zit jij niet meer te zweten op de bank of als je gaat slapen. De ventilator is compact maar krachtig. De Qsmarter Qfan is sterk genoeg om elke kamer te verkoelen. Deze staande ventilator is in hoogte verstelbaar en draait van links naar rechts. Zo wordt de koele lucht gelijkmatig door de ruimte verdeeld.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Ventilator

foto van een Ventilator
8.4Expert Score
De tweede beste statiefventilator

Wil jij tegen de heetste hittegolven bestand zijn en jouw huis op een extreem prettige temperatuur houden? Dan is deze ventilator precies wat jij zoekt!

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Goede kwaliteit
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Ventilator staand

foto van een Ventilator staand
7.8Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Gun jezelf wat koelte tijdens de warme zomerdagen met de Tristar statiefventilator. Dankzij de motor van 45 Watt en een diameter van 40 centimeter brengt deze ventilator je verkoeling. In hoogte verstelbaar en met drie verschillende snelheden zodat je altijd de optimale luchtstroom krijgt.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Proline PVP40

foto van een Proline PVP40
7.2Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

Met 3 toerentallen voor een luchtdebiet tot 58 m3/uur kun je het gewenste ventilatieniveau naar wens kiezen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

Nuvoo Statiefventilator

foto van een Nuvoo Statiefventilator
6.1Expert Score
Vijfde beste statiefventilator uit de test

Op de warme zomerdagen op zoek naar heerlijke verkoeling? De zachte bries, of harde wind, van Nuvoo statiefventilator is wat je nodig hebt! Je stelt de luchtstroom volledig af naar jouw voorkeuren. De ventilator is in hoogte verstelbaar van 110 – 130 cm. Kantel de kop omhoog of omlaag voor een directe of indirecte bries. Daarnaast heeft de fan variabele 3 gebruiksstanden. De timerfunctie is ideaal voor verkoeling tijdens het slapen. Voorzie de hele kamer of het kantoor van een koele bries, de ventilator beweegt automatisch heen en weer (70° radius). Dankzij de afstandsbediening hoef je niet eens meer op te staan!

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart