De 5 beste soldeerbranders in 2022

Je bent dus op zoek naar een soldeerbrander, maar weet niet wat je nodig hebt. Heel gemakkelijk te begrijpen. In dit bericht wordt uitgelegd wat het soldeerbrander is en welk soldeerbrander het beste bij jou past. Om dit te doen, moet u zorgvuldig alle sterke en zwakke punten van het artikel overwegen.

Een soldeerbrander kan je leven een stuk fijner maken. De soldeerbrander is er meerdere soorten en kan soms door zowel consument als bedrijf worden gebruikt. Het artikel is ook door de jaren heen steeds populairder geworden en wordt ook steeds meer online gekocht. Wij proberen je door middel van dit bericht te helpen om een goede voorkeur te maken.

Wat is een soldeerbrander?

Met een soldeerbrander kan je twee stukken metaal met behulp van soldeertin met elkaar verbinden. Deze soldeertin heeft een lagere smelttemperatuur dan andere soorten metaal. In een werkplaats en bij mensen die solderen als hobby hebben mag een soldeerbrander niet ontbreken.

Een soldeerbrander aanschaffen, hier let je op!

Ga je een soldeerbrander kopen dan is het misschien lastig om een keuze te maken. Of je nou een ervaren soldeerder bent of je wilt ermee gaan beginnen, de keuze voor de soldeerbrander hangt een beetje van je persoonlijke voorkeuren af.

Er zijn een aantal verschillende soorten soldeerbranders Hieronder vallen de weerstandsoldeerbrander, de transformatorsoldeerbrander en de hete lucht soldeerbrander. Deze laatste is over het algemeen bestemd voor professioneel gebruik.

Ben je van plan om zelf een soldeerbrander aan te schaffen dan is het verstandig om op deze punten te letten:

 • Vermogen en temperatuurbereik. Om te kunnen solderen heb je behoorlijk wat vermogen nodig als je grotere delen metaal op wil warmen. Hoe hoger het vermogen van de soldeerbrander, hoe sneller deze opwarmt. Ze hebben ook een stabielere eindtemperatuur.
 • Soort en vorm van de punt. De punt van de soldeerbrander is het onderdeel wat de thermische energie overbrengt. Hierdoor is hij vaak snel aan vervanging toe. Let er dus bij de aankoop van een soldeerbrander op dat de punten hiervan makkelijk los verkrijgbaar zijn. Deze punten zijn in verschillende maten en vormen te koop. Te meest gebruikte punten zijn de kegel, hoef, minigolf en de schroevendraaier. De minigolf wordt het meest gebruikt.
 • Ergonomisch. Het is prettig als een soldeerbrander prettig in de hand ligt. Kies je een model waarbij er siliconen in het handvat zijn verwerkt dan is deze makkelijker vast te houden.
 • Het aantal accessoires. Koop je een soldeerbrander dan zitten er meestal ook een aantal accessoires bij. Let erop dat er in ieder geval een stabiele standaard en een puntreiniger worden meegeleverd.
 • Wel of niet draadloos. Tegenwoordig zijn er een aantal soldeerbranders te koop waarmee je draadloos kan werken. Dit kan een groot voordeel zijn als je ergens soldeert waar geen stopcontact in de buurt is of als je liever je handen vrij houdt tijdens het solderen.

Dit maakt de soldeerbrander zo gewild

Steeds meer mensen vinden het leuk om te solderen. Je kan met behulp van een soldeerbrander de mooiste dingen maken. Ook in een werkplaats mag de soldeerbrander niet ontbreken. Omdat dit apparaat zowel door professionals als hobbymatig wordt gebruikt is er veel keuze in deze handige machines. Of ben je op zoek naar een statiefventilator?

Heb je zelf een soldeerbrander in huis dan kan je daarmee koper, ijzer, staal, messing, brons en zink aan elkaar zetten. Je kan er dus klusjes mee uitvoeren maar ook zelf mooie sieraden mee maken. Met een soldeerbrander kan iedereen aan de slag!

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Duurzaamheid

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Duurzaamheid. Deze categorie is heel considerabel bij het selecteren omdat het je keuze fijner maakt.

Kwaliteit design

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Kwaliteit design. Deze categorie is considerabel voor je voorkeur. Verschillende verkopers preseteren anders in deze categorie.

Levertijd

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Levertijd. Bij Levertijd is het goed om nauwkeurig te weten hoe considerabel dit is.

De beste 5 soldeerbrander

1

FERM SGM1006 Soldeerpistool

foto van een FERM SGM1006 Soldeerpistool
9.1Expert Score
Beste keuze soldeerbrander

Deze FERM SGM1006 soldeerbrander is geschikt voor solderen, krimpen, heet snijden, aansteken van barbecues etc. Dit pistool werkt gemakkelijk op aanstekergas en kan een soldeer temperatuur bereiken van 375 graden Celsius. De brandduur van de soldeerbout is tot 35 minuten op 1 vulling. De fles kan gemakkelijk worden begevuld door de vuladapter aan de onderzijde.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Gebruiksvriendelijk
2

Gift Land® Crème-Brûlée Gasbrander 

8.9Expert Score
Top kwaliteit soldeerbrander

De temperatuur kan 1300 graden Celsius bereiken om aan verschillende behoeften te voldoen, je kunt verschillende vlammen kiezen volgens je wensen

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering
3

TS100 Soldeerbout Elektrisch

foto van een TS100 Soldeerbout Elektrisch
8.1Expert Score
Een soldeerbrander van redelijke kwaliteit

Met 17 – 65Watt aan vermogen is het een krachtpatser ten aanzien van zijn formaat (pen vorm).. De voeding voor de bout is 12 – 24V gelijkstroom, waardoor de bout ook in de auto of op het RC- Race circuit is te gebruiken!

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Gasbrander

foto van een Gasbrander
7.5Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

360° Vlam regeling stevige aansluitkop lekt niet.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

Unilight Soldeerbrander

foto van een Unilight Soldeerbrander
7Expert Score
Matige kwaliteit soldeerbrander

Unilight Soldeerbrander – Gasbrander – Dakbranders – Onkruidbrander – Handgasbrander -BBQ aansteker Met Piezo Ontsteking, Metalen behuizing- INCULISEF 4x 190g butaangas Prikcartouche

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Voordelige prijs
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart