De 5 beste droogmachines van 2022

Op zoek naar een Droogmachine? De beslissing kan moeilijk zijn en we proberen je hiermee te helpen. Door middel van dit blogpost kunnen we je informeren wat de beste is/zijn en waar je op moet letten bij je beslissing.

Een Droogmachine kan je leven een stuk fijner maken. De Droogmachine is er verschillende soorten en kan soms door zowel consument als bedrijf worden gebruikt. Het artikel is ook door de jaren heen steeds populairder geworden en wordt ook steeds meer online gekocht. Wij proberen je door middel van dit blogpost te helpen om een goede beslissing te maken.

Wat is een Droogmachine?

Een Droogmachine is een artikel die door verschillende producenten wordt aangeboden. Een Droogmachine kan op verschillende manieren worden gebruikt maar de hoofdfunctie is duidelijk. Omdat er verschillende producenten zijn adviseren we je om goed te onderzoeken welke het beste is. Gelukkig geven we met dit blogpost een review van de beste, waardoor je altijd de beste beslissing maakt.

Alles over de droogmachine

Zeker als het slecht weer is kan een droogmachine een uitkomst zijn. Spullen drogen in de zon is dan geen optie. Ook is het niet altijd mogelijk om op een bepaalde plaats in je huis te drogen. Met een droogmachine in huis heb je dat probleem heel simpel opgelost.

Een droogmachine aanschaffen, hier let je op!

Ben je op zoek naar een droogmachine, dan ga je waarschijnlijk niet voor de eerste de beste. Bij de aankoop hiervan komen een aantal dingen naar boven om eerst even goed rekening mee te houden. Wil je dus een droogmachine aanschaffen, hou dan rekening met:

 • Het soort droogmachine. Deze zijn verkrijgbaar met een afvoer, met een condensbak of te gebruiken met een warmtepomp. Voor een droogmachine met een afvoer heb je een mogelijkheid nodig om de vochtige lucht af te kunnen voeren naar buiten.
 • Het energielabel. Een droogmachine is een apparaat wat redelijk veel energie verbruikt. Daarom is het verstandig om voor de aankoop goed te kijken hoeveel energie het door jou gekozen apparaat verbruikt. Algemeen is de regel dat een afvoerdroogmachine net iets voordeliger is in energieverbruik dan een condensdroger.
 • Het vulgewicht. Hoe groter de trommel van de droogmachine is, hoe meer je erin kan drogen. Hou hier rekening mee voordat je een droogmachine aanschaft.
 • De afmetingen. Een droogmachine is in de meeste gevallen een behoorlijk groot apparaat. Reken daarom eerst uit of je deze wel op een geschikte plek in huis kwijt kan.
 • De prijs. Ook voor droogmachines geldt dat er grote prijsverschillen zijn. In de meeste gevallen zijn deze afhankelijk van het merk en de extra opties die op de machine zitten. Denk er daarom goed over na of je wel extra opties nodig hebt. Je betaalt er extra voor wat een belemmering zou kunnen zijn als je over een niet al te groot budget beschikt.

Dit maakt een droogmachine zo effectief

Vocht in huis is een vervelend probleem. Om dit te voorkomen is het beter om je wasgoed te drogen in een droogmachine dan op rekjes in huis. Zeker in de winter en het najaar kan dit zorgen voor onnodig veel vocht in huis. Hierdoor kan je gezondheidsklachten krijgen.

Een droogmachine is ook erg handig als je haast hebt. Wil je snel een kledingstuk droog hebben dan heeft de droogmachine dit in een oogwenk voor je gedaan. Je hoeft het tegenwoordig niet meer, net zoals je oma vroeger deed, over de kachel te leggen om zo te drogen. Daarom staat er tegenwoordig in vrijwel ieder huis een droogmachine!

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Droogkracht

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Droogkracht. Deze categorie is heel belangrijk bij het selecteren omdat het je keuze fijner maakt.

Kwaliteit materiaal

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Kwaliteit materiaal. Deze categorie is belangrijk voor je beslissing. Verschillende producenten preseteren anders in deze categorie.

Design

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Design. Bij Design is het goed om accuraat te weten hoe belangrijk dit is.

De beste 5 Droogmachine

1

AEG T6DB72GP

foto van een AEG T6DB72GP
9.5Expert Score
Beste Droogmachine uit de test

Op zoek naar een super energiezuinige eenvoudige condensdroger zonder uitgebreide extra’s? Dan is de AEG T6DB72GP ideaal voor jou. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gaat relatief lang mee
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Samsung DV90T5240TW

foto van een Samsung DV90T5240TW
8.8Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit Droogmachine

Bedien de Samsung DV90T5240TW/S2 warmtepompdroger via de AI Control technologie en de SmartThings app. Bekijk probleemoplossingen, adviezen of selecteer het perfecte programma. De sensoren van de OptimalDry technologie zorgen voor een betere bescherming van wasgoed. Het 2-in-1 filter vangt stof en vuil beter op en als het vol zit ontvang je een melding dat het geleegd kan worden.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Hoogste kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Bosch WTR88T00NL

foto van een Bosch WTR88T00NL
8.2Expert Score
Een Droogmachine van redelijke kwaliteit

Deze Bosch WTR88T00NL warmtepompdroger werkt zeer stil en energiezuinig. Een warmtepompdroger droogt je wasgoed op lage temperaturen, waardoor je kwetsbare kleding beter beschermd blijft tegen krimpen. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is. Het programma stopt dan automatisch, waardoor een droogbeurt nooit langer duurt dan nodig is.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Beko DS73311BXBD

foto van een Beko DS73311BXBD
7.5Expert Score
Vierde beste Droogmachine uit de test

Ben je op zoek naar een energiezuinige droger die ook nog eens zuiniger met je was omgaat? Dan is de Beko DS73311BXBD Warmtepompdroger ideaal voor jou. Deze wasdroger is energiezuinig en droogt op lage temperaturen waardoor hij je kleding beter beschermd tegen onder andere krimpen.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk van kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
5

Bosch WTN83202NL

foto van een Bosch WTN83202NL
7Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Op zoek naar een eenvoudige condensdroger met speciaal AllergiePlus programma? Dan is de Bosch WTN83202NL ideaal voor jou. Een condensdroger droogt de was op een hoge temperatuur. Daardoor is deze relatief snel, maar een stuk minder zuinig dan een warmtepompdroger. De vochtigheidssensor meet wanneer jouw wasgoed droog genoeg is. Het programma stopt dan automatisch, waardoor de droogbeurt nooit langer duurt dan nodig is

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart