Rookgenerator: De beste 5 review

Binnen diverse bedrijven is het vaak noodzakelijk realistische brandoefeningen uit te voeren. Zo weten de werknemers exact wat zij moeten doen bij verschillende scenario’s, en kan de werkgever eventuele verbeterpunten direct aanpakken. Wil je zo’n situatie het beste nabootsen, dan doe je dit het beste met een rookgenerator.

Wat is een rookgenerator?

Een rookgenerator is een apparaat welke rook kan produceren, om zo verschillende brandbestrijdingsscenario’s uit te kunnen voeren. Hierbij kunnen denken aan een scenario waarbij de brand bestreden moet worden, maar bijvoorbeeld ook een opsporings- of evacuatiescenario. Een rookgenerator produceert de juiste rook om een brand na te bootsen, zodat iedere deelnemer de scenario’s kan doorlopen.

Hoe werkt een rookgenerator?

Er zijn veel verschillende generators verkrijgbaar, en deze zullen lang niet allemaal hetzelfde werken. Zo kan er een verschil zijn in de constante stroom vloeistof, maar ook kunnen de temperaturen verschillen.

Een goede rookgenerator beschikt echter over een goede en nauwkeurige balans van de hoeveelheid vloeistof en de warmteoverdracht. Op die manier is het voor de generator namelijk mogelijk zelfs de meest intensieve training aan te kunnen. Dit stelt een bedrijf in staat niet alleen maar een ventilatietraining te kunnen oefenen, maar bijvoorbeeld ook een opsporings- of evacuatietraining.

Een generator zonder stroom

Wil je een rookgenerator aanschaffen, dan doe je er goed aan er één aan te schaffen die geen stroom nodig heeft. Op deze manier kun je de generator namelijk ook inzetten op plekken waar geen stroomvoorziening aanwezig is, zoals in een bos. Daarnaast is het ook een groot voordeel wanneer de generator geen opwarmtijd heeft. In dat geval wordt de vloeistof namelijk direct verwarmt toto de ideale temperatuur, zodat de rookproductie snel op gang komt en de training direct uitgevoerd kan worden. Ook handig om het erna op te ruimen met een vloerstoomreiniger.

Een ander groot voordeel is overigens dat de meeste generators vrijwel niets wegen, waardoor ze eenvoudig te verplaatsen en vast te houden zijn. Daarnaast zijn ze vaak met slechts één hand te bedienen zodat je je andere hand vrij hebt om de trainingen op de juiste manier uit te kunnen voeren.

De generators die geen stroom nodig hebben werken op batterijen, die uiteraard niet een leven lang meegaan. Wel is het zo dat de batterijen vaal snel verwisseld kunnen worden, zodat de training niet vroegtijdig gestopt hoeft te worden. Sommige generators hebben zelfs de mogelijkheid een extra battery base mee te dragen, zodat je nog langer door kunt gaan met de training.

Voorkeuren

Dus je bent op zoek naar een rookgenerator, maar je weet nog niet precies welke je wilt. Dat is heel normaal. In dit bericht wordt er besproken wat een rookgenerator precies is, en welke rookgenerator het beste is. Dit doen wij zorgvuldig door onderzoek te verrichten naar alle voordelen en nadelen van het artikel.

Tijdens het zoeken naar een rookgenerator kan het zijn dat je voorkeur moeilijk is. Wij proberen het door dit bericht prettiger te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een voorkeur gemaakt dit we in dit bericht beschrijven.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een prachtig design. Dit is een van de meerdere factoren waarop wij hebben gekozen.

De criteria waarop wij de beste hebben gekozen

Drukfuncties

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Drukfuncties. Deze categorie is heel considerabel bij het selecteren omdat het je keuze prettiger maakt.

Rookfuncties

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Rookfuncties. Deze categorie is considerabel voor je voorkeur. Verschillende producenten preseteren anders in deze categorie.

Levensduur

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Levensduur. Bij Levensduur is het goed om precies te weten hoe considerabel dit is.

De beste 5 rookgenerator

1

Barbecook – Smokerbox – Rookgenerator

9.5Expert Score
Hoogste kwaliteit rookgenerator

Een koude rookgenerator wordt over het algemeen gebruikt in een rookoven, maar kan ook worden gebruikt in een barbecue/barbeque mits deze is voorzien van een deksel.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

koude rookgenerator

foto van een koude rookgenerator
9Expert Score
Hoge kwaliteit rookgenerator

Deze RVS Cold Smoke Generator (CSG) gebruik je voor het koud roken van een grote verscheidenheid aan producten, zoals vis, vlees, kaas, groenten en zelfs zout of andere kruiden.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Rookmachine fog jet 1500WR

foto van een Rookmachine fog jet 1500WR
7.9Expert Score
Een rookgenerator van redelijke kwaliteit

Set van 2x vertikaal spuitende 1500W rookmachine’s.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Rykoop

foto van een Rykoop
7.3Expert Score
Vierde beste rookgenerator uit de test

De Smokerbox van Rykoop geeft een heerlijke extra smaak aan je barbeque producten, vleeswaren, vis, kruiden en zuivel zoals kaas.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk in kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

CKB LTD

foto van een CKB LTD
6.5Expert Score
Een rookgenerator van matige kwaliteit

Word een absolute BBQ master met deze smokey box. Voeg een heerlijke gerookte bbq smaak aan jouw gerechten.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Voordelige prijs
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart