De 5 beste vogelvoersilo’s van 2022

Dus jij bent op zoek naar een vogelvoersilo, maar je weet nog niet exact welke je wilt. Dat is heel begrijpelijk. In dit blogpost wordt er besproken wat een vogelvoersilo exact is, en welke vogelvoersilo het beste is. Dit doen wij zorgvuldig door onderzoek te verrichten naar alle voordelen en nadelen van het artikel.

Tijdens het zoeken naar een vogelvoersilo kan het zijn dat je beslissing moeilijk is. Wij proberen het door dit blogpost beter te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een beslissing gemaakt dit we in dit blogpost beschrijven.

Wat is een vogelvoersilo?

Een vogelvoersilo is een artikel die door verschillende producenten wordt aangeboden. Een vogelvoersilo kan op verschillende manieren worden gebruikt maar de hoofdfunctie is duidelijk. Omdat er verschillende producenten zijn adviseren we je om goed te onderzoeken welke het beste is. Gelukkig geven we met dit blogpost een review van de beste, waardoor je altijd de beste beslissing maakt.

Een vogelvoersilo gebruiken in je tuin

Heb jij vaak vogels in je tuin en zou je die graag wat bij willen voeren? Of heb je momenteel juist geen vogels in je tuin, maar zou je dat wel graag willen? Dan kan een vogelvoersilo je daar goed bij helpen. Vogels in je tuin zien kan erg rustgevend werken, maar is daarnaast ook erg gezellig! In de ochtend aan de ontbijttafel zitten en op de achtergrond het gezang van de vogels horen, kan direct zorgen voor een goed humeur.

Voer aanbieden met een vogelvoersilo

Er zijn verschillende manieren om voer aan te bieden aan de vogels, en één van die manieren is door middel van een silo. Het grote voordeel hierbij is dat de kwaliteit van het voer goed blijft. Gaat het regenen, dan hoef je dus niet bang te zijn dat het voer vies wordt en de vogels er niks meer aan hebben. Dit komt omdat het voer beschermd zit, in een silo zit het voor het grootste gedeelte afgesloten.

Er zijn verschillende soorten silo’s verkrijgbaar, die allemaal voor andere soorten voer zijn. Wil je een silo aanschaffen voor strooivoer, dan is het belangrijk dat deze voor het grootste gedeelte afgesloten is. is dit niet het geval, dan valt het voer er eenvoudig uit. Op het moment dat het dan op de grond ligt en het gaat regenen, gaat het schimmelen en kunnen de vogels het niet meer eten. Wil je echter een silo aanschaffen voor pinda’s, dan moet rekening worden gehouden met de opening ervan. Deze silo’s zijn vaak voorzien van gaaswerk, zodat er alleen kleine stukjes pinda afgebroken kunnen worden. Erg belangrijk, want vooral jonge vogels kunnen nog weleens stikken in een grote pinda, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Silo’s voor verschillende soorten vogels

Naast dat je dus op het soort voer moet letten, is het ook goed rekening te houden met de verschillende soorten vogels. Kleine vogels zoals een roodborstje kan overal eenvoudig bij omdat ze niet zo groot zijn. Maar komt er een kraai in je tuin die ook graag wat wil eten, dan zal hij meer ruimte nodig hebben omdat hij een stuk groter is.

Kijk bovendien uit met eekhoorn in je tuin. Het kan erg leuk zijn om een eekhoorn in de tuin te zien, maar ze staan er ook om bekend de vogelvoersilo’s kapot te maken omdat ze ook graag bij het eten willen. Wil je dit voorkomen, dan zou je kunnen overwegen een speciale silo aan te schaffen voor de eekhoorn. Deze hebben een deksel aan de bovenkant zitten die ze op kunnen tillen, waardoor ze vervolgens zelf eten uit de silo kunnen pakken.

Selectie

We hebben de beste vogelvoersilo geselecteerd op een aantal factoren. Denk hierbij aan prijs, kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid. Deze factoren zijn enorm considerabel om een goede beslissing te maken en daarom hebben wij zorgvuldig onderzoek gedaan naar de beste. Hierna zijn we tot een selectie gekomen die informatie geeft waarom het de beste is met een top aantal artikelen. Het kan soms moeilijk zijn om de bomen door het bos te zien dus proberen we je hiermee te helpen.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een sterk design. Dit is een van de verschillende factoren waarop wij hebben gekozen.

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Volume voor voeding

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Volume voor voeding. Deze categorie is heel considerabel bij het selecteren omdat het je keuze beter maakt.

Materiaal kwaliteit

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Materiaal kwaliteit. Deze categorie is considerabel voor je beslissing. Verschillende producenten preseteren anders in deze categorie.

Prijs verhouding

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Prijs verhouding. Bij Prijs verhouding is het goed om exact te weten hoe considerabel dit is.

De beste 5 vogelvoersilo

1

Tuinvogels hangende voeder silo

foto van een Tuinvogels hangende voeder silo
9.3Expert Score
Best geteste vogelvoersilo

Geschikt voor kleine vogeltjes, mussen en mezen. Grote vogels kunnen niet door de stalen constructie. Voordelige voedersilo’s voor de vogeltjes in de tuin.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Tuinvogels hangende voeder silo 2x

foto van een Tuinvogels hangende voeder silo 2x
8.7Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit vogelvoersilo

ngeveer 19 x 14 x 44 cm groot, excl. voer. Tuinvogels voeren benodigdheden/winter vogelvoer.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Buiten vogelvoer pinda silo

foto van een Buiten vogelvoer pinda silo
7.8Expert Score
Derde beste vogelvoersilo uit de test

Deze voer silo’s voor vogels zijn uitermate geschikt voor pinda’s en gemakkelijk op te hangen in een boom of dergelijke. Formaat: ongeveer 8x8x22 cm per stuk. Materiaal: metaal en plastic. Inhoud: 2 stuks.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

vogel mezenbol/vetbol silo metaal

7.7Expert Score
Middelmatige kwaliteit vogelvoersilo

Voordelige voedersilo’s voor de vogeltjes in de tuin. Ongeveer 20 x 19 x 26 cm groot, excl. voer. Tuinvogels voeren benodigdheden/winter vogelvoer.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk van kwaliteit
 • Snelle levering
5

Vogel raam voedersilo transparant 15 cm

foto van een Vogel raam voedersilo transparant 15 cm
7Expert Score
Een vogelvoersilo van matige kwaliteit

Vogel voedersilo transparant, voor aan het raam. De raamvoedersilo bevat 2 zuignappen aan de achterkant waarmee u deze aan het raam kan bevestigen. Doordat de silo transparant/doorzichtig is, kunt u de vogeltjes goed zien zitten/eten. Materiaal: kunststof. Afmeting: ca. 9 x 15 x 15 cm. Vogel liefhebbers raam voederplekken voor het voeden van vogels.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart