De beste 5 schaarkrikken van 2022 review

Alles over de schaarkrik

Wie vaak met de auto op stap gaat doet er goed aan om altijd een schaarkrik mee te nemen. Mocht je onderweg een lekke band krijgen dan hoef je niet te wachten op de ANWB. Je kan met deze krik heel eenvoudig zelf een band verwisselen. Dit kan je niet alleen veel tijd besparen maar ook geld.

Een schaarkrik aanschaffen, hier let je op!

Zomaar een schaarkrik kopen is niet verstandig. Omdat je hiermee een complete auto van de grond moet kunnen tillen zijn er een aantal zaken die je bij aanschaf even goed in de gaten moet houden.

 • Maximaal draagvermogen. In de meeste gevallen heeft een schaarkrik een maximaal draagvermogen van maximaal 2000 kg. Dit is voor de meeste auto’s voldoende. Heb je een auto die zwaarder is dan kan je beter voor een ander soort krik kiezen.
 • De minimale en maximale hoogte. Voor wie een verlaagde auto heeft is het erg belangrijk om in de gaten te houden wat de minimale hoogte is. Voor hogere modellen zoals bijvoorbeeld een SUV heb je een krik nodig waarbij juist de maximale hoogte belangrijk is.
 • Stabiliteit. Met een schaarkrik til je de auto een flink eind van de grond af. Let er dus op dat je de krik op een vlakke ondergrond zet en dat deze een goede stabiliteit heeft.
 • De kwaliteit. Vaak wordt een schaarkrik gekocht om als noodhulp in de auto te hebben liggen. Koop ondanks dat toch een krik die van een goede kwaliteit is. Je wilt voorkomen dat je tijdens een pechgeval onderweg een kapotte krik hebt of een die niet sterk genoeg is.
 • De prijs. Schaarkrikken kunnen onderling sterk in prijs verschillen. In de meeste gevallen is het zo dat hoe meer gewicht de krik kan dragen, hoe hoger deze in aanschafprijs is.

Dit maakt de schaarkrik zo fijn om in de auto te hebben

Door zijn compacte afmetingen neemt een schaarkrik weinig ruimte in beslag. Je kan hem dus met gemak een plekje in je auto geven. Mocht het een keer voorkomen dat je met pech komt te staan dan heb je in ieder geval de mogelijkheid om de krik te gebruiken. Of ben je op zoek naar een soldeerbrander?

Bij pech kan je de ANWB bellen. Vaak is het zo dat je dan enkele uren moet wachten tot er hulp komt. Kan je zelf je band verwisselen dat ben je sneller weer in staat om je weg te vervolgen.

Wat is een schaarkrik?

Een schaarkrik is een product. Dit product wordt door verschillende verkopers verkocht. Doordat het product door verschillende verkopers wordt verkocht is het van belang dat je een goede keuze maakt. Deze keuze kan gebasseerd worden op verschillende criteria maar door ons onderzoek en dit blog kan je een keuze maken.

Onze keuze naar de beste schaarkrik is gebasseerd op diverse factoren. Als voorbeeld kijken wij enorm naar de kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid van de producten. Deze verschillende criteria zijn van belang bij het bepalen van onze keuze.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een hoge kwaliteit. Hierdoor is onze keuze naar de beste schaarkrik op gebasseerd.

De criteria waarop wij de beste hebben gekozen

Kwaliteit

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Kwaliteit. Deze categorie is heel van belang bij het selecteren omdat het je keuze beter maakt.

Functionaliteiten

De tweede categorie die we hebben geselecteerd is Functionaliteiten. Deze categorie is van belang voor je keuze. Verschillende verkopers preseteren anders in deze categorie.

Kwaliteit van verpakking

De derde en laatste categorie waar we hebben op geselecteerd is Kwaliteit van verpakking. Bij Kwaliteit van verpakking is het goed om accuraat te weten hoe van belang dit is.

De beste 5 schaarkrik

1

Dunlop Krik

foto van een Dunlop Krik
9.3Expert Score
Hoogste kwaliteit schaarkrik

Een lekke band krijgen met je auto is natuurlijk nooit leuk. Ga daarom op weg met een krik en een goede reserveband. Met deze schaarkrik van Dunlop in de kofferbak van je auto ben je goed voorbereid.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Snelle levering
2

Dunlop Hydraulische Krik

foto van een Dunlop Hydraulische Krik
8.9Expert Score
De tweede beste schaarkrik

Deze professionele, hydraulische krik met een compact design is ideaal voor gebruik in een garage of onderweg. De garagekrik van Dunlop heeft een hefvermogen van maar liefst 2000 kg (2 ton). Dit is ruim voldoende is voor de meeste auto’s, aanhangers en zelfs caravans. Met een hefbereik van 135mm tot 305mm heb je genoeg ruimte om een band van een verlaagde sportauto tot een hoge bestelbus of caravan te vervangen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Carpoint Schaarkrik

foto van een Carpoint Schaarkrik
8Expert Score
Derde beste schaarkrik uit de test

De Carpoint schaarkrik is de ideale hulp bij het verwisselen van een wiel, onderweg of thuis. De Carpoint schaarkrik heeft een maximaal belastbaar vermogen van 1500 kilogram. Met de meegeleverde arm is de krik eenvoudig in hoogte te draaien. De hefhoogte van de krik 90-380mm.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Michelin Auto Krik

foto van een Michelin Auto Krik
7Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

Auto krik met een hefvermogen van 1500kg. Deze schaarkrik is de ideale hulp voor in de garage of onderweg wanneer er bijvoorbeeld een autoband vervangen moet worden. De brede voeten zorgen voor extra stabiliteit en het U-vormige rubberen blok garandeert bescherming van het hefpunt.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

Schaarkrik

foto van een Schaarkrik
5.9Expert Score
Matige kwaliteit schaarkrik

Merk: Dunlop

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Voordelige prijs
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart