Veiligheidscilinderslot kopen? De 5 beste getest

Een goed slot is belangrijk, je beveiligd daarmee je huis tegen ongewenste gasten. Je wilt daarmee wel zeker weten dat je huis ook echt goed beveiligd is. Je moet dus een goed slot hebben, een veiligheidscilinderslot is een slot waar je op kunt vertrouwen. Deze zijn bewezen veilig aangetoond.

Wat is een veiligheidscilinderslot?

Een veiligheidscilinderslot is een slot wat je in de deur zet, een slot wat ook maar 1 sleutel heeft die past. Je kunt die sleutel natuurlijk zo vaak na laten maken als dat je zelf wilt. Een veiligheidscilinderslot plaats je in de deur zelf, je hoeft dus niet een heel groot slot te vervangen. Het enige wat je vervangt is het gedeelte waar je de sleutel zelf in stopt.

Hoe weet je of je het goede hebt?

Het is heel erg belangrijk dat je erop let dat je het goede veiligheidscilinderslot hebt, je moet er goed opletten dat je de juiste lengte hebt. Als je een te korte veiligheidscilinderslot hebt dan sluit hij niet goed aan bij de deur, dan valt de veiligheid weg. Is het slot tekort? Dan valt hij in de deur, je kunt dan niet met de sleutel erbij. Als hij te lang is dan steekt hij uit, de deur is dan niet meer goed en veilig.

Zorg voor een goede

Je wilt natuurlijk wel een veiligheidscilinderslot wat goed is, als je er eentje koopt dan moet je erop letten dat die ook echt geldig is. Je kunt dat heel simpel vragen bij de bouwmarkt waar je een veiligheidscilinderslot gaat kopen, dan weet je zeker dat je een goed slot hebt. Als je niet het goede slot hebt dan ben je er niet zeker van dat hij ook veilig is, dan is de kans op inbreken en het breken van  het slot makkelijker en groter. Dat kun je voorkomen door het juiste veiligheidscilinderslot te kopen.

Wat kost een veiligheidscilinderslot?

Als je een veiligheidscilinderslot wilt die ook echt goed en veilig is dan is dat niet heel erg goedkoop, wel is het zo dat het een prijs is die je maar 1 keer betaald. Je zult dan misschien wel wat meer betalen maar je hebt dan wel een goed slot. Als je hem door een slotenmaker laat plaatsen dan betaal je daar ook de prijs voor, je bent er dan wel zeker van dat het op de juiste manier is gedaan. Dat is de prijs ook wel waard, je voelt je veilig want inbreken wordt op dat moment een stuk moeilijker gemaakt.

Wie kan een veiligheidscilinderslot plaatsen?

Als je er zeker van wilt zijn dat een veiligheidscilinderslot op de juiste manier wordt geplaatst laat je hem plaatsen door slotenmaker. Die weet precies welk slot hij moet hebben en wat hij moet doen om ervoor te zorgen dat hij ook goed komt te zitten. Je weet dan zeker dat je een goed slot hebt en dat hij ook nog eens extra veilig is, je komt niet zomaar met een slot te zitten waarvan je de kwaliteit niet zeker weet. Geïnteresseerd in een haakslot? Klik hier.

De beste 5 veiligheidscilinderslot van 2023

1

MC Condor 3x Deurcilinder SKG

foto van een MC Condor 3x Deurcilinder SKG
9.1Expert Score
Beste veiligheidscilinderslot uit de test

M&C Condor is beveiligd tegen boren, openpikken, kerntrekken, de slagmethde en de impressietechniek. Deze cilinder heeft bovenop het SKG 3* keurmerk ook nog een hardstalen brug waarbij het bijna onmogelijk is om de cilinder te breken – zelfs zonder deurbeslag.In de volksmond wordt veel gesproken over het kerntrekken. Maar in de praktijk wordt vaak de cilinder gebroken waardoor de deur gemakkelijk geopend kan worden (ook voor 3-puntsluitingen). Bij aanschaf van een SKG 3* cilinder hoeft de cilinder nog niet beveiligd te zijn tegen het breken van de cilinder. Daarvoor is dan weer het kerntrekbeslag wat niet nodig is bij deze deurcilinders met extra stalen brug.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Snelle levering
2

MC 3232 set van 2 antikerntrek cilinders skg*** gelijksluitend incl. 5 color sleutels.

8.4Expert Score
Hoge kwaliteit veiligheidscilinderslot

M&C veiligheidscilinder SKG*** met zijn unieke hardstalenbrug is deze bestand tegen de veel voorkomende cilindertrek inbraakmethode. Tevens ook beveiligd tegen kerntrekken, slagmethode en uitboren. Voorzien van sleutelcertificaat, aanbevolen door politie keurmerk veilig wonen. Security Tech Switzerland. Deze set van 2 gelijksluitende 32/32 cilinders wordt geleverd met 5 sleutels.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

MC Condor 2x Deurcilinder SKG

foto van een MC Condor 2x Deurcilinder SKG
8Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

De M&C Condor het paradepaartje van M&C. Een nieuwe cilinder met nog meer veiligheids elementen ingebouwd zijn.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

MC 3232 set van 3 antikerntrek cilinders skg

foto van een MC 3232 set van 3 antikerntrek cilinders skg
7.7Expert Score
Middelmatige kwaliteit veiligheidscilinderslot

M&C veiligheidscilinder SKG*** met zijn unieke hardstalenbrug is deze bestand tegen de veel voorkomende cilindertrek inbraakmethode. Tevens ook beveiligd tegen kerntrekken, slagmethode en uitboren. Voorzien van sleutelcertificaat, aanbevolen door politie keurmerk veilig wonen. Security Tech Switzerland. Deze set van 3 32/32 cilinders wordt geleverd met 5 sleutels.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk van kwaliteit
 • Snelle levering
5

MC Color PRO set van 4 cilinders 3232 en 7 sleutels SKG3

foto van een MC Color PRO set van 4 cilinders 3232 en 7 sleutels SKG3
6.3Expert Score
Een veiligheidscilinderslot van matige kwaliteit

De M&C Color Pro cilinder heeft alle veiligheidstechnieken ingebouwd waardoor deze tot een van de veiligste cilinders behoord en daarom een SKG 3 3sterren keurmerk heeft.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Voordelige prijs
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart