Tussenstekker kopen? De 5 beste getest

Wat is een tussenstekker?

Een tussenstekker kan jou heel erg goed helpen, als je die namelijk op de juiste manier gebruikt kun je er heel erg veel aan hebben. Zo verbruikt het geen stroom als de stekker erin zit. Ook kun je voor een slimme tussenstekker kopen waardoor je er nog meer van kunt profiteren. Het is echt een heel handig item.

Eenvoudig in gebruik

Met een tussenstekker kun je makkelijk een apparaat aan- en uitzetten, door een simpele druk op het knopje is het helemaal uit. Dat betekent dus dat er geen stroom meer wordt verbruikt, als je het apparaat wel weer nodig hebt dan kun je met de druk op de knop het apparaat weer aanzetten. Met tussenstekkers is het ook mogelijk om van 1 stekker meerdere stekkers te maken, als je de juiste in het stopcontact steekt kun je er zomaar 3 extra hebben.

Wanneer gebruik je het?

Je kunt een tussenstekker om verschillende redenen gebruiken, het kan zijn dat je er eentje wilt hebben omdat je een schakelaar erop wilt hebben. Als je er eentje koopt met een schakelaar dan kun je die aan- en uitzetten, je kunt er op dat moment zelfs nog voor kiezen om een slimme tussenstekker te kopen die je kunt bedienen vanaf een afstand. Je kunt het ook gebruiken als je meerdere stekkers wilt, als je maar 1 stopcontact hebt kun je er een tussenstekker met meerdere aansluitingen op zetten.

Kies voor een slimme tussenstekker

Als je voor gemak gaat dan kun je het beste kiezen voor een slimme tussenstekker, die kun je namelijk zelf instellen. Zet de app op je telefoon en daarmee de slimme tussenstekker instellen, je zou ervoor kunnen kiezen om een tijd in te stellen waardoor ook het apparaat op dat moment ook inschakelt. Als je bijvoorbeeld koffie in de ochtend wilt kun je het apparaat aanzetten op de timer, je komt dan bij het koffieapparaat en die is al helemaal opgewarmd. Ook kan dat met een tuinsproeier, de tuinsproeier gaat dan aan op het door jou gewenste tijdstip. Vergeet niet om een goede waterslanghaspel aan te schaffen voor een efficiënte tuinbewatering.

Wat kost een tussenstekker?

De kosten van een tussenstekker zullen niet torenhoog zijn. Natuurlijk hangt het er wel vanaf wat je wilt, als je een simpele koopt dan kost dat niet zoveel als wanneer je een slimme neemt. Ook een tussenstekker die jou meerdere stekkers gaat bieden kost meer dan wanneer je een stekker koopt met maar eentje.

Waar koop je een tussenstekker?

Tussenstekkers kun je op veel plaatsen kopen, bij de meeste elektronica winkels en bouwmarkten hebben ze er wel meerdere op voorraad. Er is dus altijd een plek waar je ze kunt kopen, laat je goed informeren over welke je het beste kunt gebruiken. Je bent er dan ook zeker van of je de juiste hebt het is jammer als je de verkeerde koopt. Als je wel weet welke je nodig hebt dan kun je ook nog online kijken om het te bestellen, het duurt dan wel iets langer voor je hem in huis hebt.

De beste 5 tussenstekker van 2023

1

BELIFE Slimme stekker

foto van een BELIFE Slimme stekker
9.3Expert Score
Beste keuze tussenstekker

Met dit BELIFE 4-pack koppel je alle apparaten aan de Smart Life app. Plaats deze BELIFE slimme stekkers in het stopcontact en de stekker van het apparaat in de smart plug. Vervolgens kun je je koffiezetapparaat, ventilator of verlichting zonder smart lamp aan en uit via zetten vanuit de applicatie. Wil je jouw lampen en stekkers tegelijkertijd laten inschakelen als je thuiskomt? Of ook dingen buitenshuis aan en uitzetten, dan kun de met de 4 pack slimme stekkers samen stellen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Nooie Smart Plug

8.8Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit tussenstekker

Nooie is ontstaan uit liefde, met liefde en om lief te hebben. Warm Tech: intuïtieve technologie die zorgt voor u en uw dierbaren. We zijn op een missie om je leven te vereenvoudigen en te verfijnen met Warm Tech*, en om slim leven toegankelijker te maken voor iedereen.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Philips Hue Smart plug Slimme Stekker

foto van een Philips Hue Smart plug Slimme Stekker
8.2Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

None

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

SAMMIT Slimme Stekker

foto van een SAMMIT Slimme Stekker
7.1Expert Score
Een tussenstekker van middelmatige kwaliteit

Met deze slimme stekker maakt u simpelweg van uw gewone apparaten slimme, op afstand bedienbare apparaten. Zo maakt u bijvoorbeeld van uw gewone verlichting slimme verlichting!

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk in kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

IQONIC Slimme Stekker

foto van een IQONIC Slimme Stekker
6.5Expert Score
Een tussenstekker van matige kwaliteit

Automatiseer jouw woning met de iqonic slimme stekkers. Sluit een lamp aan op de smart plug en bedien deze op afstand met de gratis Smart Life app. Je hebt geen hub meer nodig. Met de energiemeter krijg jij inzicht in het verbruik. En met de handige tijdschakelaar maak je automatische aan/uit programma’s voor jouw lampen. Wel zo handig als je op vakantie bent. En bedien jij je lampen graag met je stem? Geen enkel probleem! De iqonic® slimme stekkers zijn volledig compatibel met Google Home en Amazon Alexa.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart