De beste groentemolens van 2022 koopgids

Alles over de groentemolen

Het komt bijna iedere dag terug, het schoonmaken en bereiden van groente om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Daarbij dient de groente in de meeste gevallen in kleine stukjes te worden gesneden.

Dit kan je met een mes doen, maar zeker bij grote hoeveelheden is een groentemolen een handig keukenhulpje bij dit karwei. Met een groentemolen kan je heel makkelijk allerlei soorten groenten fijn maken. Dit scheelt je een hoop tijd in de keuken.

Een groentemolen aanschaffen, hier let je op!

Heb je geen zin om lang in de keuken bezig te zijn met groente in stukken te snijden, dan is de aankoop van een groentemolen een goede optie. Maar wat zijn nou de dingen waar je op moet letten als je een groentemolen koopt?

 • De capaciteit. Het is belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid ingrediënten die in de groentemolen passen. Maar je graag curry of pesto dan is het fijn om een grote groentemolen te hebben. Je kan dan in een keer alles toevoegen.
 • Wel of niet vaatwasser bestendig. Een groentemolen kan behoorlijk vies worden. Daarom is het prettig als je deze schoon kan maken in de vaatwasser. Niet alle modellen zijn hier geschikt voor.
 • Handmatig of elektrisch. Beide modellen hebben zowel voor als nadelen. Voor een elektrische heb je een stopcontact in de buurt nodig. Een handmatige is dan wel energiezuinig maar je hebt er behoorlijk kracht voor nodig.
 • De kwaliteit. Het is belangrijk om een groentemolen te kopen die van een goede kwaliteit is. Zeker omdat je er vaak harde groenten in verwerkt is het wel prettig als de molen dit ook aankan.
 • De prijs. De prijzen van groentemolens verschillen sterk van elkaar.  Je kan al voor enkele tientallen euro’s een hakmolen kopen. Duurdere varianten hebben vaak een wat luxere afwerking. Het is dus belangrijk om van tevoren te kijken wat je budget is voordat je een groentemolen aanschaft.

Dit maakt een groentemolen zo gezond

Om fit en gezond te blijven is het belangrijk om iedere dag voldoende vers fruit en groente te eten. Je kan ervoor kiezen om kant-en-klare groente in de supermarkt te kopen maar dit is in de meeste gevallen veel duurder dan ongesneden groente.

Met een groentemolen kan je in een handomdraai groente verwerken. Zo heb je snel een gezonde maaltijd op tafel boordevol met verse groente. Dit is niet alleen heel erg lekker van smaak, maar ook nog eens heel gezond en voedzaam.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een lange levensduur. Dit is een van de meerdere factoren waarop wij hebben gekozen. Of ben je op zoek naar een hondensofa?

De belangrijkste factoren waarop wij hebben gekozen

snijkracht

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is snijkracht. Deze categorie is heel significant bij het selecteren omdat het je keuze makkelijker maakt.

snelheid

De tweede categorie die we hebben gekozen is snelheid. Deze categorie is significant voor je beslissing. Verschillende verkopers preseteren anders in deze categorie.

levensduur

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is levensduur. Bij levensduur is het goed om exact te weten hoe significant dit is.

De beste 5 groentemolen

1

Leifheit ComfortLine 23130

foto van een Leifheit ComfortLine 23130
9.3Expert Score
De hoogste kwaliteit groentemolen

Een snel alternatief voor de elektrische keukenmachine: de kleine handige noten- en groentemolen van Leifheit is binnen enkele seconden inzetbaar. De antislipvoet met zuignap zet je stevig op het werkblad vast. Drie trommels (fijn, grof en mes) malen en snijden alle ingrediënten doe je nodig hebt. Groente, Parmezaanse kaas, noten of fruit, het kan allemaal. De handige noten- en groentemolen is al klaar voor je met de keukenmachine kunt beginnen. Bijzonder handig: de hendel kan zo vastgezet worden, dat de molen voor recht- en ook linkshandigen geschikt is.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Montini Guerino Handmatige Groentemolen

foto van een Montini Guerino Handmatige Groentemolen
8.6Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit groentemolen

Het merk Montini Guerino produceert en verkoopt een zeer brede collectie klein keukengerei en kookhulpmiddelen, en een reeks essentiële woonaccessoires in elk huishouden: kookhulp voor groenten en fruit, vleeskookhulp, bestek, droger, droogaccessoire, wasdroger , buiten drogen, servies opslag, gootsteen… etc.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

GEFU Trommelrasp

foto van een GEFU Trommelrasp
7.8Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Ruw, fijn of in plakjes gesneden: de multifunctionele trommelrasp met haar extra scherpe LASER CUT trommels verwerkt fruit, groenten, kastanjes, kaas, chocolade, noten, etc in een handomdraai. De groenterasp van Gefu is ideaal als keukenmachine! Met 3 trommels voor grof raspen, fijn raspen en plakjes snjiden.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

Roterende Rasp 

7.4Expert Score
Vierde beste groentemolen uit de test

Ben je in het bezit van de Transforma vleesmolen van Gefu en ben je opzoek naar een uitbreiding? Dan is deze roterende rasp een mooie aanvulling. De multifunctionele roterende rasp van Gefu is namelijk voorzien van 3 verschillende Laser Cut trommels. Transformeer kaas, groente, fruit, chocolade of noten in fijne vlokken of grove snippers. Of Snijd komkommer of aardappel in mooie dunne plakjes. Dankzij de handige ‘duwer’ is hij extra veilig in gebruik. Na gebruik kunnen de onderdelen worden schoongemaakt in de vaatwasser.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk in kwaliteit
 • Gewicht
5

Solis Slice & More Multifunctionele Groentesnijder

6.3Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

De Solis Slice & More is een compacte doch multifunctionele rasp waarmee je harde én zachte levensmiddelen hakt, maalt en raspt. De Slice & More wordt geleverd met 5 snijtrommels voor fijn of grof hakken, malen en raspen. Het is een compacte en praktische elektrische groentesnijder.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart