De 5 beste torksleutels van 2022

Op zoek naar een Torksleutel? De voorkeur kan moeilijk zijn en we proberen je hiermee te helpen. Door middel van dit blog kunnen we je informeren wat de beste is/zijn en waar je op moet letten bij je voorkeur.

Het artikel Torksleutel kan ervoor zorgen dat je projectje gaat lukken. Er zijn diverse mogelijkheden als het gaat om je voorkeur en dit kan het moeilijk maken. Een Torksleutel wordt gebruikt door consumenten en ook soms door bedrijven. Dit blog helpt zowel bedrijven als consumenten met de voorkeur.

Wat is een torksleutel?

Een torksleutel, ook wel torxsleutel, wordt gebruikt voor torxschroeven en -bouten. Bij schroeven, bouten en moeren maak je gebruik van schroefdraadverbindingen. De schroeven kunnen verschillende vormen hebben, de kop kan van dikte verschillen, maar ook de lengte kan anders zijn. Daarnaast hebben ze vaak een uitsparing aan de bovenkant, zodat je de schroef eenvoudig vast of los kunt draaien. Dit kan een streep of kruis zijn, maar ook een zeskant. Hier heb je een torxsleutel voor nodig.

De voordelen van torx

De vorm van de kop van een schroef is erg bepalend, en heeft dan ook steeds vaker een erg complexe vorm. Een streep of kruis kan met een schroevendraaier los- of vastgedraaid worden, maar bij een complexe vorm heb je een torksleutel nodig. De torx is dan ook één van de meest complexe vormen. Dit komt doordat hij niet alleen zeshoekig is, maar ook een beetje stervormig. Een groot voordeel bij de torx is dat de kracht die je kunt uitoefenen optimaler verloopt dan bij bijvoorbeeld een kruiskop. De schroevendraaier schiet namelijk veel minder makkelijk weg uit de vorm, waardoor montage niet alleen eenvoudiger is, maar ook veiliger.

Nadeel van een torksleutel

Het bovenstaande is natuurlijk een groot voordeel, maar waar voordelen zijn, zijn vaak ook nadelen te vinden. Een bekend nadeel is de vorm van de torx. Deze zorgt ervoor dat je niet met een andere maat dan alleen de juiste de schroeven kunt vast- en losdraaien. Dit is bij platte- en kruiskopschroevendraaiers is dit anders, want deze kun je ook met een kleinere maat nog vastdraaien.

Een ander nadeel is dat de koppeloverdracht tussen de schroef en de schroevendraaier behoorlijk hoog is, waardoor de kop nog weleens kan afbreken wanneer er veel kracht wordt gezet. Dit gebeurt voornamelijk bij schroeven van roestvaststaal, omdat deze minder taai zijn dan schroeven van gegalvaniseerd staal.

De torksleutel gebruiken

Er zijn diverse gereedschappen die gebruikt kunnen worden bij torxschroeven, maar het beste is toch wel om een torksleutel te gebruiken. Wil je echter sneller schroeven vast- of losdraaien, dan doe je er goed aan een elektrische schroefmachine aan te schaffen. Wel moet je er in dat geval rekening mee houden dat er een torxbit of torxschroefbit aanwezig is, of dat deze optioneel is. daarnaast moet je exact de juiste maat gebruiken, anders krijg je de schroef niet los of vast. Of ben je op zoek naar een droogmachine?

De maten van de torx beginnen altijd met de T en daarna een getal. Dit begint bij T3 en loopt op tot en met T10. Vanaf deze maat gaat de maatvoering verder in stappen van vijf. Hierop is echter één uitzondering, en dat is de T27. Dit is dan ook één van de meest gebruikte maten.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een lange levensduur. Hierdoor is onze voorkeur naar de beste Torksleutel op gebasseerd.

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Functionaliteiten

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Functionaliteiten. Deze categorie is heel belangrijk bij het selecteren omdat het je keuze gemakkelijker maakt.

Kwaliteit materiaal

De tweede categorie die we hebben gekozen is Kwaliteit materiaal. Deze categorie is belangrijk voor je voorkeur. Verschillende verkopers preseteren anders in deze categorie.

Levensduur

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is Levensduur. Bij Levensduur is het goed om accuraat te weten hoe belangrijk dit is.

De beste 5 Torksleutel

1

Torx sleutelset

foto van een Torx sleutelset
9.2Expert Score
Beste Torksleutel uit de test

orx sleutelset / Torx schroevendraaierset 9-delig. Deze Torx sleutelset van staal wordt geleverd met een handige opberg wandhouder van kunststof. Sleutelmaten: T50, T45, T40, T30, T27, T25, T20, T15 en T10. De schroevendraaierset is onderverdeeld in een zwarte vak en een oranje vak, die afzonderlijk uitklapbaar zijn. 

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Lange levensduur
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

IMLI Momentsleutel Set

foto van een IMLI Momentsleutel Set
9Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit Torksleutel

Bouten zitten pas goed vast wanneer ze met het juiste moment zijn aangedraaid. Heb jij ook liever precisie om te voorkomen dat jouw bouten en moeren het juiste aandraai moment hebben, kijk dan niet verder.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Torx 9-delige sleutelset

foto van een Torx 9-delige sleutelset
8.3Expert Score
Derde beste Torksleutel uit de test

Torx 9-delige sleutelset / schroevendraaier set met houder. Deze Torx sleutelset bevat de meest gangbare Torx sleutels met de sleutelmaten: T10, T15, T20, T25, T27, T30, T40, T45 en T50. De Torx sleutels worden meegeleverd met een handige houdertje van kunststof. Het houdertje heeft een onderaan een vak voor de sleutelmaten T30 t/m T50 en bovenaan een vak voor sleutelmaten T10 t/m T27. Daardoor heeft u altijd een goed overzicht van de kleine en grote sleutels. Handig voor elke klusser om te hebben.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Sleutel torx en inbus set

foto van een Sleutel torx en inbus set
7.3Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

Lange Inbus en Torx sleutel set 18 delige in stevige opbergdoos, handig overzicht met aan een kant 9 Inbus sleutels en aan de andere kant 9 Torx sleutels.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Materiaal is sterk
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Voordelige Inbus/torx sleutelset

6.5Expert Score
Matige kwaliteit Torksleutel

13-delige Inbus/torx sleutels set met een kogelkop aan de onderzijde waardoor het schroeven onder een hoek mogelijk is.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Voordelige prijs
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart