De 5 beste vloerstoomreiniger test

Hoe gebruik je een vloerstoomreiniger?

Een vloerstoomreiniger is ideaal voor vervuilde vloeren, maar ook voor mensen die genoeg hebben van de simpele dweil. Een stoomreiniger is een apparaat dat met behulp van hete, droge stoom al het vuil losweekt op de vloer, en dit vervolgens verwijderd. Het is effectiever dan een normale dweil, en verwijderd bovendien ook nog schimmels en bacteriën.

Hoe gebruik je de reiniger?

Zoals gezegd werkt de reiniger dus door middel van het losweken van vuil, anders dan bij een hogedrukreiniger, waar het vuil wordt weggespoten. Dit is vaak in een woonkamer niet ideaal, omdat alle meubels dan ook aangetast zullen worden. daarnaast werkt de reiniger ook beter dan een dweil, omdat het door middel van de stoom al het vuil losweekt, ook in de voegen tussen de tegels. Je gebruikt de vloerstoomreiniger in principe hetzelfde als een dweil, alleen het resultaat is beduidend anders.

Een ander groot voordeel is dat deze reiniger een stuk milieuvriendelijker is, omdat je geen chemicaliën of andere stoffen nodig hebt om de vloer schoon te maken. het enige dat je gebruikt is water, wat wordt omgezet in stoom. Door de combinatie van druk en stoom krijg je een ontzettend schone vloer als resultaat.

Andere stoomreinigers

Naast een vloerstoomreiniger zijn er ook nog andere reinigers verkrijgbaar. Denk hierbij aan een reiniger voor je ramen, deuren en kozijnen, maar ook voor al je meubilair, matrassen, dekbedden en gordijnen. Zeker bankstellen of ander meubilair wordt snel vies zonder dat je dit met het blote oog ziet. Ook handig om het te zetten in een lectuurbak.

Uiteraard halen we hier regelmatig de stofzuiger overheen, maar dit is vaak niet voldoende. Door het gebruik van een stoomreiniger wordt het hele meubel schoongemaakt, tot in de vezels van de stof. Dit zorgt ervoor dat vieze geurtjes en vlekken verdwijnen, en jij zeker weet dat de plek waar je op zit volledig schoon is.

Een stoomreiniger is dus heel effectief en bovendien eenvoudig in gebruik. Je hebt geen schoonmaakmiddelen nodig; water is voldoende. Binnen een korte periode is alles volledig schoon en dient het alleen nog op te drogen. Wel zijn er uiteraard verschillende soorten reinigers verkrijgbaar, waarbij ook de prijs kan verschillen.

Wil je een vloerstoomreiniger aanschaffen, dan die je er bovendien goed aan na te kijken welke reiniger het meest geschikt is voor jouw vloer. Een laminaatvloer heeft immers behoefte aan een andere schoonmaakmethode dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Let hier dus goed op wanneer je een reiniger aan wilt schaffen.

Wat is een vloerstoomreiniger?

Een vloerstoomreiniger is een artikel. Dit artikel wordt door verschillende bedrijven verkocht. Doordat het artikel door verschillende bedrijven wordt verkocht is het considerabel dat je een goede beslissing maakt. Deze beslissing kan gebasseerd worden op verschillende criteria maar door ons onderzoek en dit bericht kan je een beslissing maken.

Onze keuze naar de beste vloerstoomreiniger is gebasseerd op diverse factoren. Als voorbeeld kijken wij enorm naar de kwaliteit, materiaal, levensduur en gerbuiksvriendelijkheid van de producten. Deze verschillende criteria zijn considerabel bij het bepalen van onze beslissing.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een sterk design. Dit is een van de verschillende factoren waarop wij hebben gekozen.

De criteria waarop wij de beste hebben gekozen

Reinigfuncties

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Reinigfuncties. Deze categorie is heel considerabel bij het selecteren omdat het je keuze makkelijker maakt.

Kracht

De tweede categorie die we hebben geselecteerd is Kracht. Deze categorie is considerabel voor je beslissing. Verschillende bedrijven preseteren anders in deze categorie.

Batterij

De derde en laatste categorie waar we hebben op geselecteerd is Batterij. Bij Batterij is het goed om accuraat te weten hoe considerabel dit is.

De beste 5 vloerstoomreiniger

1

Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger

9.2Expert Score
De hoogste kwaliteit vloerstoomreiniger

Stoomreiniger van Easyfix met 1900 Watt

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Snelle levering
2

Achaté 2 in 1 Stoomreiniger en Handstomer

8.7Expert Score
De tweede beste vloerstoomreiniger

Geen emmers meer met water of chemische schoonmaakmiddelen. De stoomreiniger beweeg je comfortabel door je huis terwijl je elk plekje eenvoudig reinigt.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Cecotec Krachtige Stoomreiniger

foto van een Cecotec Krachtige Stoomreiniger
8Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Voorzien van een zeer hoge druk van 4 bar zodat je iedere klus met gemak schoon krijgt. Reinig en ontsmet eender welk oppervlak dankzij het stoomdebiet van 35 g/m dat afrekent met al het vuil.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Tristar SR-5261 2-in-1 Stoomreiniger

foto van een Tristar SR-5261 2-in-1 Stoomreiniger
7.7Expert Score
Middelmatige kwaliteit vloerstoomreiniger

De Tristar SR-5261 Stoomreiniger maakt korte metten met vuil en bacteriën op zowel harde als zachte vloeren en zelfs op je ramen.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk in kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Stoomreiniger

7Expert Score
Vijfde beste vloerstoomreiniger uit de test

Door het krachtige vermogen van 1000 watt is het stoomapparaat perfect voor het reinigen van meubels, textiel en zelfs de schoonmaak van jouw vloer is geen enkel probleem.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart