Stepbank kopen? De 5 beste getest

Van gezond doen word je alleen maar beter maar hoe begin je nu precies aan gezond doen? Je kunt beginnen met oefeningen te doen op de stepbank. Als je op de stepbank oefeningen gaat doen dan kun je daarmee je conditie trainen, maar ook bepaalde lichaamsdelen. Het is wel handig als je de goede koopt maar hoe weet je nu welke de goede is?

Wanneer gebruik je een stepbank?

Een stepbank gebruik je als je wilt trainen, met de juiste oefeningen kun je bepaalde delen van je lichaam trainen. Welke oefeningen je het beste kunt doen kun je opzoeken op internet, bij de stepbanken zelf zitten vaak ook oefeningen die je kunt doen. Naast dat je een lichaamsdeel kunt trainen word je conditie vaak ook beter ervan. Je pakt dus verschillende dingen aan op het moment dat je met de stepbank aan de slag gaat.

Waar is een stepbank van gemaakt?

Een stepbank is gemaakt van heel hard plastic, als je er elke keer op stapt moet het wel tegen een stootje kunnen. Je hoeft niet bang te zijn dat je hem kapot maakt want het kan heel wat hebben, vaak is het ook nog zo dat het van één stuk plastic is gemaakt. Hem kapot maken is dus een onmogelijk opgave, je kunt flink oefenen en steppen op de stepbank.

Wie maken er gebruik van het?

Iedereen kan gebruik maken van een stepbank, doordat het van goed materiaal is kunnen ook de wat zwaardere mensen er gebruik van maken. Je kunt jezelf er niet mee verwonden of in gevaar brengen dus zelfs kleine kinderen kunnen erop oefenen als ze willen. Iedere leeftijd, van jong tot oud en iedereen die ook maar oefeningen wil doen om een betere conditie te krijgen kan gebruik maken van de stepbank.

Waar kun je er een kopen?

Een stepbank kun je bij een fitnesswinkel kopen, die winkels zijn er niet zo heel erg veel dus dat betekend dat je goed moet zoeken. Online zijn er wel heel erg veel van die winkels, als je dus geen zin hebt om te zoeken dan kun je online kijken. Er zijn meer dan genoeg winkels online te vinden waar ze stepbanken verkopen, je kunt dan zelf bepalen welke je wilt en waar je die gaat kopen. Iedere stepbank heeft zo zijn eigen kwaliteit te brengen en zijn eigen oefeningen die je kunt doen.

Wat kost een stepbank?

De kosten voor een stepbank liggen niet ver uit elkaar, voor een paar tientjes kun je al een goede kopen. Wat je ervoor wilt betalen heb je zelf in gedachte, als je er eentje hebt gezien die je wilt maar die vind je te duur dan kun je die beter niet kopen. Meestal zijn er ook wel goedkopere te vinden, je kunt zelf kijken welke je aan wilt schaffen en op welke jij je oefeningen wilt gaan doen. je wilt niet teveel betalen voor een stepbank terwijl het een stuk goedkoper had kunnen zijn.

De beste 5 stepbanken van 2023

1

AJSports Fitness step

foto van een AJSports Fitness step
9.4Expert Score
Best geteste stepbank

Wil je gezonder en fitter worden zonder uren in de sportschool te hoeven staan? Dan is deze fitness step van AJ-Sports de oplossing voor u. De aerobic step van AJ-Sports is Comfortabel, de stepbank bevat anti-slip, en de stepper is gebruiksvriendelijk en geschikt voor elke persoon die makkelijk zijn/haar doel wil bereiken. Geen uren uitzoeken wat te doen met gewichten maar snel en efficiënt je spiergroepen trainen met de fitness step van AJ-Sports waar en wanneer je maar wil.

Goede punt(en)
  • Hoge kwaliteit
  • Lange levensduur
  • Gebruiksvriendelijk
2

W.O.D Fitness Step Pro

foto van een W.O.D Fitness Step Pro
8.8Expert Score
Hoge kwaliteit stepbank

Ben jij klaar voor je Workout of the Day? Met deze professionele fitness/aerobic step ben je dat zeker. Gemakkelijk te verstellen in drie verschillende hoogtes. Met een maximaal belastbaar gewicht van 110 kg kun je flink tekeer gaan! Perfect voor aerobics of als toevoeging aan je fitness workout.

Goede punt(en)
  • Redelijke service
  • Hoogste kwaliteit
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Stepper Aerobic step Step fitness Stepbank Verstelbaar Grip platform Extra veiligheid 2 niveaus 67 x 28 x 15 cm Zwart en groen Compact design 2.5kg tot 150kg

foto van een Stepper Aerobic step Step fitness Stepbank Verstelbaar Grip platform Extra veiligheid 2 niveaus 67 x 28 x 15 cm Zwart en groen Compact design 2.5kg tot 150kg
8.2Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Met deze fantastische stepper houd je je lichaam gezond en sterk. De aerobic step is perfect voor een volledige cardio training met als doel vetverbranding. De stepbank kan daarnaast ook gebruikt worden voor krachttaining in combinatie met gewichten.

Goede punt(en)
  • Zeer redelijke service aan de klant
  • Gemaakt van redelijk materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

FitGoodz Fitness Step

foto van een FitGoodz Fitness Step
7.3Expert Score
Middelmatige kwaliteit stepbank

Thuistraining was nog nooit zo eenvoudig met ons aerobic stepper. Plaats je favoriete aerobics-dvd of speel je beste Zumba-afspeellijst af en ga aan de slag. De gewrichtsvriendelijke training is absoluut ongecompliceerd. Je stepper staat stevig op zijn poten en kan tot 120 kg worden belast. Dit wordt mogelijk gemaakt door het hoogwaardige kunststof. Je kunt de hoogte van je fitness step in 3 hoogtes aanpassen voor optimale trainingsflexibiliteit. De afzonderlijke treden maken hoogtes van 12,5 cm, 17,5 cm en 22,5 cm mogelijk.

Goede punt(en)
  • Een van de populairste op de markt
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Snelle levering
5

Avento Fitness Stepbank Groot ZwartBlauw

foto van een Avento Fitness Stepbank Groot ZwartBlauw
6.9Expert Score
Vijfde beste stepbank uit de test

De stepbank is een klassiek trainingshulpmiddel, dat op grote schaal in fitnesscentra en thuis wordt gebruikt vanwege de vele mogelijkheden. Deze fitness step is gemaakt van gehard kunststof met antislipprofiel aan de bovenzijde voor een goede grip en veiligheid. De poten hebben antislipnoppen voor extra stabiliteit en grip. De bank is in 3 hoogtes verstelbaar, 10 >, 15 > en 20 cm, waardoor de intensiteit van een oefening te regelen is. Door de hoogwaardige materialen en het verstevigde ontwerp is deze aerobic stepper zwaar belastbaar en uiterst duurzaam.

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Voordelige prijs
  • Matige gebruiksvriendelijk

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart