De 5 beste bankschroef koopgids 2022

Een bankschroef is haast noodzakelijk wanneer je vaak en veel klust, of een bedrijf hebt. Deze tool zorgt er namelijk voor dat het materiaal waar je mee werkt op zijn plek blijft staan, zodat jij je werk kunt doen. Dit hulpmiddel is dan ook vooral bedoeld om veilig te kunnen klussen. Wil je een bankschroef aanschaffen, dan is het erg belangrijk dat deze solide en stabiel is zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

Waar moet je aan denken?

Er zijn meerdere uitvoeringen van de bankschroef te vinden in de bouwwinkels en online. Zo heb je een bankschroef met een draaiende basis, maar andere zitten volledig vast aan het werkblad. Deze kan dus ook niet verplaatst worden. Daarnaast is elk type gemaakt voor een bepaalde klus. Het is dus goed om van tevoren te bedenken waar je de bankschroef voor nodig hebt. Daarnaast is het materiaal van het hulpmiddel ook erg belangrijk, want een bankschroef moet solide en robuust zijn zodat hij geschikt is voor zware klussen.

Wil je met metaal gaan werken, dan doe je er goed aan een bankschroef aan te schaffen met een klein aambeeld. Dit zijn namelijk de beste modellen voor het werken met, en behandelen van metaal.

Verschillende soorten van de bankschroef

Bankschroeven zijn zeer robuuste gereedschappen, met variabele groottes en gewichten, variërend van 200 gram tot 30 kilo. Een bankschroef wordt gebruikt voor het stevig vastklemmen van materiaal op een werkblad zodat je veilig boor-, snij-, vijl- of andere klussen kunt uitvoeren. De bankschroef garandeert de beste afwerking en veiligheid.

Bankschroeven zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Ze hebben echter allemaal een aantal gemeenschappelijke onderdelen:

 • Twee bekken om het werkstuk stevig vast te houden, waardoor uitglijden of plotselinge bewegingen worden voorkomen.
 • Een hendel die je kunt draaien om de kaken te openen of te sluiten.
 • Een steunvoet die vast of roteerbaar is. De voet moet op een werktafel worden gemonteerd.

Wat zijn de voordelen van een bankschroef?

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een bankschroef is de veiligheid die het werktuig biedt. Door de onderdelen stevig op hun plaats te houden, kun je met een bankschroef eenvoudig zware taken uitvoeren zoals zagen, boren of vijlen, zonder bang te hoeven zijn dat het materiaal wegglijdt of beweegt. Andere belangrijke voordelen van een bankschroef zijn:

 • Je kunt er zeer grote stukken materiaal mee vastklemmen.
 • Hierdoor heb je je beide handen vrij terwijl je werkt.
 • Je kunt stukken van verschillende formaten plaatsen, zelfs heel kleine, om deze nauwkeurig te bewerken.
 • Bankschroeven zijn erg handig bij het zagen van bijvoorbeeld plastic onderdelen, zoals afvoerbuizen. Ook als je koper wilt solderen, houd je met een bankschroef de onderdelen gemakkelijker op hun plaats.
 • Bankschroeven zijn een geweldige optie als je onderdelen moet slijpen, zagen of schuren.

Bankschroef

Dus u bent op zoek naar een Bankschroef, maar je weet nog niet accuraat welke je wilt. Dat is heel aannemelijk. In dit blog wordt er besproken wat een Bankschroef accuraat is, en welke Bankschroef het beste is. Dit doen wij zorgvuldig door onderzoek te verrichten naar alle voordelen en nadelen van het product.

Tijdens het zoeken naar een Bankschroef kan het zijn dat je beslissing moeilijk is. Wij proberen het door dit blog prettiger te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een beslissing gemaakt dit we in dit blog beschrijven.

Wat is een Bankschroef?

Een Bankschroef is een product die door diverse bedrijven wordt aangeboden. Een Bankschroef kan op diverse manieren worden gebruikt maar de hoofdfunctie is duidelijk. Omdat er diverse bedrijven zijn adviseren we je om goed te onderzoeken welke het beste is. Gelukkig geven we met dit blog een review van de beste, waardoor je altijd de beste beslissing maakt.

We hebben de beste Bankschroef geselecteerd op een aantal factoren. Denk hierbij aan prijs, kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid. Deze factoren zijn enorm van belang om een goede beslissing te maken en daarom hebben wij zorgvuldig onderzoek gedaan naar de beste. Hierna zijn we tot een selectie gekomen die informatie geeft waarom het de beste is met een top aantal producten. Het kan soms moeilijk zijn om de bomen door het bos te zien dus proberen we je hiermee te helpen.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een lange levensduur. Dit is een van de diverse factoren waarop wij hebben gekozen.

Waarop hebben wij geselecteerd

Kwaliteit

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Kwaliteit. Deze categorie is heel van belang bij het selecteren omdat het je keuze prettiger maakt.

Soort

De tweede categorie die we hebben gekozen is Soort. Deze categorie is van belang voor je beslissing. Verschillende bedrijven preseteren anders in deze categorie.

Levensduur

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is Levensduur. Bij Levensduur is het goed om accuraat te weten hoe van belang dit is.

De beste 5 Bankschroef

1

STANLEY Snelspan Bankschroef

foto van een STANLEY Snelspan Bankschroef
9.1Expert Score
Best geteste Bankschroef

Dankzij het snelspansysteem kun je de STANLEY Snelspan Bankschroef moeiteloos verplaatsen. De éénhands hefboom zorgt ervoor dat de bekken gemakkelijk te openen en te sluiten zijn.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Snelle levering
2

Navaris gietijzeren bankschroef

foto van een Navaris gietijzeren bankschroef
8.7Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit Bankschroef

De Navaris bankschroef uit hoogwaardig gietijer is een stevig stuk gereedschap voor voor al je kleine en grote klussen.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Goede kwaliteit
 • Snelle levering
3

Stanley Bankschroef 1-83-065

foto van een Stanley Bankschroef 1-83-065
8.2Expert Score
Derde beste Bankschroef uit de test

Bankschroef, gietijzeren constructie voor sterkte. Met schroefdraad. Draaibare basis kan worden bevestigd op een werkbank voor stabiliteit. Chromen handgrepen en schroef.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Benson Bankschroef Vast 125 mm

foto van een Benson Bankschroef Vast 125 mm
7.6Expert Score
Een Bankschroef van middelmatige kwaliteit

De bankschroef is vervaardigd uit gietijzer voor een stevig en stabiel geheel. Met een klembreedte van 125 mm en een instelbare spanwijdte van 0 tot 135 mm is de bankschroef geschikt voor kleine en grote werkstukken.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering
5

Bankschroef met tafelklem

foto van een Bankschroef met tafelklem
6.9Expert Score
Vijfde beste Bankschroef uit de test

Bankschroef met tafelklem

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart