De 5 beste douchezuilen van 2022

Je bent dus op zoek naar een Douchezuil, maar weet niet wat je nodig hebt. Heel gemakkelijk te begrijpen. In dit bericht wordt uitgelegd wat het Douchezuil is en welk Douchezuil het beste bij jou past. Om dit te doen, moet u zorgvuldig alle sterke en zwakke punten van het artikel overwegen.

Een Douchezuil kan je leven een stuk prettiger maken. De Douchezuil is er verschillende soorten en kan soms door zowel consument als bedrijf worden gebruikt. Het artikel is ook door de jaren heen steeds populairder geworden en wordt ook steeds meer online gekocht. Wij proberen je door middel van dit bericht te helpen om een goede beslissing te maken.

Wat is een Douchezuil?

Een Douchezuil is een artikel die door verschillende merken wordt aangeboden. Een Douchezuil kan op verschillende manieren worden gebruikt maar de hoofdfunctie is duidelijk. Omdat er verschillende merken zijn adviseren we je om goed te onderzoeken welke het beste is. Gelukkig geven we met dit bericht een review van de beste, waardoor je altijd de beste beslissing maakt.

Onze keuze naar de beste Douchezuil is gebaseerd op diverse factoren. Als voorbeeld kijken wij enorm naar de kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid van de producten. Deze verschillende criteria zijn cruciaal bij het bepalen van onze beslissing. Of ben je op zoek naar een torksleutel?

Waar gebruik je een douchezuil voor?

Een douchezuil, ook wel een douchepaneel genoemd, is een paneel dat in de douche wordt gemonteerd. Deze zal op de muur worden bevestigd, exact op de plek waar normaal gezien altijd de kraan en douchekop gemonteerd worden.

Een douchezuil vervangt dus als het ware de kraan, maar het is ook direct een grote verbetering. Op een paneel zijn namelijk meerdere opties te vinden. Een handdouche en zeepbakje zijn in vrijwel alle gevallen gemonteerd, maar je hebt daarnaast ook nog andere opties.

De verschillende soorten panelen

Ga je op zoek naar een douchezuil of douchepaneel, dan kom je er al snel achter dat er veel verschillende uitvoeringen van te vinden zijn. Het meest simpele en goedkoopste model heeft een vaste douchekop en een aan/uit-knop, verder niks. Deze panelen zie je bijvoorbeeld vaak in hotels en zwembaden.

Kijken we iets verder, dan zien we panelen met een ingebouwde handdouche, zijsproeiers, zeepbakjes en een omstelknop voor de handdouche en zijsproeiers. Hier kun je dus al veel meer mee en zorgt direct voor een luxe douche in je badkamer. Echter is dit nog niet alles, want er zijn zelfs panelen die voorzien zijn van ingebouwde LED-verlichting.

Let er overigens ook op dat het douchepaneel breed genoeg is om de muuraansluitingen van het warme en koude water volledig af te dekken. Dit geldt uiteraard alleen wanneer het paneel op de plek moet komen waar nu een normale douchekraan gemonteerd zit. Meet dus thuis goed alle afmetingen op en kijk dit na bij het uitzoeken van een douchezuil. Het monteren van de douchezuil gebeurt meestal door middel van montagebeugels die meegeleverd worden.

De waterdruk bij een douchezuil

Bijna alle douchezuilen zijn voorzien van een grote vaste douchekop, ook wel een regendouche genoemd, en daarnaast ook nog zijdouches afhankelijk van het model dat je hebt. Je kunt je voorstellen dat een regendouche veel meer water nodig heeft dan een normale douchekop, en dus is het belangrijk dat de waterleiding die naar de zuil toeloopt, groot genoeg is. Je doet er dus goed aan na te kijken of de waterleiding groot genoeg is om voldoende water te kunnen leveren, maar ook de waterdruk is belangrijk. Is deze te laag, dan komt er niet meer dan een matige straal uit de regendouche, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een lange levensduur. Hierdoor is onze beslissing naar de beste Douchezuil op gebasseerd.

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Sterkte materiaal

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Sterkte materiaal. Deze categorie is heel cruciaal bij het selecteren omdat het je keuze prettiger maakt.

Levensduur

De tweede categorie die we hebben geselecteerd is Levensduur. Deze categorie is cruciaal voor je beslissing. Verschillende merken preseteren anders in deze categorie.

Prijs kwaliteit verhouding

De derde en laatste categorie waar we hebben op geselecteerd is Prijs kwaliteit verhouding. Bij Prijs kwaliteit verhouding is het goed om accuraat te weten hoe cruciaal dit is.

De beste 5 Douchezuil

1

SENSEA ICONE hydromassage douchezuil

foto van een SENSEA ICONE hydromassage douchezuil
9.3Expert Score
Beste keuze Douchezuil

SOLID: Dit product is gemaakt van aluminium, metaal, roestvrij staal en ABS. ABS is een materiaal dat bekend staat om zijn sterkte en slagvastheid.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Top service bij aankoop
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Belanian – Opbouw Doucheset

8.9Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit Douchezuil

Nauwkeurige thermostatische bediening: draai op de schakelaar en het water wordt geleverd met een intelligente temperatuurblokkering van 38 graden. Geniet direct na het openen van het comfortabele warme water. Stel de watertemperatuur boven 38 graden in, druk op de veiligheidsknop om de instelling te draaien, vermijd ouderen, kinderen tijdens het douchen door misbruik van de watertemperatuur stijgen plotseling verbrande huid veroorzaakt.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Vips Douchepaneel

foto van een Vips Douchepaneel
7.9Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Design douchepaneel voor de ultieme douche ervaring met in totaal 4 functie’s; stortdouche, waterval, handdouche (met verschillende waterstraal uitvoer), 4 lichaamjets

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Grohe Euphoria Douchezuil

foto van een Grohe Euphoria Douchezuil
7.8Expert Score
Middelmatige kwaliteit Douchezuil

Grohe Euphoria Douchezuil/paneel kopen? Bestel dan dit product van het kwalitatieve merk Grohe

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk van kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Douchezuil VM Aral

foto van een Douchezuil VM Aral
6Expert Score
Vijfde beste Douchezuil uit de test

Douchezuil VM Aral Thermostatisch (compleet). De Aral douchekolom ziet er niet alleen supergoed uit, hij doet ook supergoed. De stijlvolle douchekolom heeft het allemaal: een elegante douchezuil met 1 waterval en 3 ingebouwde jetvlakken met anti-kalkmembraan, een flexibele handdouche en een thermostatische kraan. Ideaal voor luxueuze douchers. Verkrijgbaar in zilverkleurige inox.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart