Tuingieter kopen? De 5 beste getest

Een tuingieter is een heel erg handig item om te hebben als je de planten water moet geven. Je hoeft niet met water te slepen en ook niet elke keer de slang aan te sluiten. Je kunt dus op een hele makkelijke manier de planten water geven zonder al te veel gedoe. De tuingieters zijn er in heel veel soorten en maten waardoor je ook nog eens een leuke aan kunt schaffen.

Wanneer gebruik je een tuingieter?

Als je de planten in tuin water wilt gaan geven dan zit je er niet op te wachten dat je iedere keer de slang moet pakken, een tuingieter is dan veel makkelijker. Het voordeel van een tuingieter is ook dat hij beter het water verdeeld door te sproeien. Tuingieters zijn er in veel verschillende soorten waardoor je dus ook eentje kunt kopen die bij je tuin past, of je nu een simpele wilt of een knalroze maakt dan niet uit.

Waar is het van gemaakt?

Tuingieters worden van verschillende materialen gemaakt, het kan zijn dat hij van metaal is gemaakt maar ook van hard plastic. Zelf kun je bepalen wat je fijn vindt en welke je graag wilt hebben, sommige mensen willen geen tuingieter van metaal en kiezen daarom voor plastic. Als je een tuingieter wilt hebben dan heb je genoeg om te bekijken en te bedenken welke je wilt, je zult er zeker eentje vinden die jij fijn vind.

Waar kun je er een kopen?

Je kunt een tuingieter kopen bij tuincentra en ook bij bouwmarkten, er zijn veel opties die je hebt. Niet alleen de keuze is groot maar ook kom je voor de keuze te staan welke kleur je wilt en welk materiaal. Je kunt het je zo gek niet bedenken of ze zijn er, wil je er eentje met bloemetjes? Die is er ook zeker te koop, je kunt zelfs nog kiezen welke kleur je wilt hebben.

Wat kost een tuingieter?

Een tuingieter is niet heel erg duur, je zult daar geen tientallen euro’s voor betalen. Wel is het zo dat het te maken heeft met het materiaal of de grootte van de tuingieter, als er 5 liter water in gaat zal die meer kosten dan wanneer er 2 liter in gaat. Vaak zijn er ook accessoires die je kunt kopen waardoor de tuingieter ook automatisch duurder zal gaan worden. Je kunt op die manier zelf bepalen wat je uit wilt gaan geven aan een tuingieter.

Hoe ziet een tuingieter eruit?

Iedere tuingieter ziet er overal het algemeen hetzelfde uit, nu is het wel zo dat je tuingieters in verschillende maten kunt kopen. Zo kun je een grote tuingieter kopen van 10 liter maar je kunt er ook eentje kopen van 3 liter. Als je maar een kleine nodig hebt dan kun je wel met eentje gaan slepen van 10 liter maar dat is dan alleen maar slecht voor je rug. Iedere tuingieter heeft een lang tuit zodat je daarmee het water op de juiste plaats kunt gieten in plaats van overal erom heen.

Naast een tuingieter is het ook belangrijk om na te denken over hoe je je tuin verder wilt onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een beste kantenmaaier om je tuin er netjes bij te laten liggen.

De beste 5 tuingieter van 2023

1

CosyTrendy Tuin gieter groen 10 liter

foto van een CosyTrendy Tuin gieter groen 10 liter
9.1Expert Score
De beste tuingieter

Met deze warme dagen zitten jouw planten te smachten om een slok water! Jij bent hun redder in nood met deze groene Cosy&Trendy gieter heb je in één keer 10 liter water bij de hand.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Snelle levering
2

Zwarte kunststof tuingieter 5 liter 

foto van een Zwarte kunststof tuingieter 5 liter 
8.9Expert Score
Hoge kwaliteit tuingieter

Kunststof gieter 5 liter zwart. Deze zwarte gieter is voorzien van een aparte opbergmogelijkheid voor de broeskop. Afmeting gieter: 46 x 14 x 29 cm. Tuinonderhoud/tuinbewatering bloemengieters plantengieters voor binnen en buiten.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Hoogste kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

Lime groene kunststof tuingieter 5 liter

foto van een Lime groene kunststof tuingieter 5 liter
8Expert Score
Derde beste tuingieter uit de test

Kunststof gieter 5 liter limegroen. Deze groene gieter is voorzien van een aparte opbergmogelijkheid voor de broeskop. Afmeting gieter: 46 x 14 x 29 cm. Tuinonderhoud/tuinbewatering bloemengieters plantengieters voor binnen en buiten.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Klassieke tuin gieter groen 11 liter 

foto van een Klassieke tuin gieter groen 11 liter 
7.5Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

Kunststof gieter, 11 liter. Deze klassiek groene gieter is voorzien van een handige sproeikop/broes. Gieter voor gebruik in de tuin, balkon of moestuin.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk van kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Donkergroene kunststof gieters 18 liter 

foto van een Donkergroene kunststof gieters 18 liter 
6.4Expert Score
Een tuingieter van matige kwaliteit

Donkergroene kunststof gieters 1,8 liter. Een gieter in de kleur donkergroen met vintage uitstraling, die niet alleen functioneel is maar ook leuk staat ter decoratie. Materiaal: kunststof. Formaat: ongeveer 30 x 15 x 20,5 cm. Kleur: donkergroen. Tuinonderhoud/tuinbewatering kleine bloemengieters/plantengieters voor binnen en buiten.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart