De beste 5 graskantenknippers review

De tuin in met de graskantenknipper

Heb jij een mooi gazon in de tuin liggen? Dan wil je er uiteraard ook voor zorgen dat deze mooi blijft. Dit kun je op verschillende manieren regelen, waarbij de verzorging uiteraard erg belangrijk is. maar hoe zorg je nou voor een goede verzorging van je gazon, en wat heb je daar allemaal voor nodig?

Wat is een graskantenknipper?

Een graskantenknipper wordt ook wel een grasschaar genoemd, en is haast noodzakelijk om in huis te hebben wanneer je een mooi gazon in de tuin hebt liggen. Natuurlijk moet het gras eens in de zoveel tijd gemaaid worden, want dit zorgt ervoor dat de grasmat weer op een mooie lengte komt. Echter, worden de randen en lastige plekken vaak overgeslagen; simpelweg omdat de maaier hier niet bij komt.

Juist voor die lastige plekken en de randen van het gazon is de graskantenknipper ideaal. Deze schaar stelt jou namelijk in staat alles netjes bij te knippen zodat het gazon er weer helemaal strak uitziet. Het is in feite gewoon een grote schaar die je met de hand bediend, waarmee alle randen netjes geknipt kunnen worden.

Verschillende soorten graskantenknippers

Er zijn verschillende grasscharen verkrijgbaar en het is verstandig goed te kijken welke het beste bij je past. Heb je bijvoorbeeld snel last van je rug en kun je daardoor niet goed bukken? Dan is een schaar met verticale messen vaak het meest ideaal omdat je hierbij kunt blijven staan. Dit heeft bovendien als voordeel doet je goed kunt zien of de randen ook echt recht geknipt worden. Het zo namelijk zonde zijn als achteraf blijkt dat de randen net niet netjes recht lopen, want dit zorgt voor een scheve uitstraling. Stel je wilt alleen maar trimmen kan je beter gaan voor een kantentrimmer.

Naast een schaar met verticale messen kun je ook kiezen voor een variant met horizontale messen, deze is vooral fijn voor plekken waar de maaier niet bij kan. Denk hierbij aan het gras rondom een paal of boom, of vlak bij een muur of schutting. De meest bekende graskantenknipper is echter de gewone handgrasschaar. Deze stelt je in staat het gras nauwkeurig weg te knippen. Sommige modellen beschikken bovendien over een mechanisme waardoor de messen een kwartslag kunnen draaien, wat ervoor zorgt dat de meest moeilijke plekken ook te bereiken zijn. Let op dat je niet dicht bij een vogelvoersilo staat.

Als laatste optie is er ook nog de gewone heggenschaar. Niet direct bedoeld voor het bijknippen van je gazon, maar daar wordt hij wel regelmatig voor gebruikt. Dit komt omdat deze schaar erg scherp is, waardoor het gras eenvoudig weggesneden kan worden.

Op zoek?

Dus jij bent op zoek naar een graskantenknipper, maar je weet nog niet nauwkeurig welke je wilt. Dat is heel aannemelijk. In dit bericht wordt er besproken wat een graskantenknipper nauwkeurig is, en welke graskantenknipper het beste is. Dit doen wij zorgvuldig door onderzoek te verrichten naar alle voordelen en nadelen van het product.

Tijdens het zoeken naar een graskantenknipper kan het zijn dat je voorkeur moeilijk is. Wij proberen het door dit bericht fijner te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een voorkeur gemaakt dit we in dit bericht beschrijven.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een hoge kwaliteit. Dit is een van de diverse factoren waarop wij hebben gekozen.

De belangrijkste factoren waarop wij hebben gekozen

Batterij

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Batterij. Deze categorie is heel van belang bij het selecteren omdat het je keuze fijner maakt.

Snijsnelheid

De tweede categorie die we hebben geselecteerd is Snijsnelheid. Deze categorie is van belang voor je voorkeur. Verschillende merken preseteren anders in deze categorie.

Materiaal

De derde en laatste categorie waar we hebben op geselecteerd is Materiaal. Bij Materiaal is het goed om nauwkeurig te weten hoe van belang dit is.

De beste 5 graskantenknipper

1

Gartenmeister Gras- en struikschaar set

9.5Expert Score
Hoogste kwaliteit graskantenknipper

Dankzij de 270° draaibare handgreep kan de schaar individueel aan elke knipsituatie worden aangepast. Dit garandeert ergonomisch werken zonder vermoeidheid

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Gebruiksvriendelijk
2

Powerplus POWEG4500

foto van een Powerplus POWEG4500
9.5Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit graskantenknipper

De compacte POWEG4500 ligt erg prettig in de hand en is een echt lichtgewicht. Hij is uiterst manoeuvreerbaar: geen enkel grassprietje of uitstekend takje ontgaat hem.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Hoogste kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

Grizzly accu gras

foto van een Grizzly accu gras
7.9Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

De accuschaar AGS 3680-2 D-Lion is ideaal voor het knippen van gazonranden en kleine struiken. Met de achteraf te monteren telescoopsteel en wielen kunt u op vloerniveau zagen zonder te bukken.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

PARKSIDE graskantenknipper

foto van een PARKSIDE graskantenknipper
7Expert Score
Vierde beste graskantenknipper uit de test

2-in-1: voor zuivere gazonranden en struiken in perfect geknipte vorm

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Materiaal is sterk
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Deltafox 3-delige gras- en buxusschaar

6.5Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Het 3-in-1 tuincombinatiegereedschap set, bestaande uit een krachtige buxusschaar met een snijlengte van 16 cm, een nauwkeurige grasschaar met een maaibreedte van 10 cm en de handige 1 liter druksproeier

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Matige prijs kwaliteit verhouding

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart