Straatveger kopen? De 5 beste getest

Een straatveger kopen kan een flinke uitdaging zijn, je komt voor veel vragen te staan. Hoeveel geld wil je uit gaan geven? Natuurlijk moet je ook de goede plek hebben waar je het kunt kopen. Uiteindelijk is dit het allemaal waard, als je de juiste straatveger hebt gekocht dan kun je er op een goede manier gebruik van maken.

Wat is een straatveger?

Het woord straatveger zegt eigenlijk al wat het doet, het veegt de straat. Je kunt natuurlijk met de hand de straat vegen maar dat kan veel tijd kosten, als je er een hebt dan gaat dat al op een snellere manier. Door met de straatveger over het afval te gaan wordt het afval opgezogen in de veger en heb je dus een schone straat in een snelle tijd.

Waar koop je een straatveger?

Een straatveger kun je op verschillende plekken kopen, je kunt kiezen om een het in de winkel te kopen of online. Een straatveger is niet overal te koop, soms kun je het bij een bouwmarkt kopen. Vraag dat van tevoren wel even goed na, het is namelijk niet altijd mogelijk om er daar eentje te kopen en het zou jammer zijn als je voor niks erheen gaat. Als je liever voor gemak kiest dan kun je ook altijd nog een straatveger online kopen, je hoeft de deur dan niet uit want hij wordt bij jou thuis bezorgd.

Elektrische of hand straatveger?

Je kunt kiezen voor een elektrische of hand straatveger, beide heeft zijn voor- en nadelen. Als je een handveger hebt dan hoef je die niet op netstroom aan te sluiten, het is dan helaas wel zo dat je hem zelf moet duwen wat zwaar kan zijn. Als je een elektrische veger aan gaat schaffen dan heb je het geluk dat het bijna als vanzelf zal gaan maar dat hij altijd op netstroom aangesloten moet zijn. Soms kun je er ook eentje op een accu kopen maar dan heb je het nadeel dat je hem altijd op moet laden voordat je hem gaat gebruiken.

Wat kost er een?

De kosten voor een straatveger kunnen heel erg uiteen liggen, het hangt er vanaf wat je precies wilt. Als je een veger neemt die van een goedkoop merk is of die niet veel kracht bezit dan zal die al een stuk goedkoper zijn. Als je er een neemt die elektrisch is en van een duur merk is dan betaal je natuurlijk meer daarvoor. Je kunt op die manier zelf een beetje bepalen wat voor prijs je uit wilt geven.

Wanneer gebruik je er een?

Afhankelijk van welke straatveger je koopt kun je er dingen mee opvegen, de meeste zijn gemaakt voor bijvoorbeeld blaadjes en niet voor grote dingen. Natuurlijk is het wel zo dat je er ook andere dingen mee op kunt vegen. Welke dingen je er precies mee op kunt zuigen hangt af van de kracht waarmee je het opveegt, bij iedere straatveger staat aangegeven wat je ermee op kunt vegen en wat je ervan kunt verwachten als je hem gaat gebruiken.

De beste 5 straatveger van 2023

1

Bezem 40 cm Bezem 40 cm universele aansluiting met dubbele sluitsysteem buitenbezem straatveger straatbezem harde bezemkop

foto van een Bezem 40 cm Bezem 40 cm universele aansluiting met dubbele sluitsysteem buitenbezem straatveger straatbezem harde bezemkop
9.3Expert Score
Beste straatveger uit de test

Deze bezem is 40 cm breed en speciaal geschikt voor buiten en vochtige ondergronden. Voor optimaal veegresultaat staan de bezemharen schuin achter elkaar. De bezem is voorzien van een universele aansluiting. Het dubbele sluitsysteem zorgt ervoor dat er stelen met schroefdraad gebruikt kunnen worden.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gaat relatief lang mee
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Straatveger Bezem Oersterke en veerkrachtige natuurvezel Duurzaam

foto van een Straatveger Bezem Oersterke en veerkrachtige natuurvezel Duurzaam
8.5Expert Score
De tweede beste straatveger

Professionele straatveger, bezem waarvan het veeg-, bezemdeel gemaakt is het van onderste deel van de palmstengel. Dit is een oersterkte, veerkrachtige en duurzame natuurvezel. Het veegdeel is verstevigd met metalen banden en bedoeld voor veelvuldig en langdurig gebruik. U zult verbaasd zijn over het gemak en de snelheid waarmee u blad, vuil, zand, takken, steentjes, en dergelijke bij elkaar veegt.

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Snelle levering
3

Rijststro bezem

foto van een Rijststro bezem
8.1Expert Score
Een straatveger van redelijke kwaliteit

Speciaal voor industrieel gebruik ontwikkelde rijststro bezem, tentveger, tuinveger, straatveger. Deze bezem, straatveger, tentveger, rijststrobezem of striegel is, zoals een van de namen al aangeeft, gemaakt van rijststro. Rijststro bestaat uit de gedroogde halmen van rijstplanten. Dit materiaal blijft over nadat de rijstkorrels er uit zijn gedorst. Soepele natuurlijke lichte vezel.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

Straatveger pvc groen 30 cm

foto van een Straatveger pvc groen 30 cm
7.3Expert Score
Een straatveger van middelmatige kwaliteit

Ideale borstel om te gebruiken in de tuin, terras, paden in steen en hout, op kasseien, om goten uit te vegen.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Snelle levering
5

Straatveger kokos 40 cm

foto van een Straatveger kokos 40 cm
6.4Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Straatveger kokos, met steelhouder in metaal, steelhouder voorzien van een klein gaatje om de steel goed vast te zetten aan de bezem. Straatveger met kokosharen, zeer goede kwaliteit, extra gevuld. Incl. steel.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Voordelige prijs
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart