De beste 5 fietsaanhangers 2022

Je bent dus op zoek naar een Fietsaanhanger, maar weet niet wat je nodig hebt. Heel gemakkelijk te begrijpen. In dit bericht wordt uitgelegd wat het Fietsaanhanger is en welk Fietsaanhanger het beste bij jou past. Om dit te doen, moet u zorgvuldig alle sterke en zwakke punten van het artikel overwegen.

Een Fietsaanhanger kan je leven een stuk fijner maken. De Fietsaanhanger is er diverse soorten en kan soms door zowel consument als bedrijf worden gebruikt. Het artikel is ook door de jaren heen steeds populairder geworden en wordt ook steeds meer online gekocht. Wij proberen je door middel van dit bericht te helpen om een goede beslissing te maken.

Wat is een Fietsaanhanger?

Onze keuze naar de beste Fietsaanhanger is gebaseerd op diverse factoren. Als voorbeeld kijken wij enorm naar de kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid van de producten. Deze verschillende criteria zijn belangrijk bij het bepalen van onze beslissing.

Alles over de fietsaanhanger

Met een fietsaanhanger kan je allerlei dingen vervoeren. Het is een ideaal hulpmiddel om boodschappen mee te gaan doen maar ook om een grote hond te vervoeren. Er zijn ook veel mensen die hun kinderen meenemen in een fietsaanhanger. Of ben je op zoek naar een fietslift?

Het handige van deze aanhanger is dat deze heel makkelijk achter je fiets te bevestigen is. Omdat je geen extra gewicht op je fiets hoeft te vervoeren is het ook wat minder zwaar. Kinderen vinden het vaak ook erg leuk om mee te kunnen in een fietsaanhanger.

Een fietsaanhanger aanschaffen, waar let je op?

Bij de aanschaf van een fietsaanhanger komen er enkele dingen om de hoek kijken. Zeker als je er kinderen of dieren mee wilt gaan vervoeren is het natuurlijk belangrijk dat je dit op een veilige manier kan doen. Let daarom goed op deze punten:

 • De kooiconstructie. Deze dient heel stevig te zijn. Mocht je in botsing komen met een auto dan zal je kind of huisdier wat in de kar zit een goede bescherming hebben.
 • De spaakafstand. Bij het vervoer van kinderen in een fietsaanhanger is het belangrijk dat de spaken van de wielen een afstand hebben waar geen kinderhanden tussen kunnen komen.
 • De onderkant. Bij de aanschaf van een fietsaanhanger kan je het beste kiezen voor een hardschalen onder kant en niet voor een bodem van nylon. Nylon biedt veel minder bescherming en het verslijt sneller. Een harde bodem is ook nog eens een stuk makkelijker schoon te maken.
 • De hoogte. Hoe lager het zwaartepunt van de fietskar is, hoe beter de wegligging zal zijn. Een hoge fietsaanhanger heeft weer als voordeel dat je er makkelijk wat grotere kinderen in kan vervoeren.
 • De koppeling. Kijk goed of deze geschikt is voor jouw fiets. Mocht je de fietsaanhanger voor meerdere fietsen willen kunnen gebruiken, kies dan voor een universele koppeling. Deze kan je om de liggende achtervork klemmen.

Dit maakt de fietsaanhanger zo veilig

Een fietsaanhanger is speciaal ontworpen om er op een veilige manier goederen in te vervoeren maar ook huisdieren en kinderen. Deze aanhanger is daarom gemaakt met een speciale kooiconstructie. Deze zorgt ervoor dat bij een eventuele botsing de kinderen goed beschermd zijn.

Door zijn speciale ontwerp is het bijna onmogelijk om een fietsaanhanger te laten kantelen. Mocht er dus een aanrijding plaatsvinden, dan zal deze verschuiven in plaats van op zijn kant gaan. Dit komt omdat de aanhanger laag bij de grond ligt.

Er zijn ook fietsaanhangers te koop die je kan veranderen in een buggy. Wil je met je kinderen per fiets naar bos of strand, dan hoef je niet ook nog eens apart een buggy mee te nemen.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een hoge kwaliteit. Hierdoor is onze beslissing naar de beste Fietsaanhanger op gebasseerd.

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Sterkte materiaal

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Sterkte materiaal. Deze categorie is heel belangrijk bij het selecteren omdat het je keuze fijner maakt.

Gewicht

De tweede categorie die we hebben gekozen is Gewicht. Deze categorie is belangrijk voor je beslissing. Verschillende producenten preseteren anders in deze categorie.

Kwaliteit

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is Kwaliteit. Bij Kwaliteit is het goed om nauwkeurig te weten hoe belangrijk dit is.

De beste 5 Fietsaanhanger

1

Klarfit Ox aanhangwagen

foto van een Klarfit Ox aanhangwagen
9.2Expert Score
Beste Fietsaanhanger uit de test

Laden maar! De Klarfit Ox aanhangwagen is de specialist wanneer het om een eenvoudig fietstransport gaat – het maakt niet uit of je gaat winkelen, onderweg van of naar je tuin bent, gaat picknicken of een trektocht gaat maken.Moeiteloos vinden koffers, kratten, zakken met aarde of een complete campinguitrusting plaats in de 65 liter grote laadruimte van de Klarfit Ox fietsaanhanger met een oppervlak van 42 x 65 cm. Het stabiele, van poedercoating voorziene stalen frame heeft een laadvermogen van max. 40 kg. 

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

Honden Fietskar

foto van een Honden Fietskar
8.8Expert Score
De tweede beste Fietsaanhanger

Deze hond fietskar zal een ideale keuze wanneer u een fietstocht met uw hond. Deze hond fietskar heeft een stevige stalen frame en is gemaakt van Oxford stof dat het waterbestendig, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden maakt. De mesh ramen aan beide zijden luchtcirculatie mogelijk te maken, terwijl de voor- en achterzijde bieden dubbele vermelding voor extra gemak.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Fietsaanhanger met mintgroene afdekhoes

foto van een Fietsaanhanger met mintgroene afdekhoes
7.5Expert Score
Top fietsaanhanger

Hoge kwaliteit

4

Fietskar

foto van een Fietskar
7.3Expert Score
Middelmatige kwaliteit Fietsaanhanger

Met een fietskar kun je veel vervoeren. Heel eenvoudig met deze fietsaanhanger. De universele trekhaak past op bijna elke fiets en is snel te bevestigen en te verwijderen. Het robuuste stalen frame is belastbaar tot 40 kg, zodat je met deze fietskar ook bagage kunt vervoeren. Met de 20 inch banden is de aanhanger ook met volle belading gemakkelijk te trekken en de velgreflectoren zorgen voor een betere zichtbaarheid.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk van kwaliteit
 • Snelle levering
5

HOMCOM Transportaanhanger 

6.8Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Gedaan met slepen. Met de fietskar kunnen alle benodigdheden voor de volgende fietstocht snel en veilig worden opgeborgen. Of het nu gaat om een picknickkleed en koeltas voor een zonnige dagtocht of om een verandering van kleding en toilettas voor een langere fietstocht. Met een max. laadvermogen van 40 kg is hij bestand tegen grotere belastingen en garandeert hij tegelijkertijd optimale stabiliteit en veiligheid tijdens het rijden en vooral tijdens het remmen. 

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Voordelige prijs
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart