De beste 5 dimschakelaars van 2022

Een dimschakelaar voor elke ruimte in je huis

Je lampen kunnen tegenwoordig op verschillende manieren bediend worden. Natuurlijk met een normale lichtschakelaar zoals je deze in elke ruimte hebt, maar ook door middel van je wifinetwerk of met een dimschakelaar.

Vooral deze laatste kan erg handig zijn, bijvoorbeeld wanneer jullie een filmavond willen houden. Felle verlichting zorgt er dan niet direct voor dat er een bepaalde sfeer gecreëerd wordt, terwijl dit met een dimschakelaar eenvoudig aan te passen is.

Wat is een dimschakelaar?

Een dimschakelaar is, zoals de naam al zegt, een schakelaar dat ervoor zorgt dat de verlichting in een bepaalde ruimte gedimd kan worden. Door de normale schakelaar te vervangen door een dimschakelaar kun je dus heel eenvoudig de intensiteit van de verlichting aanpassen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een filmavond wilt organiseren.

Wel is het goed om rekening mee te houden dat niet elke lamp geschikt is voor een dimmer. Er zijn op de verpakking van de lamp symbolen te vinden, hier kun je eenvoudig nakijken of de lamp geschikt is voor een dimschakelaar.

Naast dat een dimschakelaar dus zorgt voor een bepaalde intensiteit, zorgt het er ook voor dat de lampen langer meegaan. Gebruik je een dimmer en gebruik je een lage intensiteit, dan hoeven de lampen niet zo warm te worden als bij een hogere intensiteit. Op die manier gaan ze dus langer mee. Uiteraard zorgt dit er automatisch ook voor dat de lampen minder stroom verbruiken, wat je vervolgens weer terugziet in de kosten daarvan.

Slimme verlichting met een dimmer

Een dimschakelaar is prima te gebruiken met diverse soorten normale verlichting, maar kan daarnaast ook goed gebruikt worden in combinatie met slimme verlichting. Dit is handig om te weten, want steeds meer huishoudens maken gebruiken van deze nieuwe verlichting. Slimme verlichting wordt aangesloten op je wifi-netwerk en kun je dus bedienen met je smartphone of tablet. Deze apps hebben vaak ook een dimmer zodat je helemaal zelf in kunt stellen hoe hoog de intensiteit moet zijn. Ook handig als je kinderen veel spelen met kinderstofzuigers.

Let wel op; net als bij normale verlichting is het ook bij slimme verlichting niet altijd mogelijk de dimmer te gebruiken. Ook bij deze verlichting zijn er symbolen op de verpakking aanwezig. Hier kun je dus eenvoudig aflezen of de verlichting geschikt is om te dimmen. Een voordeel bij slimme verlichting is overigens wel, dat het hierbij vaak om LED-verlichting gaat. Hiermee bespaar je dus sowieso al op de stroomkosten, wat door het gebruik van een dimmer nog verder op kan lopen. Of ben je op zoek naar een lichtdimmer?

Tijdens het zoeken naar een dimschakelaar kan het zijn dat je beslissing moeilijk is. Wij proberen het door dit artikel beter te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een beslissing gemaakt dit we in dit artikel beschrijven.

Wat is een dimschakelaar nog meer?

Een dimschakelaar is een product. Dit product wordt door verschillende bedrijven verkocht. Doordat het product door verschillende bedrijven wordt verkocht is het considerabel dat je een goede beslissing maakt. Deze beslissing kan gebasseerd worden op verschillende criteria maar door ons onderzoek en dit artikel kan je een beslissing maken.

Selectie

We hebben de beste dimschakelaar geselecteerd op een aantal factoren. Denk hierbij aan prijs, kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid. Deze factoren zijn enorm considerabel om een goede beslissing te maken en daarom hebben wij zorgvuldig onderzoek gedaan naar de beste.

Hierna zijn we tot een selectie gekomen die informatie geeft waarom het de beste is met een top aantal producten. Het kan soms moeilijk zijn om de bomen door het bos te zien dus proberen we je hiermee te helpen.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een sterk design. Hierdoor is onze beslissing naar de beste dimschakelaar op gebasseerd.

Waarop hebben wij geselecteerd

Schakelfuncties

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Schakelfuncties. Deze categorie is heel considerabel bij het selecteren omdat het je keuze beter maakt.

Levensduur

De tweede categorie die we hebben gekozen is Levensduur. Deze categorie is considerabel voor je beslissing. Verschillende bedrijven preseteren anders in deze categorie.

Kwaliteit

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is Kwaliteit. Bij Kwaliteit is het goed om exact te weten hoe considerabel dit is.

De beste 5 dimschakelaar

1

NIKO dimschakelaar voor Philips Hue

foto van een NIKO dimschakelaar voor Philips Hue
9.1Expert Score
Beste keuze dimschakelaar

Dimschakelaar dubbel t.b.v. Philips Hue lampenVerpakt per 1 stuk

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Snelle levering
2

Niko Hue dimschakelaar mat zwart

8.8Expert Score
De tweede beste dimschakelaar

Niko design ondersteunt het Philips Hue ecosysteem

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Dimschakelaar van Niko

foto van een Met de nieuwe dimschakelaar van Niko kan je voortaan slimme verlichting van Philips Hue niet enkel aan en uitschakelenNiko Dimschakelaar Voor Philips
7.9Expert Score
Derde beste dimschakelaar uit de test

De schakelaar is gemakkelijk te programmeren via de Philips Hue app. Als Friends of Hue, is de Niko schakelaar volledig compatibel met alle Philips Hue oplossingen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Niko Dimschakelaars

foto van een Niko Dimschakelaars
7.4Expert Score
Een dimschakelaar van middelmatige kwaliteit

Niko design ondersteunt het Philips Hue ecosysteem. Met de nieuwe dimschakelaar van Niko kan je voortaan slimme verlichting van Philips Hue niet enkel aan- en uitschakelen, maar kan je met één druk op de knop ook voorgeprogrammeerde lichtscènes oproepen of dimmen.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Paulmann Smarthome master controller

foto van een Paulmann Smarthome master controller
6.4Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

SmartHome BLE Master Dimm Controller max. 300W 230V AC wit kunststof

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Voordelige prijs
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart