De 5 beste hondentrappen van 2022 review

Alles over de hondentrap

Door een hondentrap te kopen zorg je ervoor dat de gewrichten van je trouwe viervoeter niet te zwaar belast worden. Voor de meeste honden is uit de auto springen een te zware belasting. Als je een hondentrap gebruikt kan je hond moeiteloos uit de auto komen.

Een hondentrap aanschaffen, hier let je op!

Als het voor jou belangrijk is dat je hond makkelijk in en uit de auto kan komen zonder dat hierdoor de gewrichten te zwaar belast worden, dan is een hondentrap de ideale optie. Maar waar moet je nou precies op letten bij de aanschaf van een hondentrap?

 • De afmeting. De trap moet groot genoeg zijn om je hond veilig in en uit de auto te laten komen. Hierbij speelt de maximale belastbaarheid een hele grote rol. Dit wordt bij alle hondentrappen vermeld. Is jouw hond zwaarder dan de belastbaarheid dan is deze trap dus niet geschikt.
 • Het materiaal. Hondentrappen wordt van verschillende materialen gemaakt. Enkele voorbeelden zijn kunststof, aluminium, metaal, hout, stof en plastic. Iedere materiaalsoort heeft zowel voor- als nadelen. Het beste kies je voor een trap die van hoogwaardig materiaal is gemaakt en die inklapbaar is.
 • Uiterlijk. Het ligt er maar net aan of dit belangrijk voor je is maar toch stippen we het even aan. Op een lichte kleur trap zie je vieze pootafdrukken van je hond. Vind je dit vervelend dan kan je het beste voor een wat donkerder kleur gaan of een materiaal wat makkelijk weer schoon te maken is.
 • Het aantal trapjes. Er zijn modellen die een groot aantal treden hebben. Indien dit het geval is bestaat de mogelijkheid dat de gewrichten van je hond alsnog te zwaar belast worden.
 • De prijzen. Als je gaat kijken voor een hondenplank dan zal je al snel zien dat er nogal grote prijsverschillen zijn. Daarom kan je het beste bij voorbaat je budget bepalen. Aan de hand daarvan kan je een hondentrap kopen die niet alleen past bij je hond maar ook bij je budget.

Dit maakt de hondentrap zo diervriendelijk

Hondenliefhebbers gunnen hun hond natuurlijk het allerbeste. Zeker als je regelmatig met je trouwe maatje op stap gaat wil je die natuurlijk zo comfortabel mogelijk vervoeren. Door voor een hondentrap te kiezen spaar je de gewrichten van je hond. Of ben je op zoek naar een insecten verjager?

Zeker als je een grote hond hebt die meer dan 30 kilo weegt is het niet makkelijk om deze zelf in en uit de auto te tillen. Ook in dat geval is de hondentrap een uitkomst! Deze voorkomt niet alleen blessuren bij je hond maar ook bij jezelf.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een hoge kwaliteit. Hierdoor is onze beslissing naar de beste Hondentrap op gebasseerd.

Waarop hebben wij geselecteerd

Kwaliteit materiaal

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Kwaliteit materiaal. Deze categorie is heel considerabel bij het selecteren omdat het je keuze prettiger maakt.

Prijs verhouding

De tweede categorie die we hebben gekozen is Prijs verhouding. Deze categorie is considerabel voor je beslissing. Verschillende verkopers preseteren anders in deze categorie.

Levensduur

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is Levensduur. Bij Levensduur is het goed om accuraat te weten hoe considerabel dit is.

De beste 5 Hondentrap

1

HOLTAZ® – Hondentrap

9.3Expert Score
Best geteste Hondentrap

Veelvuldig springen van uw hond kan op de lange termijn leiden tot gewrichts- en botproblemen. Met name kleine honden overschatten zichzelf vaak en springen vaker op banken, bedden, stoelen of op schoot.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Hondentrap Karpi

foto van een Hondentrap Karpi
8.8Expert Score
Top kwaliteit Hondentrap

Flamingo – Hondentrap Karpi – Grijs – 41.5 x 38.5 x 30 cm. Deze luxe hondentrap is gemaakt van hout en beschikt over 3 treden. De treden zijn bedekt met stof voor meer grip. Deze trap is ideaal voor kleinere of oudere honden welke niet makkelijk op de bank kunnen komen bijvoorbeeld. het trapje heeft een hoogte van ongeveer 30 centimeter en daarmee geschikt voor vrijwel elk meubel. Hondentrap Karpi is belastbaar tot 50 kg.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Topmast Hondentrap Grijs 

8Expert Score
Redelijke kwaliteit Hondentrap

Trap om het leven van uw hond gemakkelijker te maken. Zeer handig voor jonge of oudere honden. Verwijderbare hoes, wasbaar op 30°.. Gemakkelijk om hoogte te overbruggen voor je huisdier.. Schuif aan bij een bankstel, stoel of iets anders. Uw huisdier zal snel geleerd hebben , om de handige hondentrap te gebruiken.. Stevige metalen frame, me een uitwasbare hoes.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
4

Hondentrapje Opvouwbaar

foto van een Hondentrapje Opvouwbaar
7.5Expert Score
Een Hondentrap van middelmatige kwaliteit

Het is heerlijk om samen met jouw hond op pad te gaan, alleen is het soms een hele klus om die lieve viervoeters in de auto te krijgen. Onze Hondentrap is een stabiele en veilige oplossing voor deze klus. Uitklappen en instappen maar!

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Redelijk in kwaliteit
 • Gewicht
5

Petgard Hondentrap

foto van een Petgard Hondentrap
6.5Expert Score
Vijfde beste Hondentrap uit de test

De perfecte hulp voor oudere en zeer jonge honden om de plaats naast hun baas of meesteres te bereiken. Tegelijkertijd beschermt de trap de rug en gewrichten van je geliefde viervoeter. Dankzij het praktische klapmechanisme van de trap kunnen deze dierentrappen plaatsbesparend worden opgeborgen en zijn daarom ook ideaal voor onderweg, bijvoorbeeld om in de kofferbak van uw auto te stappen. Zodra de twee knoppen links en rechts achter op de trap vastgeklikt zijn, biedt de trap je trouwe viervoeter bij elke beklimming een stevige houvast. De drie extra antislippads die op de treden zijn gelijmd zorgen ervoor dat de pootjes van je lieveling niet wegglijden.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Voordelige prijs
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart