De beste muggengordijn van 2022 review

In de zomer genieten we graag van het heerlijke weer.  Het is een genot om tot laat in de avond lekker buiten te zitten. De zomer heeft wel een groot nadeel. Zodra het lekker warm weer is verschijnen ze, die irritante muggen.

Zodra je lekker in bed ligt en bijna in slaap valt begint het irritante gezoem. Eer je de mug te pakken hebt ben je zo een uur verder. Om te voorkomen dat je uitgeput je bed uitkomt de volgende dag is het verstandig om een muggengordijn aan te schaffen.

Een muggengordijn aanschaffen, hier let je op!

 • De kwaliteit. Om te voorkomen dat muggen je alsnog kunnen steken omdat er gaten in je muggengordijn zitten kan je beter kiezen voor een muggengordijn van een goede kwaliteit. Zo weet je zeker dat je ongestoord kan slapen en er geen mug bij je in de buurt kan komen.
 • De gebruikte materialen. Muggengordijnen worden gemaakt van diverse materialen. Over het algemeen wordt glasvezel gebruikt. Ook polyester en plastic komen voor. Vaak wordt er voor de afwerking aluminium of staal gebruikt.
 • De installatie. Muggengordijnen zijn er in een groot aantal verschillende soorten en maten. Ben je geen handige klussen dan is het verstandig om te kiezen voor een model wat makkelijk te installeren is.
 • Het type. Er zijn muggengordijnen om voor ramen en deuren te hangen, in een raam te klikken en ook de zogenaamde klamboes die je boven je bed kan hangen en zo de muggen buiten het net houdt. Wat je het beste kan kiezen hangt af van je persoonlijke voorkeur.
 • Het gebruik. Bij de keuze voor een muggengordijn heb je nog een aantal opties. Er zijn varianten die alleen muggen tegenhouden maar er zijn ook muggengordijnen die stuifmeel en pollen tegen kunnen houden. Dit is ideaal voor mensen met hooikoorts omdat deze hierdoor aanzienlijk minder last hebben van hun allergie.

Dit maakt het muggengordijn zo onmisbaar in de zomer

Wie lekker wil kunnen slapen zonder wakker te liggen vanwege een aanwezige mug in de slaapkamer schaft een muggengordijn aan. Zo blijven de insecten buiten en kom jij eindelijk weer aan een goede nachtrust toe.

Met een goed muggengordijn kan je ook in warme zomernachten met een gerust hart met een open raam gaan slapen. Zonder dat je de volgende ochtend wakker wordt met een aantal van die nare, jeukende muggenbulten. Voorkomen is beter dan genezen! Muggenoverlast los je simpel op met een muggengordijn.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een lange levensduur. Dit is een van de verschillende factoren waarop wij hebben gekozen. Of ben je op zoek naar een stokheggenschaar?

Belangrijkste criteria bij het selecteren

Beschikbaarheid

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Beschikbaarheid. Deze categorie is heel cruciaal bij het selecteren omdat het je keuze beter maakt.

Uiterlijk

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Uiterlijk. Deze categorie is cruciaal voor je keuze. Verschillende bedrijven preseteren anders in deze categorie.

Reviews

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Reviews. Bij Reviews is het goed om accuraat te weten hoe cruciaal dit is.

De beste 5 muggengordijn

1

Premium Magnetisch Muggengordijn

foto van een Premium Magnetisch Muggengordijn
9.5Expert Score
Beste keuze muggengordijn

Dat is vanaf nu verleden tijd. Met deze magnetische insectenhor zorg je ervoor dat de muggen niet meer binnen kunnen komen. Je bevestigt de muggenhoor aan de omranding van de deur, de hor zelf sluit zichzelf met hulp van de bevestigde magneet aan de deurhor. Het muggengaas is gemaakt van premium materiaal waardoor het erg duurzaam is. Hierdoor gaat het lang mee.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Snelle levering
2

TecTake – muggengordijn

8.7Expert Score
De tweede beste muggengordijn

Houd vervelende insecten buiten en laat frisse lucht toch in uw huis. Met dit geweldige muggen-rolgordijn van aluminium hebben insecten geen kans en u kunt afzien van giftige sprays en chemicaliën bij insectenbestrijding. Voorzien van handgrepen en een koord kan de hor in een mum van tijd naar beneden worden getrokken.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Hoogste kwaliteit
 • Snelle levering
3

Lifa Living – Hor-gordijn 

8.1Expert Score
Derde beste muggengordijn uit de test

Je vindt het leuk bij lekker weer je deuren open te houden voor wat gevoel met de buitenwereld en ventilatie, maar dan….die vervelende insecten en allerlei ander ongedierte dat zo je huis in vliegt en de rust verstoort! Wij bieden je nu de oplossing om dit kleine ongedierte buiten te houden, maar tegelijkertijd nog voldoende frisse lucht binnen te krijgen.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Lamellenhor voor deuren 

7.1Expert Score
Middelmatige kwaliteit muggengordijn

Zelfsluitende, magnetische vliegengordijn in de kleur zwart voor het buitenhouden van insecten & ongedierte!

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Materiaal is sterk
 • Gebruiksvriendelijk
5

Lamellenhor voor deuren

7Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Zelfsluitende, magnetische vliegengordijn in de kleur wit voor het buitenhouden van insecten & ongedierte!

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Voordelige prijs
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart