De 5 beste houtfrees

Wat kun je met een houtfrees?

Ben jij graag met hout bezig of ben je van plan dit te gaan doen? Of je nou graag klust in huis, de mooiste dingen wilt maken met hout of een eigen bedrijf hebt; een houtfrees is essentieel om bij je te hebben wanneer je diverse producten maakt met hout. Of je het nou als hobby doet of professioneel; met de houtfrees kun je meer klussen aan.

Wat is een houtfrees precies?

Een houtfrees is gereedschap dat wordt gebruikt om hout meer profiel te geven, te snijden of uit te hollen. Op deze manier kun je de frees dus voor veel verschillende opdrachten inzetten, wat ervoor zorgt dat het een veelzijdig product is. De frees werkt door middel van rotatie en meerdere snijkanten, waardoor er bij elke draai kleine houtsplinters ontstaan. Of ben je op zoek naar een oliedrukmeter?

De frees wordt voornamelijk gebruikt voor het uithollen van het hout, maar kan daarnaast ook gebruikt worden voor het snijden in een kwartcirkelvorm, het afschuinen van het hout en het maken van V-groeven en zwaluwstaartgroeven. De frees kan bovendien gebruiken worden voor vlakken en gebogen oppervlakken.

De voordelen van deze houtfrees zijn dat hij erg veelzijdig is en dat je er snel en netjes mee kunt werken. De afwerking is bijna altijd van hoge kwaliteit. Wel is het zo dat je uiteraard het juiste gereedschap moet hebben voor het type hout en het resultaat dat je wilt behalen, en heb je wel enige oefening nodig voordat je met de frees aan de slag kunt gaan.

Houtfrezen en andere gereedschappen

Er zijn veel verschillende gereedschappen verkrijgbaar, ook gereedschappen die enkel bestemd zijn voor het bewerken van hout. Het belangrijkste verschil tussen een houtfrees en elk ander gereedschap is de beweeglijkheid ervan. Bij een houtfrees bewegen we namelijk de frees naar het hout toe, wat bij bijvoorbeeld een draaibank niet het geval is.

Vast gereedschap

Vergelijken we de houtfrees bijvoorbeeld met een vast gereedschap, dan kan de frees verplaatst worden terwijl vast gereedschap op een stabiel oppervlak geplaatst moet worden. Ook kun je met een houtfrees meerdere verschillende klussen uitvoeren en zijn de frezen vaak erg compact en licht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een grote freesmachine. Als laatste telt natuurlijk ook de prijs mee. Een freesmachine welke je op een oppervlak moet plaatsen is niet alleen erg zwaar, maar heeft daarnaast ook een hoge prijs. Bij een houtfrees is dit niet zo, deze hebben veelal een erg betaalbare prijs. Of ben je op zoek naar een houtboormachine?

Op zoek naar een Houtfrees? De beslissing kan moeilijk zijn en we proberen je hiermee te helpen. Door middel van dit artikel kunnen we je informeren wat de beste is/zijn en waar je op moet letten bij je beslissing.

Tijdens het zoeken naar een Houtfrees kan het zijn dat je beslissing moeilijk is. Wij proberen het door dit artikel prettiger te maken. Door middel van ons onderzoek hebben wij een beslissing gemaakt dit we in dit artikel beschrijven.

Wat is een Houtfrees?

Een Houtfrees is een product. Dit product wordt door diverse aanbieders verkocht. Doordat het product door diverse aanbieders wordt verkocht is het significant dat je een goede beslissing maakt. Deze beslissing kan gebasseerd worden op verschillende criteria maar door ons onderzoek en dit artikel kan je een beslissing maken.

We hebben de beste Houtfrees geselecteerd op een aantal factoren. Denk hierbij aan prijs, kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid. Deze factoren zijn enorm significant om een goede beslissing te maken en daarom hebben wij zorgvuldig onderzoek gedaan naar de beste. Hierna zijn we tot een selectie gekomen die informatie geeft waarom het de beste is met een top aantal producten. Het kan soms moeilijk zijn om de bomen door het bos te zien dus proberen we je hiermee te helpen.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een lange levensduur. Hierdoor is onze beslissing naar de beste Houtfrees op gebasseerd.

Waarop hebben wij geselecteerd

Snijkracht

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Snijkracht. Deze categorie is heel significant bij het selecteren omdat het je keuze prettiger maakt.

Batterij

De tweede categorie die we hebben gekozen is Batterij. Deze categorie is significant voor je beslissing. Verschillende aanbieders preseteren anders in deze categorie.

Functies

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is Functies. Bij Functies is het goed om exact te weten hoe significant dit is.

De beste 5 Houtfrees

1

Elektrische Trimmer – 800W

9.5Expert Score
De beste Houtfrees

Keurt volledig koperen motor met sterk vermogen goed, het heeft stabielere prestaties.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
2

– Extern koolborstelontwerp is handig voor vervanging.Stiftfrezenset

8.8Expert Score
Top kwaliteit Houtfrees

Deze hoge kwaliteit carbide frezen met kruiskap (volgens DIN MX) kunnen gebruikt worden voor een breed scala aan materialen. Met de 10 verschillende geometrische vormen kunnen vrijwel alle contouren bewerkt worden.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Goede kwaliteit
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Bosch Houtfrezen

foto van een Bosch Houtfrezen
7.9Expert Score
Redelijke kwaliteit Houtfrees

De 15-delige hardmetalen frezenset van Bosch wordt geleverd in een handige kunststof box.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

KWB 8mm schacht Kantenfrees freesmachine

foto van een KWB 8mm schacht Kantenfrees freesmachine
7.3Expert Score
Een Houtfrees van middelmatige kwaliteit

KWB 8mm schacht Boven kantenfrees freesmachine Houtfrees Houtfrezen Profiel

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

Houtrotfrees

foto van een Houtrotfrees
6.9Expert Score
Vijfde beste Houtfrees uit de test

De bolkopvorm van deze houtrotfrees maakt het makkelijk voor ieder contour. De frees past in een hand en boven frees met 6 mm opname.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart