De beste kantentrimmer

Je gazon bijknippen met de kantentrimmer

Heb jij een mooi gazon in de tuin liggen? Dan wil je er uiteraard ook voor zorgen dat deze mooi blijft. Dit kun je op verschillende manieren regelen, waarbij de verzorging uiteraard erg belangrijk is. maar hoe zorg je nou voor een goede verzorging van je gazon, en wat heb je daar allemaal voor nodig?

Wat is een kantentrimmer?

Een kantentrimmer wordt ook wel een grasschaar genoemd, en is haast noodzakelijk om in huis te hebben wanneer je een mooi gazon in de tuin hebt liggen. Natuurlijk moet het gras eens in de zoveel tijd gemaaid worden, want dit zorgt ervoor dat de grasmat weer op een mooie lengte komt. Echter, worden de randen en lastige plekken vaak overgeslagen; simpelweg omdat de maaier hier niet bij komt.

Juist voor die lastige plekken en de randen van het gazon is de kantentrimmer ideaal. Deze schaar stelt jou namelijk in staat alles netjes bij te knippen zodat het gazon er weer helemaal strak uitziet. Het is in feite gewoon een grote schaar die je met de hand bediend, waarmee alle randen netjes geknipt kunnen worden.

Verschillende soorten kantentrimmers

Er zijn verschillende grasscharen verkrijgbaar en het is verstandig goed te kijken welke het beste bij je past. Heb je bijvoorbeeld snel last van je rug en kun je daardoor niet goed bukken? Dan is een schaar met verticale messen vaak het meest ideaal omdat je hierbij kunt blijven staan. Als je wilt knippen kan je beter een graskantenknipper kopen.

Dit heeft bovendien als voordeel doet je goed kunt zien of de randen ook echt recht geknipt worden. Het zo namelijk zonde zijn als achteraf blijkt dat de randen net niet netjes recht lopen, want dit zorgt voor een scheve uitstraling.

Naast een schaar met verticale messen kun je ook kiezen voor een variant met horizontale messen, deze is vooral fijn voor plekken waar de maaier niet bij kan. Denk hierbij aan het gras rondom een paal of boom, of vlak bij een muur of schutting.

De meest bekende kantentrimmer is echter de gewone handgrasschaar. Deze stelt je in staat het gras nauwkeurig weg te knippen. Sommige modellen beschikken bovendien over een mechanisme waardoor de messen een kwartslag kunnen draaien, wat ervoor zorgt dat de meest moeilijke plekken ook te bereiken zijn.

Als laatste optie is er ook nog de gewone heggenschaar. Niet direct bedoeld voor het bijknippen van je gazon, maar daar wordt hij wel regelmatig voor gebruikt. Dit komt omdat deze schaar erg scherp is, waardoor het gras eenvoudig weggesneden kan worden.

Selectie kantentrimmer

Je bent dus op zoek naar een kantentrimmer, maar weet niet wat je nodig hebt. Heel gemakkelijk te begrijpen. In dit blogpost wordt uitgelegd wat het kantentrimmer is en welk kantentrimmer het beste bij jou past. Om dit te doen, moet u zorgvuldig alle sterke en zwakke punten van het product overwegen.

We hebben de beste kantentrimmer geselecteerd op een aantal factoren. Denk hierbij aan prijs, kwaliteit, materiaal, levensduur en gebruiksvriendelijkheid. Deze factoren zijn enorm considerabel om een goede voorkeur te maken en daarom hebben wij zorgvuldig onderzoek gedaan naar de beste. Hierna zijn we tot een selectie gekomen die informatie geeft waarom het de beste is met een top aantal producten. Het kan soms moeilijk zijn om de bomen door het bos te zien dus proberen we je hiermee te helpen.

Alle producten die we hebben gekozen hebben een sterk design. Hierdoor is onze voorkeur naar de beste kantentrimmer op gebasseerd.

De criteria waarop wij de beste hebben gekozen

Kwaliteit

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Kwaliteit. Deze categorie is heel considerabel bij het selecteren omdat het je keuze fijner maakt.

Prijs

De tweede categorie die we hebben geselecteerd is Prijs. Deze categorie is considerabel voor je voorkeur. Verschillende merken preseteren anders in deze categorie.

Levensduur

De derde en laatste categorie waar we hebben op geselecteerd is Levensduur. Bij Levensduur is het goed om accuraat te weten hoe considerabel dit is.

De beste 5 kantentrimmer

1

VOLTR – Elektrische kantentrimmer

9.3Expert Score
De beste kantentrimmer

Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding,

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Snelle levering
2

Licht en gemakkelijk te hanteren

8.6Expert Score
De tweede beste kantentrimmer

ELEM Kantsnijder 250W – Snijbreedte: 22cm – Spoel 2 draden (diameter 1,2 mm) – Draadlengte: 6M

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Elektrische Kantentrimmer met Draaikop TE500 Ruris

foto van een Elektrische Kantentrimmer met Draaikop TE500 Ruris
7.9Expert Score
Een kantentrimmer van redelijke kwaliteit

ModelRURIS TE500 PIVOT

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Redelijk snelle levering
4

Power500W

7.2Expert Score
Gemaakt van middelmatige kwaliteit

Diameter1,2 mma

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Materiaal is sterk
 • Snelle levering
5

Green Arrow Elektrische Grastrimmer

foto van een Green Arrow Elektrische Grastrimmer
5.9Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Maaidiameter 23 cm Deze krachtige 250W elektrische grastrimmer beschikt over een snijsysteem door middel van een draadspoel. Dankzij de snijdiameter van 23 cm en een dubbele snijdraad kan probleemloos een perfect resultaat behaald worden.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart