De 5 beste reiswekkers 2022

Alles over de reiswekker

Ga je op reis dan wil je zeker weten dat je op tijd je bent uit bent. Omdat je geen zin hebt om veel mee te nemen in je koffer wil je een wekker die compact van formaat is. Dat scheelt je een hoop ruimte en zo weet je zeker dat je op plaats van bestemming toch op tijd wakker bent. Daarom is een reiswekker een handige hulp.

Een reiswekker aanschaffen, hier let je op!

Er zijn mensen die ervoor kiezen om hun mobiele telefoon als wekker te gebruiken. Dit is niet verstandig. Ten eerste slaap je minder goed omdat je gestoord kan worden door geluid. En met je telefoon dicht in de buurt kan de verleiding erg groot zijn om deze te gebruiken. Zo ga dus veel te laat slapen.

Daarom is een reiswekker veel slimmer. Aangezien niet alle reiswekkers hetzelfde zijn koop je niet meteen de eerste de beste. Maar waar moet je nou op letten als je een reiswekker koopt?

 • Digitaal of analoog. Een analoge wekker geeft de tijd aan met wijzers, een digitale met cijfers op een digitaal display. Een analoge wekker ziet er veel mooier uit. Om wakker te worden zet je met een wijzer een alarm. De wekker zal geluid maken zodra deze afgaat. Bij een analoge wekker stel je de tijd in. Je kan dan wakker worden gemaakt door een alarm of door muziek.
 • Gebruiksgemak. Niet iedereen is even handig. Daarom geldt ook bij de aankoop van een reiswekker dat je het beste kiest voor een wekker die makkelijk te gebruiken is. Er is niets zo frustrerend als een alarm willen zetten en dat niet voor elkaar krijgen.
 • Batterij. De meeste reiswekkers werken op een batterij. Het meest ideale is een wekker die zowel op batterijen als netvoeding werkt. Mocht je ergens zijn waar geen stopcontact is of de stroom zou uitvallen dan zal de wekker door de batterijen toch op tijd afgaan.
 • Extra functies. Een analoge wekker heeft over het algemeen maar een alarm. Een digitale reiswekker heeft vaak een snoozefunctie en de keus uit meerdere geluiden. Ook hebben veel modellen de mogelijkheid om wakker te worden met de radio.
 • De prijs. Niet iedere reiswekker is even duur. Het is dan ook niet nodig om er heel erg veel geld aan uit te geven. Voor ieder budget is er tegenwoordig een reiswekker te koop.

Dit maakt de reiswekker zo handig

Een reiswekker neemt niet veel plaats in. Hierdoor is hij niet alleen heel makkelijk mee te nemen als je op reis gaat, je kan hem natuurlijk ook prima gewoon thuis gebruiken. Omdat het maar een klein apparaatje is kan je hem overal neerzetten.

Heb je geen nachtkastje of heb je daar geen plek meer over, dan kan je de reiswekker op het hoofdeinde van je bed zetten. Door zijn compacte formaat past hij overal en wordt je altijd op tijd wakker.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een sterk design. Dit is een van de verschillende factoren waarop wij hebben gekozen. Of ben je op zoek naar een schaarkrik?

De criteria waarop wij de beste hebben gekozen

Duurzaamheid

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Duurzaamheid. Deze categorie is heel van belang bij het selecteren omdat het je keuze makkelijker maakt.

Kwaliteit design

De tweede categorie die we hebben uitgekozen is Kwaliteit design. Deze categorie is van belang voor je keuze. Verschillende aanbieders preseteren anders in deze categorie.

Termijn van leveren

De derde en laatste categorie waar we hebben op uitgekozen is Termijn van leveren. Bij Termijn van leveren is het goed om precies te weten hoe van belang dit is.

De beste 5 reiswekker

1

Hama Reiswekker

foto van een Hama Reiswekker
9.3Expert Score
Hoogste kwaliteit reiswekker

De ideale wakkermaker voor op reis

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Snelle levering
2

Feyenoord Reiswekker

foto van een Feyenoord Reiswekker
8.6Expert Score
De tweede beste reiswekker

Ben jij vaak onderweg naar het buitenland en ben jij een Feyenoord-supporter? Dan is deze reiswekker ideaal voor jou. Door het kleine formaat is deze reiswekker gemakkelijk mee te nemen is jouw tas of koffer!

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Hoogste kwaliteit
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Nikkei NR05WE

foto van een Nikkei NR05WE
8.2Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

De Nikkei NR05WE is een reiswekker met ingebouwde thermometer, kalender- snooze functie

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

JAP AP17 Digitale Wekker Klok

foto van een JAP AP17 Digitale Wekker Klok
7.3Expert Score
Een reiswekker van middelmatige kwaliteit

Deze digitale wekker laat je nooit in de steek. Zelfs niet wanneer de klok een flinke val maakt. De wekker kan wel tegen een stootje en dat gaat gelukkig niet ten koste van het ontwerp.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Materiaal is sterk
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Reiswekker LCD Zilver

foto van een Reiswekker LCD Zilver
6.9Expert Score
Vijfde beste reiswekker uit de test

LCD reiswekker met datum en temperatuurweergave

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart