De 5 beste kantenmaaiers 2022

Je kan ontzettend veel gemak hebben van een kantenmaaier. Dit is zeker het geval als je een mooi groen gazon in je tuin hebt liggen. Daar wil je uiteraard zo goed mogelijk voor zorgen. Om ook de randen mooi kort te kunnen houden maak je gebruik van een kantenmaaier.

Ben je van plan om een kantenmaaier te gaan kopen dan is het belangrijk om te weten waar je precies op moet letten. Daarom zetten we in dit artikel een aantal punten op een rijtje die je kunnen helpen met de aanschaf van een kantenmaaier.

Een kantenmaaier aanschaffen, hier let je op!

Voordat je een kantenmaaier aanschaft wil je natuurlijk weten wat de verschillen zijn. Om de juiste kantenmaaier te vinden is het verstandig om rekening te houden met deze punten:

 • De voeding. Wil je een kantenmaaier hebben die op elektrisch werkt, op benzine of heb je er liever een op een accu? Ieder van deze types heeft zijn eigen voor- en nadelen. Heb je een krachtig exemplaar nodig? Dan is een elektrische een goede keus. Heb je veel werk of geen stroom in de buurt? Kies er een die werkt op benzine. Heb je graag je handen vrij en heb je niet veel gras? Dan is een apparaat wat op een accu werkt de ideale optie.
 • Met draad of mes? Er zijn kantenmaaiers te koop die werken met een draad. Deze zijn bij uitstek geschikt om grasranden mee weg te werken. Heb je ook onkruid in de tuin of is het gras hoog? Dan kan je er beter een met een mes kiezen.
 • De maaibreedte. Over het algemeen zijn de meeste kantenmaaiers tussen de 20 en 25 cm. Dit is meer dan voldoende voor een kleine of gemiddelde tuin. Wie een grote tuin heeft kan beter een wat groter model kiezen.
 • De vorm van de kop. Een van de grote voordelen van een kantenmaaier is dat je deze ook kan gebruiken op moeilijk te bereiken plaatsen. Denk hierbij aan een paal in de tuin of onder een trampoline of speeltoestel. Bij de meeste modellen kan je de kop van de kantenmaaier verstellen. Dit geldt niet voor allemaal.
 • Met of zonder schouderriem. Ben je van plan om de kantenmaaier vaak te gaan gebruiken dan kan het handig zijn om een model te kiezen waar een schouderriem bijzit. Hierdoor hoef je niet de hele tijd de kantenmaaier zelf te tillen.

Dit maakt de kantenmaaier zo veelzijdig

Met een kantenmaaier kan je gras trimmen, moeilijk te bereiken plaatsen bijwerken en onkruid tussen tegels verwijderen. Het is een stuk gereedschap wat iedereen met een tuin goed kan gebruiken. Hij helpt je aan een prachtig gazon en een goed onderhouden tuin zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Of ben je op zoek naar een kattenbench?

Op zoek naar een kantenmaaier? De keuze kan moeilijk zijn en we proberen je hiermee te helpen. Door middel van dit bericht kunnen we je informeren wat de beste is/zijn en waar je op moet letten bij je keuze.

Een kantenmaaier kan je leven een stuk gemakkelijker maken. De kantenmaaier is er diverse soorten en kan soms door zowel consument als bedrijf worden gebruikt. Het artikel is ook door de jaren heen steeds populairder geworden en wordt ook steeds meer online gekocht. Wij proberen je door middel van dit bericht te helpen om een goede keuze te maken.

Wat is een kantenmaaier?

Een kantenmaaier is een artikel. Dit artikel wordt door diverse verkopers verkocht. Doordat het artikel door diverse verkopers wordt verkocht is het cruciaal dat je een goede keuze maakt. Deze keuze kan gebaseerd worden op verschillende criteria maar door ons onderzoek en dit bericht kan je een keuze maken.

De producten die we hebben geselecteerd hebben een sterk design. Dit is een van de diverse factoren waarop wij hebben gekozen.

Waarop hebben wij geselecteerd

Kwaliteit

Een van de 3 categorieën waarop we hebben geselecteerd is Kwaliteit. Deze categorie is heel cruciaal bij het selecteren omdat het je keuze gemakkelijker maakt.

Gebruiksmogelijkheden

De tweede categorie die we hebben gekozen is Gebruiksmogelijkheden. Deze categorie is cruciaal voor je keuze. Verschillende verkopers preseteren anders in deze categorie.

Leveringstermijn

De derde en laatste categorie waar we hebben op gekozen is Leveringstermijn. Bij Leveringstermijn is het goed om nauwkeurig te weten hoe cruciaal dit is.

De beste 5 kantenmaaier

1

Gardentec Kantenmaaier

foto van een Gardentec Kantenmaaier
9.3Expert Score
Hoogste kwaliteit kantenmaaier

Maai gras, struiken, riet en onkruid in een handomdraai met de Gardentec 4-takt bosmaaier. Doordat je gemakkelijk kunt wisselen tussen de draadkop en het vlijmscherpe 3-tandsmes is de bosmaaier geschikt voor het maaien van zowel gras als stevigere gewassen.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van top materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Snelle levering
2

Kibani Kantenmaaier

foto van een Kibani Kantenmaaier
8.4Expert Score
De tweede beste kantenmaaier

De Kibani® bosmaaier 52 cc 4-in-1 baant zich met gemak een weg door onkruid, gras en struiken. De bosmaaier heeft een 1.9 pk 2-takt benzinemotor en werkt met een draadkop, onkruidborstel, 40-tands zaagblad of vlijmscherp 3-tands mes. Dáág onkruid, gras en riet!

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Hoogste kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

Gardentec Kantenmaaier

foto van een Gardentec Kantenmaaier
8.3Expert Score
Redelijke kwaliteit kantenmaaier

De Gardentec bosmaaier 52 cc baant zich met gemak een weg door onkruid, gras en struiken. De bosmaaier heeft een 1.9 pk 2-takt benzinemotor en werkt met een draadkop of vlijmscherp 3-tands mes.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Kibani Kantenmaaier

foto van een Kibani Kantenmaaier
7.3Expert Score
Een kantenmaaier van middelmatige kwaliteit

Deze Kibani 4-takt bosmaaier set is perfect voor iemand die voor het eerst een bosmaaier koopt. Je krijgt bij deze set namelijk niet alleen maar een bosmaaier, maar ook heel veel accessoires. Perfect dus om direct goed te starten met je aankoop.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Kibani 4-takt Bosmaaier

foto van een Kibani 4-takt Bosmaaier
5.9Expert Score
Vijfde beste kantenmaaier uit de test

Maai gras, struiken, riet en onkruid in een handomdraai met de Kibani 4-takt benzine bosmaaier. Doordat je gemakkelijk kunt wisselen tussen de draadkop en het vlijmscherpe 3-tandsmes is de bosmaaier geschikt voor het maaien van zowel gras als stevigere gewassen.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Voordelige prijs
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart