Afvoerzeef kopen? De 5 beste getest

In iedere wasbak vallen dingen die je niet in je afvoer wilt hebben. Als je dat op een makkelijke manier wilt voorkomen dan kun je ervoor kiezen om een afvoerzeef in je afvoer te leggen. Het vuil komt dan in het zeefje dat je makkelijk kunt leegmaken door het zeefje eruit te halen. Voor iedere afvoer is er wel een afvoerzeefje, je moet alleen goed opletten welke je koopt.

Wat is een afvoerzeef?

Een afvoerzeef is een zeefje die je in de afvoer legt, dat zorgt ervoor dat je geen etensresten of andere vieze dingen in je afvoer krijgt. Je kunt heel makkelijk het zeefje uit de afvoer pakken om te legen. Op die manier raakt je afvoer niet verstopt, er spoelt niets door dat je niet wilt. Dat betekent dus ook dat als je iets kleins laat vallen het er niet door gaat, er spoelen dus ook geen waardevolle dingen meer door.

Waar koop je een afvoerzeef?

Afvoerzeefjes zijn bijna overal te koop, je kunt ze bij een woonwinkel kopen maar ook bij de bouwmarkten. Mocht je liever een iets bijzondere willen hebben dan kun je natuurlijk altijd naar een speciale winkel gaan. Online hebben ze ook heel veel keuze, je zou daar dus ook nog kunnen kijken. Je moet wel ervoor zorgen dat je de goede koop, het is zonde als je een verkeerde koopt en het loopt alsnog de afvoer in.

Wat kost het?

Een afvoerzeef kost niet zo heel erg veel, de prijs kan wel verschillen. Als je een hele simpele basic neemt dan kost het misschien een euro of hooguit twee euro. Mocht je toch een wat sterkere en specialere willen dan kost het je wat meer maar zal nooit heel veel worden. Voor maximaal 15 euro kun je een hele goede hebben, dan zal er helemaal geen enkel vuil meer in je afvoer verdwijnen.

Waarom een afvoerzeef gebruiken?

Als je geen afvoerzeef gebruikt dan komen er veel dingen in je afvoer die je er niet wilt hebben. De kans dat je afvoer dan verstopt raakt is aanwezig, dat wil je voorkomen want dat brengt veel ellende met zich mee. Door een afvoerzeefje te kopen kun je dat heel makkelijk voorkomen. Als je die op tijd leeg haalt dan loopt je afvoer gewoon netjes door.

Waar let je op bij het kopen van een afvoerzeef?

Bij het kopen van een afvoerzeef is het heel erg belangrijk dat je de goede koop natuurlijk, er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Als je er eentje in gedachte hebt dan moet je daar naar kijken, als je diegene hebt gevonden die je wilt is het natuurlijk belangrijk dat je de goede maat hebt. Als je de verkeerde maat hebt dan kan het zijn dat het er nog steeds langs loopt of dat het afvoerzeefje er steeds uitgaat, meet dus goed de maat op die je moet hebben. Met de juiste maat kun je dan de goede afvoerzeef halen en voorkomen dat jouw afvoer verstopt komt te zitten.

De beste 5 afvoerzeef van 2023

1

Luxe RVS gootsteen zeef 

foto van een Luxe RVS gootsteen zeef 
9.1Expert Score
De beste afvoerzeef

Dit is een pakket met 3 verschillende gootsteenzeven. De zeefjes zijn van 3 verschillende maten zodat je een geschikt zeefje voor elke badkamer hebt.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Snelle levering
2

RVS Gootsteen Zeef Universeel

foto van een RVS Gootsteen Zeef Universeel
8.7Expert Score
De tweede beste afvoerzeef

Gootsteenzeefjes voorkomen verstopping van leidingen. Voedsel blijft in het zeefje. De hoge kwaliteit zorgt ervoor dat je lang van het product kunt genieten. Deze zeef zal veel afvalresten opvangen. Het filter is eenvoudig uit de gootsteen te verwijderen en de prullenbak weg te gooien.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Hoogste kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

1 Stuk RVS afvoerstop

foto van een 1 Stuk RVS afvoerstop
8.3Expert Score
Derde beste afvoerzeef uit de test

Een korfplug voorkomt een verstopte leiding. De etensresten blijven in de korfplug. De hoge kwaliteit zorgt ervoor dat u lang plezier heeft van het product. Dit zeefje zal veel afvalresten opvangen. Het zeefje is makkelijk te verwijderen uit de gootsteen, om vervolgens het afval weg te gooien.

Goede punt(en)
 • Redelijke levensduur
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

Luxe RVS gootsteenzeef Gootsteenstop

foto van een Luxe RVS gootsteenzeef Gootsteenstop
7.1Expert Score
Een afvoerzeef van middelmatige kwaliteit

Deze gootsteenzeef voorkomt dat etensresten en ander vuil in de afvoer van je gootsteen verdwijnen. Zo helpt de gootsteenzeef je bij het voorkomen van verstopte leidingen en afvoeren. Het zeefje is gemaakt van gepolijst roestvrij staal en heeft een diameter van 7,5 cm.

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
5

Luxe Afvoerzeef RVS 79 mm

foto van een Luxe Afvoerzeef RVS 79 mm
6.6Expert Score
Een afvoerzeef van matige kwaliteit

Een korfplug voorkomt een verstopte leiding. De etensresten blijven in de korfplug. De hoge kwaliteit zorgt ervoor dat u lang plezier heeft van het product.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart