Werptent kopen? De 5 beste getest

Wat is een werptent?

Een werptent is een tent die uit zichzelf uitvouwt nadat je deze neer hebt geworpen. Deze tent kan zich zo uitvouwen doordat er in het tentdoek flexibele glasfiber stokken genaaid zitten. Hierdoor wordt er meteen voor gezorgd dat de tent meteen helemaal klaar staat voor gebruik.

Na het opwerpen van de tent hoef je dan alleen nog maar de haringen en de scheerlijnen vast te zetten en de tent is klaar om in gebruik genomen te worden. Je matje erin en je slaapzak erin en je kunt lekker gaan slapen.

Hoe gebruik je een werptent

Een wegwerp tent kun je makkelijk meenemen doordat er een hoesje omheen zit met een handvat eraan en een rits erin. Je hoeft de tent alleen maar uit het hoesje te halen en neer te gooien. De rest doet de tent helemaal vanzelf, op het vastzetten van de scheerlijnen en de haringen na dan.

Voor wie is het geschikt?

Een werptent is geschikt voor mensen die ervan houden om niet te lang op een plaats te blijven. Mocht je op doorreis zijn en je wil ergens alleen maar even overnachten, dan is het een heel gedoe om een hele kampeeruitrusting uit te gaan stallen voor die ene nacht.

Een werptent biedt is zo een geval uitkomst. Deze tent staat binnen enkele minuten en is na het gebruiken ook net zo snel weer opgeruimd als je een beetje handigheid hebt gekregen met het opvouwen ervan.

De werptent moet namelijk wel zo opgevouwen worden dat hij weer in het juiste formaat terecht is gekomen om hem weer terug te stoppen in de hoes die bij de tent hoort. Dat maakt het wel zo makkelijk om de tent weer mee te kunnen nemen in je rugzak.

Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Wanneer je een werptent gaat kopen is het belangrijk dat je weer of je met een of twee personen erin wil gaan slapen. Het wordt een beetje krap met twee personen in een eenpersoonstentje. De tent moet ook waterdicht zijn.

Niemand ligt erop te wachten dat je bij een fikse regenbui ineens in je tent kan gaan zwemmen met het risico dat al je spullen ook kletsnat geworden zijn. Als je op doortocht bent is het natuurlijk nooit fijn als je dan met natte kleren weer verder zou moeten reizen.

Het onderhoud van een werptent

Als je je tent schoon moet maken, dan kun je dit het best doen terwijl de tent nog staat. Het tentdoek kun je makkelijk afnemen met water en zeep. Zorg er wel voor dat de tent goed wordt afgespoeld en dat er geen zeepresten over blijven.

Zorg er wel voor dat je geen oplosmiddel gebruikt voor het schoonmaken van je tent. Dit is namelijk schadelijk voor de waterdichtheid van je tent. Als je tent helemaal droog is kun je de tent pas afbreken. Daarnaast moet je de tent zoveel mogelijk op een droge plek bewaren om de tent waterdicht te houden.

De beste 5 werptent van 2023

1

Outsunny Strandtent strandtent popuptent werptent campingtent automatisch 2 kleuren 1X6L36FACK

foto van een Outsunny Strandtent strandtent popuptent werptent campingtent automatisch 2 kleuren 1X6L36FACK
9.1Expert Score
De hoogste kwaliteit werptent

Met deze werptent bespaar je tijd bij het opzetten van de tent! De pop-up tent is snel in enkele seconden opgezet. De achterkant van de tent is voorzien van een groot raam voor ventilatie. Voor een hoge stabiliteit zijn zes haringen bij de levering inbegrepen. De draagtas zorgt voor ruimtebesparende opslag en gemakkelijk transport. De werptent kan ook gebruikt worden als strandtent op het strand.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Gaat relatief lang mee
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Where Tomorrow Pop Up Tent Werptent 210 X 190 X 110 Cm

foto van een Where Tomorrow Pop Up Tent Werptent 210 X 190 X 110 Cm
8.9Expert Score
Top kwaliteit werptent

3 persoons pop-up tent / werptent – Effectieve bescherming tegen zon, regen, wind, of zand – op de caming, op reis, aan het strand, in de tuin – voor onvergetelijke vakantie in de natuur.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Where Tomorrow Pop Up tent werptent 3 personen 210 x 190 x 110 cm Verkrijgbaar in verschillende kleuren Blauw

foto van een Where Tomorrow Pop Up tent werptent 3 personen 210 x 190 x 110 cm Verkrijgbaar in verschillende kleuren Blauw
7.8Expert Score
Een werptent van redelijke kwaliteit

 3 persoons pop-up tent / werptent – Effectieve bescherming tegen zon, regen, wind, of zand – op de caming, op reis, aan het strand, in de tuin – voor onvergetelijke vakantie in de natuur. Innovatief vouwsysteem – Dankzij het unieke automatische open en sluit systeem, dat voor maximaal gemak bij opvouwen en uitvouwen zorgt, kan de strandtent eenvoudig en snel in een paar stappen opgezet worden. Licht in gewicht maar zeer stabiel.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Lumaland Pop Up Werptent 210 X 190 X 110 Cm Groen

foto van een Lumaland Pop Up Werptent 210 X 190 X 110 Cm Groen
7Expert Score
Een werptent van middelmatige kwaliteit

3 persoons pop-up tent / werptent met 2 ingangen – Effectieve bescherming tegen zon, regen, wind, of zand – op de caming, op reis, aan het strand, in de tuin – voor onvergetelijke vakantie in de natuur. Innovatief vouwsysteem – Dankzij het unieke automatische open en sluit systeem, dat voor maximaal gemak bij opvouwen en uitvouwen zorgt, kan de strandtent eenvoudig en snel in een paar stappen opgezet worden. Licht in gewicht maar zeer stabiel.

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Lumaland Pop Up Tent Werptent Voor Met 2 Ingangen 210 X 190 X 110 Cm Grijs 3 Persoons

foto van een Lumaland Pop Up Tent Werptent Voor Met 2 Ingangen 210 X 190 X 110 Cm Grijs 3 Persoons
6.4Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

3 persoons pop-up tent / werptent met 2 ingangen – Effectieve bescherming tegen zon, regen, wind, of zand – op de caming, op reis, aan het strand, in de tuin – voor onvergetelijke vakantie in de natuur. Innovatief vouwsysteem – Dankzij het unieke automatische open en sluit systeem, dat voor maximaal gemak bij opvouwen en uitvouwen zorgt, kan de strandtent eenvoudig en snel in een paar stappen opgezet worden. Licht in gewicht maar zeer stabiel.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart