Bloementrap kopen? De 5 beste getest

Je kunt met een bloementrap heel eenvoudig je tuin of huis wat opfleuren. Door er de juiste bloemen neer te zetten wordt het snel weer wat kleuriger. Natuurlijk hoef je niet altijd bloemen erop te zetten want je kunt er ook andere dingen op zetten. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe jij de bloementrap aan gaat kleden.

Wat is een bloementrap?

Een bloementrap is heel eenvoudig uit te leggen, het is een trap met bloemen. Op iedere tree van de trap staan bloemen, afhankelijk van wat je zelf wilt plaats je er bloeiende of kleurrijke bloemen neer. Je kleed de bloementrap op die manier aan en laat hem bij de rest passen. Wat voor bloementrap je gaat nemen is helemaal aan jezelf, dat hangt helemaal af van wat je mooi vindt.

Waar is een bloementrap van gemaakt?

Het is niet zo dat een bloementrap maar van 1 soort materiaal is gemaakt, er zijn meerdere soorten waarvan het gemaakt kan zijn. Je kunt kiezen voor een bloementrap die gemaakt is van hout, die zal dan wat minder stevig zijn dan wanneer je er eentje van beton hebt. Je kunt zelf kijken wat je mooi vindt en wat er bij je in de tuin past of waar je hem ook neer wilt zetten.

Waar zet je het neer?

Je kunt een bloementrap neerzetten waar je wilt, het is niet zo dat je hem per se binnen of buiten moet zetten. Als je het mooi vindt om binnen een bloementrap neer te zetten dan kun je dat prima doen, je kunt hem ook buiten neerzetten. Het hangt er helemaal vanaf wat je mooi vindt en als je geen plek hebt buiten dan zul je al snel naar binnen gaan met de bloementrap. Binnen kan een bloementrap net zo mooi zijn als buiten.

Waar koop je het?

Bloementrappen zijn op veel plaatsen te koop, je kunt ze bij iedere woonwinkel en tuinwinkel wel kopen. Wat je ook kunt doen is online kijken welke je mooi vindt en waar ze die verkopen, daar kun je dan vanuit beslissen of je hem gaat halen of dat je hem wilt bestellen. Als je hem op gaat halen dan heb je hem gelijk in huis en heb je hem al gezien voordat je hem koopt, als je hem laat bezorgen moet je vaak een dag wachten tot je hem in huis hebt. Beide heeft zijn voor en nadelen, overweeg goed voordat je besluit welke je echt gaat kopen.

Wat zijn de kosten van een bloementrap?

Welke prijs je gaat betalen voor een bloementrap hangt af van veel dingen, waar ga je hem bijvoorbeeld kopen? Koop je hem bij een woonwinkel dan zul je daar minder voor betalen dan wanneer je hem bij een design winkel haalt. Eentje van beton zal ook al snel duurder zijn dan eentje van hout, net als het aantal treden er ook zeker aan mee zal tellen wat de prijs  gaat zijn. Wat de prijs is valt dus niet te zeggen als je niet weet wat je wilt hebben.

De beste 5 bloementrap van 2023

1

QUVIO Plantenrek Plantenladder Opbergrek Plantentrap Plantenstandaard Bloementrap Bloemenrek Plantenhouder 3 etages

foto van een QUVIO Plantenrek Plantenladder Opbergrek Plantentrap Plantenstandaard Bloementrap Bloemenrek Plantenhouder 3 etages
9.4Expert Score
De beste bloementrap

Dit plantentrapje van QUVIO geeft een ruimte, zoals een woonkamer, balkon, voortuin of achtertuin een erg mooie uitstraling. Het oogt elegant en is een erg nette manier om je bloemen op te plaatsen. Veel mensen houden ervan planten te verzorgen, maar willen dit het liefst wel op een zo verzorgd en net mogelijke manier doen. Met deze QUVIO plantentrap is dat prima mogelijk. Je kunt op iedere trede meerdere bloempotten plaatsen en het ziet er ook nog eens netjes uit. Je ordent alles zoals je zelf wilt en naar je eigen smaak. Je kunt het product in principe zien als een plantenstandaard, maar dan met meerdere treden en dus ook ruimte voor meer planten.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

QUVIO Plantenrek Plantentrap Plantenladder Bloementrap Plantenetagere Bamboe

foto van een QUVIO Plantenrek Plantentrap Plantenladder Bloementrap Plantenetagere Bamboe
8.8Expert Score
Top kwaliteit bloementrap

Ben jij ook zo uitgekeken op die saaie plantenladder die nauwelijk opvalt? Wil je graag een speelse twist geven aan je interieur? Dan is het tijd om jouw flora te voorzien van wat extra aankleding. Het QUVIO plantenrek is opvallend uniek en tegelijkertijd prachtig in al zijn eenvoud. Gemaakt van stevig bamboe voor een natuurlijke uitstraling staat deze plantenetagere geweldig in iedere tuin of woonkamer.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Bloementrap hout antraciet hoekmodel

foto van een Bloementrap hout antraciet hoekmodel
8Expert Score
Derde beste bloementrap uit de test

Deze bloementrap neemt weinig vloeroppervlakte in op het balkon of op het terras, toch kan je dankzij dit mooie antraciet geïmpregneerde hoekmodel veel bloempotten uitstallen.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijk snelle levering
4

Houten bloementrap 50 x 60 x 56 cm

foto van een Houten bloementrap 50 x 60 x 56 cm
7.4Expert Score
Vierde beste bloementrap uit de test

Makkelijk te monteren – montagehandleiding ingesloten

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Materiaal is sterk
 • Gewicht
5

Plantenrek binnen

foto van een Plantenrek binnen
7Expert Score
Vijfde beste bloementrap uit de test

Als je ook houdt van een groene omgeving die een plantenrek aan een plek kan geven binnen in je huis, dan is deze plantentafel iets voor jou! De elegante plantenhouder, in de vorm van een orchide, is met meerdere verdiepingen ontworpen waardoor je genoeg ruimte heb voor al je bloemenpotten.

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart