Strandrokje kopen? De 5 beste review

Als je naar het strand gaat, is de kans groot dat je lekker in je zwemkleding gaat. Je kunt hier overheen je normale kleding doen, maar het is wel zo handig als je het makkelijk uit kunt doen. Hiervoor is een strandrokje over je zwemkleding heen ideaal.

Een strandrokje

Als je denkt aan een strandrokje dan bedoelen we vaak een los zittende rok die luchtig over je zwemkleding heen valt. Het voordeel van een strandrokje is ook dat hij makkelijk aan en uit te trekken is en je je dus niet meer hoeft om te kleden op het strand. Als je aankomt kun je je strandrokje uit doen en meteen de zee in duiken! Om meer te weten over verschillende stijlen en ontwerpen van strandrokjes, bezoek onze pagina over strandrokjes.

Er zijn verschillende soorten strandrokjes. Ze verschillen onderling natuurlijk van kleur of dessin, maar ook zijn er verschillende modellen. Vaak zijn dit loszittende rokken met een elastiek of een rok die je zelf om kunt slaan en kunt knopen. Dit is over het algemeen nog makkelijker aan te doen na het zwemmen.

Comfort

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat het rokje comfortabel zit. Zeker als je hem weer aan wilt doen na het zwemmen, is het wel zo fijn als hij los zit. Als je nog niet helemaal opgedroogd bent en je een strak rokje over je zwemkleding aan wilt doen, dan is dit niet heel makkelijk en zit het ook niet fijn.

Met een los vallende rok heb je dit probleem een stuk minder. Zo’n rok zal dan ook een stuk comfortabeler zitten en makkelijker aan te trekken zijn. Dit is dan ook waarom een wikkel strandrokje het makkelijkste weer om te slaan en aan te trekken is.

Het materiaal

Naast dat het strandrokje comfortabel moet zitten en makkelijk aan en uit te trekken moet zijn, is ook het materiaal waar hij van gemaakt is van belang. Je kunt hiervoor het beste kiezen voor een luchtige stof die soepel valt.

Ook is het wel zo fijn als je kiest voor een stof die snel droogt. Als je hem over vochtige zwemkleding aan moet trekken, is het wel zo fijn als ook de rok snel droogt en niet de hele weg naar huis of nat is en blijft. Zo kun je ook voorkomen dat je natte plekken in je rokje krijgt die er gek uit kunnen zien. Met het juiste materiaal zal dit snel drogen en niet opvallen.

De 5 beste strandrokje

1

Pareo Omslagdoek Zee

foto van een Pareo Omslagdoek Zee
9.1Expert Score
Mooi, comfortabel, veelzijdig, zee-groen, lichtgewicht, dames pareo.

De Pareo Omslagdoek Zee Groen is een veelzijdige en modieuze optie voor de zonnige dagen op het strand of bij het zwembad. Deze sarong kan op verschillende manieren gedragen worden, zodat je altijd een frisse look hebt. Het lichte en luchtige materiaal voelt prettig aan op de huid en droogt snel na een duik in het water.

Goede punt(en)
  • Kwaliteit door het beste materiaal
  • Gaat relatief lang mee
  • Gebruiksvriendelijk
2

Rok Strandrok Wikkelrok

foto van een Rok Strandrok Wikkelrok
8.5Expert Score
Stijlvol, doorschijnend, veelzijdig, comfortabel, lichtgewicht, strand must-have.

Deze prachtige set van twee strandrokjes in zwart en wit biedt de perfecte cover-up voor een dagje op het strand of bij het zwembad. De rokjes zijn gemaakt van een lichte, doorschijnende stof, en de one-size-fits-all ontwerp maakt het gemakkelijk om in en uit te glijden. De wikkelsluiting zorgt voor een flatterende pasvorm, terwijl het mooie patroon aan de rand van de rok een ​​leuke, speelse touch toevoegt.

Goede punt(en)
  • Lange levensduur
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Donne del Sole

foto van een Donne del Sole
7.8Expert Score
Stijlvol, comfortabel, luchtig, glanzend, perfect voor zomer/strand.

Ik heb onlangs de Donne del Sole Rok Lola in goud aangeschaft en ik ben er absoluut dol op. De strandrok is perfect voor zomerse dagen en geeft me een elegant en trendy gevoel, terwijl ik van het warme weer geniet. De gouden kleur is prachtig en de stof is licht en comfortabel, wat ideaal is voor een zomerse outfit.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
  • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
  • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

AMARANTAVrouwen Badpak Wrap

foto van een AMARANTAVrouwen Badpak Wrap
7.5Expert Score
Stijlvolle, lichte strandjurk; comfortabel, multifunctioneel, top Moederdagcadeau.

De AMARANTA Vrouwen Badpak Wrap Jurk Rok is een stijlvolle en veelzijdige toevoeging aan elke strandgarderobe. Gemaakt van luchtig chiffon, is deze tropische witte strandrok lichtgewicht en comfortabel om te dragen op warme dagen. Het wrap-ontwerp maakt het gemakkelijk aan te passen aan verschillende lichaamsvormen en biedt voldoende bedekking voor als je even snel van het strand naar een café wilt gaan.

Goede punt(en)
  • Een van de populairste op de markt
  • Materiaal is sterk
  • Snelle levering
5

Donne del Sole

foto van een Donne del Sole
6.2Expert Score
Stijlvol, comfortabel, luchtig, veelzijdig, elegant

De Donne del Sole Rok Lola All Black strandrok is een stijlvolle en comfortabele optie voor zomerse dagen en stranduitjes. Deze veelzijdige rok kan zowel overdag als ’s avonds gedragen worden, waardoor u een moeiteloos chique look kunt creëren. Het materiaal is lichtgewicht en zacht, waardoor u zich de hele dag comfortabel zult voelen.

Goede punt(en)
  • Redelijk design
  • Matige kwaliteit
  • Matige gebruiksvriendelijk

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart