Hoekwasbak kopen? De 5 beste getest

Soms dan kan het gebeuren dat je geen ruimte in je nieuwe toilet of badkamer hebt en dat je enkel maar een hoekje overhoudt. Je kunt dan een hoekwasbak plaatsen waardoor je toch een wasbak hebt. Een hoekwasbak neemt weinig ruimte in beslag waardoor je hem overal makkelijk kunt plaatsen. Het voordeel daarvan is dat je wel een wasbakje in de ruimte hebt en daardoor toch je handen kunt wassen.

Waar kun je allemaal een hoekwasbak plaatsen?

Je kunt een hoekwasbak overal plaatsen waar je wilt, meestal is dat in het toilet maar het kan ook in bijvoorbeeld de badkamer. Waar je weinig plaats hebt kun je een hoekwasbak plaatsen, zelfs als je wel de ruimte hebt kun je voor een hoekwasbak kiezen. Je kunt er veel ruimte mee besparen en daardoor dus ook andere dingen plaatsen.

Hoe plaats je het?

Een hoekwasbak kun je plaatsen waar je wilt, als je weet hoe je die moet plaatsen dan is het een makkelijke klus. Een klus die meestal zo is geklaard als je de juiste spullen hebt, als je niet de juiste spullen hebt en je niet weet wat je moet doen dan kan het een lastige klus worden. Misschien kun je dan beter iemand inhuren die wel weet wat hij moet doen, als je alles eerst aan moet schaffen kan dat een hoop geld kosten. Je bent dan goedkoper uit als je hem laat plaatsen door iemand die precies weet wat hij moet doen.

Waar let je op bij het plaatsen van het?

Natuurlijk is het heel erg belangrijk dat alles goed aangesloten is en alles goed vast zit. Je wilt geen lekkage en die kun je op meerdere manieren krijgen, als je niet goed langs de randen kit kan het langs de randen lekken. Als de kraan niet goed is aangesloten kan de kraan gaan lekken, dan krijg je ook water op de vloer. Als de afvoer niet goed is aangesloten kan die ook gaan lekken, het is dus heel erg van belang dat het allemaal goed wordt aangesloten om lekken te voorkomen.

Waar koop je een hoekwasbak?

Een hoekwasbak kun je kopen bij de bouwmarkt maar ook bij een winkel waar ze sanitair benodigdheden verkopen. Er zijn genoeg soorten en maten zodat er voor iedereen eentje te vinden is, wees dus goed voorbereid en weet de maat die je nodig hebt. Dat kan je tijd en geld schelen, als je de verkeerde koopt moet je weer terug om een andere te kopen.

Wat kost een hoekwasbak?

Je hebt zelf in de hand was een hoekwasbak gaat kosten, het hoeft niet duur te zijn maar dat kan het wel zijn. Als je een simpele basic hoekwasbak neemt dan betaal je daar een stuk minder voor dan wanneer je een hoekwasbak koopt van een duur design merk. Je bepaalt dus zelf wat je betaalt, hou een bedrag in je gedachte zodat je precies weet wat je uit wilt geven. Als je daar niet overheen gaat dan heb je een hoekwasbak die prachtig zal staan in jouw huis.

De beste 5 hoekwasbak van 2023

1

Hoekwasbak kunststof 42×42 cm

foto van een Hoekwasbak kunststof 42x42 cm
9.2Expert Score
De beste hoekwasbak

In de wasbak zit geen gat voor de kraan.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Wasbak kunststof hoek 330 mm zonder afvoerplug

foto van een Wasbak kunststof hoek 330 mm zonder afvoerplug
8.8Expert Score
Hoge kwaliteit hoekwasbak

Hoekwasbak kunststof voor boot, camper of caravan

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Differnz Hera – Hoekfontein keramiek

foto van een Differnz Hera – Hoekfontein keramiek
8.2Expert Score
Redelijke kwaliteit hoekwasbak

Een moderne witte fontein geschikt voor vrijwel iedere toiletruimte. De wastafel is enkel op één manier te plaatsen namelijk recht tegen de muur met het kraangat en kraan naar voren. Deze wastafel is vervaardigd uit wit keramiek en wordt geleverd exclusief koudwaterkraan, afvoerplug en sifon. De bevestigingspunten bevinden zich uit het zicht van de gebruiker.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Zeer redelijk kwaliteit
 • Redelijk snelle levering
4

Hoekwasbak 345×345 cm

foto van een Hoekwasbak 345x345 cm
7.7Expert Score
Middelmatige kwaliteit hoekwasbak

Gatmaat 30 mm afvoer buitenmaat 48 mm gatmaat kraan 20 mm tot 30 mm

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk in kwaliteit
 • Gewicht
5

vidaXL Wastafel met overloop

foto van een vidaXL Wastafel met overloop
6.9Expert Score
Matige kwaliteit hoekwasbak

Deze hoekwastafel is gemaakt van keramiek en is een chique en tijdloze aanvulling op elke badkamer, toilet, enz.

Goede punt(en)
 • Redelijk design
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart