Hangdressoir kopen? De 5 beste getest

Een hangdressoir is helemaal van deze tijd. Ze zijn er in veel verschillende kleuren en maten, als je wilt dan kun je er zelfs nog verlichting in doen. Ze noemen een hangdressoir ook wel een zwevend dressoir. Het heeft geen poten en hangt met zware bouten en moeren in de muur verankerd.

Wat is een hangdressoir?

Een hangdressoir is een dressoir wat steeds meer in aan het komen is, het lijkt letterlijk boven de grond te zweven. Er worden gaten geboord in de muur en daaraan wordt het hangdressoir bevestigd. Het hangt dus aan de muur waardoor er geen poten onder zitten maar er kan ook niks achter vallen omdat er geen ruimte is tussen de muur en het hangdressoir. Een hangdressoir heeft veel voordelen die het overwegen waard zijn om er eentje aan te schaffen.

Waar koop je het?

Een woonwinkel verkoopt hangdressoirs, bijna iedere woonwinkel heeft er wel eentje hangen zodat je kunt zien hoe het systeem in elkaar zit. Vaak kun je de kleur zelf bepalen en is een model er in meerdere maten, dat zorgt ervoor dat je dus een hangdressoir in huis krijgt die bij jouw interieur past. Ook kun je een hangdressoir online kopen, je kunt dan vaak zelfs kiezen om hem te laten leveren en in elkaar te laten zetten. Als je wilt wordt hij zelfs nog opgehangen voor je, voor deze service betaal je wel extra.

Hoe ziet het eruit?

Een hangdressoir is eigenlijk hetzelfde als een gewoon dressoir maar dan hangend aan de muur, je ziet geen poten. Het voordeel daarvan is dat hij rechtstreeks aan de muur hangt, ook kan er geen vuil of stof onder komen. Achter het hangdressoir is ook geen ruimte om viezigheid te krijgen, het hangdressoir hang tegen de muur aan. Er is dus geen centimeter ruimte.

Waar let je op bij het kopen van een hangdressoir?

Het is heel erg belangrijk dat je erop let welke maat je nodig hebt, als je een te kleine hebt dan staat het niet mooi. Als je een te grote hebt dan bestaat de kans dat het niet past, dat zou zonde zijn want dan moet je een andere kopen of de huidige op maat laten maken. Dat kost onnodig geld en dat is natuurlijk heel erg jammer en onnodig, let dus goed op dat je de juiste maat opneemt waardoor je ook het juiste hangdressoir koopt.

Wie kan een hangdressoir ophangen?

Niet iedereen kan een hangdressoir ophangen, je wilt niet dat je rustig tv zit te kijken en dat de kast van de muur af komt vallen. Zorg er daarom voor dat het hangdressoir altijd door iemand op wordt gehangen die weet wat er moet gebeuren om het hangdressoir stevig op te hangen. Ook is het belangrijk dat de juiste spullen aanwezig zijn, als je die eerste nog aan moet schaffen dan kan dat een hoop geld kosten, als iemand die spullen al heeft dan is dat veel makkelijker dan dat je erachter komt dat je niet alles hebt.

De beste 5 hangdressoir van 2023

1

MIRA Home Dressoir Kasten

foto van een MIRA Home Dressoir Kasten
9.4Expert Score
Beste hangdressoir uit de test

MIRA HOME staat voor het leveren van stijlvolle en duurzame meubelen die voldoen aan jouw wensen door functionaliteit met kwaliteit te combineren. Dit dressoir heeft een combinatie van een industriële stijl met een vintage look en is gemakkelijk te combineren met andere meubelstukken.

Goede punt(en)
  • Hoogste kwaliteit
  • Lange levensduur
  • Snelle levering
2

Zwevend halkastje hangende dressoir kast nachtkastje met lade 100 cm breed zwart

foto van een Zwevend halkastje hangende dressoir kast nachtkastje met lade 100 cm breed zwart
8.4Expert Score
Hoge kwaliteit hangdressoir

Dit hangende zwevende zwarte dressoir halkastje van 100 cm breed voor aan de muur is een praktisch zwevend kastje voor in de hal je woonkamer het kantoor of de slaapkamer. Het hangende kastje heeft ook een handige lade voor het opbergen van losse spullen die je niet in het zicht wilt hebben liggen. Dit zwevend muurkastje is eenvoudig te monteren zonder zichtbare bevestigingsbeugels of ophanghaken en past zowel bij een landelijke als een moderne interieurstijl. Kleur: zwart. Afmetingen: breedte 100 cm, diepte 35 cm, hoogte 25 cm. Ook verkrijgbaar in de afmeting 50 cm breed en in andere kleuren. Levering inclusief montage handleiding en benodigde montage materialen.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
  • Hoogste kwaliteit
  • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Zwevend halkastje hangende dressoir kast 100 cm breed

foto van een Zwevend halkastje hangende dressoir kast 100 cm breed
8Expert Score
Gemaakt van redelijke kwaliteit

Dit hangende zwevende donkerbruin vintage walnoot kleurige dressoir halkastje van 100 cm breed voor aan de muur is een praktisch zwevend kastje voor in de hal je woonkamer het kantoor of de slaapkamer. Het hangende kastje heeft ook een handige lade voor het opbergen van losse spullen die je niet in het zicht wilt hebben liggen. Dit zwevend muurkastje is eenvoudig te monteren zonder zichtbare bevestigingsbeugels of ophanghaken en past zowel bij een landelijke als een moderne interieur stijl. Kleur: donkerbruin walnoot kleurig. Afmetingen: breed 100 cm diep 35 cm hoog 25 cm. Ook verkrijgbaar in de afmeting 50 cm breed en in andere kleuren. Levering inclusief montage handleiding en benodigde montage materialen.

Goede punt(en)
  • Gaat redelijk lang mee
  • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
4

Zwevend tv meubel kast Wander

foto van een Zwevend tv meubel kast Wander
7Expert Score
Een hangdressoir van middelmatige kwaliteit

Deze hangende grijskleurige tv kast dressoir van 140 cm breed is functioneel en bij uitstek geschikt voor een sfeervol en modern interieur. Aan de bovenzijde is dit zwevend TV meubel voorzien van twee klepdeuren met daar achter opbergruimte. Het onderste gedeelte is speciaal ontworpen voor uw multimedia-apparatuur Nintendo Playstation game consoles DVD CD speler en andere apparatuur te plaatsen. De tv kast kan ook naar wens op de grond worden geplaatst met de 4 pootjes die worden meegeleverd. Kleur: grijs. Afmetingen: breedte 140 cm hoogte 30 cm diepte 31 cm. Levering inclusief montagehandleiding en benodigde montagematerialen.

Goede punt(en)
  • Gaat goed mee
  • Kwaliteit door keuze materiaal
  • Gewicht
5

Hangend TV meubel TV dressoir Wander smal model grijs beton uitstraling

foto van een Hangend TV meubel TV dressoir Wander smal model grijs beton uitstraling
6.2Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Deze smalle hangende TV kast in beton look is functioneel en bij uitstek geschikt voor een sfeervol en modern interieur. Aan de bovenzijde is deze hangende TV kast voorzien van een klepdeur met daarachter opbergruimte, het onderste gedeelte is speciaal ontworpen voor uw multimedia-apparatuur, game consoles, DVD speler etc. neer te zetten. Kleur: grijs beton look. Afmetingen: breedte 100 cm, hoogte 31 cm, diepte 30 cm. Levering inclusief montagehandleiding en benodigde montagematerialen.

Goede punt(en)
  • Matige levensduur
  • Matige kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart