Hogedruklans kopen? De 5 beste getest

Met een hogedrukspuit kun je heel erg veel schoon krijgen, wel is het belangrijk dat je de juiste lans gebruikt. Met de juiste lans is het schoonmaken een klusje die snel geklaard is. Er zijn heel veel soorten waardoor er altijd wel eentje is voor de schoonmaakklus die je gaat doen. Of je nu de tuin schoon gaat spuiten of dat je de auto gaat wassen.

Wat zijn hogedruklanzen?

Als je met een hogedrukspuit iets schoon gaat maken heb je daarvoor speciale opzetstukken nodig, de opzetstukken die je gebruikt noemen ze hogedruklanzen. Ze zijn er in veel verschillende soorten dus er is er altijd wel eentje die jij kunt gebruiken bij de schoonmaakklus die je in gedachte hebt. Het is met de juiste hogedruklans een stuk sneller gebeurd dan dat je denkt. Als je de juiste niet gebruikt dan kan het juist langer duren dan dat je gehoopt had.

Welke hogedruklanzen zijn er?

Je kunt voor iedere klus een hogedruklans kopen, er zijn namelijk heel erg veel soorten. Als je de auto wilt wassen dan kun je kiezen een schuimlans, de hogedrukspuit spuit dan via de schuimlans schuim op je auto. Je kunt dan met de gewone hogedruklans het schuim er weer afspuiten. Zelfs als je de tuintegels schoon gaat maken kun  je daar een tegelreiniger opzetten, dat zorgt ervoor dat het reinigen van jouw tegels snel gebeurd is.

Waarbij gebruik je het?

Een hogedruklans gebruik je bij een hogedrukspuit, zonder die beide kun je er niks mee. Vaak zitten er bij de aanschaf van de hogedrukspuit al een aantal hogedruklanzen, soms dan heb je er nog meer nodig waardoor je er nog los aanschaffen. Voor iedere hogedrukspuit zijn er genoeg extra hogedruklanzen te verkrijgen waardoor je voor iedere klus de juiste hogedruklans kunt kopen.

Waar koop je het?

Hogedruklanzen kun je op heel erg veel plaatsen kopen, je kunt ze kopen in de winkel waar je de hogedrukspuit hebt gekocht. Ook kun je ze kopen bij tuincentra of een bouwmarkt, let er goed op dat je de goede hebt anders dan heb je er niks aan. Je kunt er ook voor kiezen om ze online te kopen, dan wordt het thuis bezorgd aan de deur en hoef je nergens naartoe. Je moet er dan wel zeker van zijn dat je de goede koopt, weer terug sturen is een heel gedoe en voordat je dan de goede in huis hebt ben je ook weer een tijdje verder.

Waar let je op bij het kopen van een hogedruklans?

Het is wel heel erg belangrijk dat je op een aantal dingen let bij het kopen van een hogedruklans, je koopt dan in 1 keer de goede en niet eerst de verkeerde. Het is belangrijk dat je erop let dat je het goede merk koopt, vaak heeft het merk van de hogedrukspuit zelf de hogedruklanzen ook te koop. Als het niet aansluit dan heb je niets aan de hogedruklans, dat is niet alleen zonde omdat je er niks aan hebt maar ook zonde van je geld.

De beste 5 hogedruklans van 2023

1

Kärcher VP 180 Vario Power Lans 

foto van een Kärcher VP 180 Vario Power Lans 
9.3Expert Score
De beste hogedruklans

De Vario Power-hogedruklans: van lagedruk-reinigingsmiddelstraal tot hogedrukstraal in traploze drukregeling door eenvoudig aan de hogedruklans te draaien. Ideaal voor de reiniging van kleinere oppervlakken rondom huis en tuin. Bijvoorbeeld muren, paden, hekken of voertuigen. Geschikt voor alle Kärcher hogedrukreinigers van de klasse K 7.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Snelle levering
2

Kärcher MP 145 MultiPower Lans K345 series

foto van een Kärcher MP 145 MultiPower Lans K345 series
9Expert Score
De tweede beste hogedruklans

De multipower lans biedt 5 verschillende stralen in één enkele lans: de RM-lagedrukstraal, hogedruk-vlakstraal, roterende vuilfrees, puntstraal en brede vlakstraal met verlaagde druk. U kiest de juiste straal door simpelweg aan de lans te draaien. Hierdoor is het tijdrovend vervangen van de hogedruklans niet langer nodig. De Multi Power lans past op alle Kärcher Home & Garden hogedrukreinigers uit de reeksen K 3 – K 5. Dit veelzijdig toestel kan gebruikt worden rondom het huis, in de tuin of voor de wagen.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Foam gun voor Kärcher KSeries Hogedrukreiniger 1L

foto van een Foam gun voor Kärcher KSeries Hogedrukreiniger 1L
8.1Expert Score
Redelijke kwaliteit hogedruklans

Deze nieuwe premium Foam Lance Karcher is een zeer hoogwaardige schuimlans voor het voorreinigen van voertuigen. Deze kwaliteits Foamlance is te gebruiken door consumenten en professionals en is geschikt voor dagelijks gebruik.

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Nilfisk lans tussenlans hogedruk reiniger

foto van een Nilfisk lans tussenlans hogedruk reiniger
7Expert Score
Vierde beste hogedruklans uit de test

Nilfisk lans tussenlans hogedruk reiniger – spuitlans hogedrukreiniger origineel

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk van kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Pro elite Foam Gun Snow Gun Hoge Druk spuit series Hogedrukreiniger 1 liter Fam Lans Foam Cannon Jet Lance Regelbaar

foto van een Pro elite Foam Gun Snow Gun Hoge Druk spuit series Hogedrukreiniger 1 liter Fam Lans Foam Cannon Jet Lance Regelbaar
6.7Expert Score
Een hogedruklans van matige kwaliteit

 Foam gun voor de productie van drukschuim voor Karcher HDS hogedrukreinigers. Een schuimsproeier met extra krachtig schuim voor een eenvoudige reiniging van alle oppervlakken zoals verf, glas en steen. Ideaal voor de reiniging van voertuigen, wintertuinen, tuinmeubelen, gevels, trappen, caravans, paadjes, muren, jaloezieën, terrassen, opritten enz. Het koppelstuk kan worden ingesteld op hoeveelheid water en hoeveelheid waspreparaat. De inhoud van de tank is 1 liter en heeft een M22x1,5 mm schroefdraadverbinding. Hierdoor kan het naast op een Kärcher ook op vele andere hoge druk reinigers. 90x230x130 910 gram Compatibiliteit: Karcher HDS en andere hoge drukreinigers met een M22x1,5 schroefdraad verbinding.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart