Houtskoolstarter kopen? De 5 beste review

Zodra de zon weer begint te schijnen is het tijd om de barbecue aan te zetten. Wanneer je veel houdt van barbecueën dan weet je dat het even kan duren voordat hij aanstaat en je houtskool of briketten heet genoeg zijn. Vooral als je briketten gebruikt om te barbecueën duurt het lang voordat hij heet genoeg is. Een houtskool starter kan je hierbij helpen.

Wat is een houtskoolstarter?

Met een houtskool starter is je barbecue een stuk sneller klaar en heet genoeg. Een houtskool starter is erg simpel in gebruik en is daarom onmisbaar als je vaak gaat barbecueën. Je legt simpelweg een paar aanmaakblokjes onder in het rooster en hier bovenop zet je de houtskoolstarter neer. Vergelijkbaar met de simpele werking van een hondenkarretje, is een houtskoolstarter ook makkelijk te hanteren.

De houtskool starter vul je met briketten of houtskool. Omdat in de koker alles dicht zit creëer je een schoorsteeneffect, dit zorgt ervoor dat je houtskool een stuk sneller verhit wordt en daardoor je barbecue ook een stuk sneller klaar is voor gebruik.

Waarom een houtskoolstarter gebruiken?

Als je geen geduld hebt om langer dan een uur te wachten voordat je barbecue eindelijk op temperatuur is, is een houtskool starter eigenlijk een onmisbaar item. Het zorgt ervoor dat jij binnen een half uur al aan de barbecue kan beginnen. Zo hoef jij nooit meer te stressen of je barbecue wel aangaat of warm genoeg is.

Daarnaast heb je ook geen stank van aanmaakolie en zorgt het voor een snelle en veilige ontbranding. Hij is zowel geschikt voor houtskool als briketten en omdat hij zo robuust gemaakt is zal hij zeker jaren meegaan. Zo kun je ook veel sneller beslissen of je de barbecue even aanzet aangezien je weet dat het niet zo lang duurt voordat hij klaar is om te gebruiken.

Waar moet je op letten als je een houtskoolstarter gaat kopen?

Voordat je een houtskool starter gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je goed kijken naar de grootte, maar ook de prijs en het type. Zo zijn er tegenwoordig ook elektrische houtskool starters. Deze werken net wat anders dan een gewone houtskool starter.

Verder moet je letten op het materiaal waar hij van gemaakt is. Over het algemeen zijn alle houtskoolstarters gemaakt van staal, wat ervoor zorgt dat hij duurzaam, robuust en hittebestendig is.

De 5 beste houtskoolstarter

1

DistinQ BBQ Lighter

foto van een DistinQ BBQ Lighter
9.4Expert Score
Krachtig, efficiënt, veilig, gebruiksvriendelijk, snelle BBQ-aansteker.

De DistinQ BBQ Lighter Aansteker is een 2000 Watt elektrische barbecue looftlighter die efficiënt, eenvoudig en snel houtskool aansteekt voor uw barbecue, grill en open haard. Deze innovatieve aansteker heeft een indrukwekkend snelle opstarttijd en elimineert de noodzaak voor chemische brandversnellers. Het is ongelofelijk gebruiksvriendelijk en heeft een moderne uitstraling die past bij de huidige technologische tijd. De ergonomische grip en het compacte ontwerp maken het gemakkelijk om te hanteren en op te bergen.

Goede punt(en)
  • Kwaliteit door het beste materiaal
  • Top service bij aankoop
  • Gebruiksvriendelijk
2

MaxxGarden Houtskoolstarter Brikettenstarter

foto van een MaxxGarden Houtskoolstarter Brikettenstarter
8.6Expert Score
Efficiënt, snel, veilig, eenvoudig, duurzaam, handvat, houtskool, briketten, metaal.

De MaxxGarden Houtskoolstarter is een fantastische aankoop voor iedereen die dol is op barbecueën in de tuin. Deze duurzame, metalen brikettenstarter maakt het aansteken van houtskool een fluitje van een cent, waardoor je in een mum van tijd kunt genieten van een heerlijke barbecue. Dankzij het degelijke ontwerp en de comfortabele handgreep is deze houtskoolstarter zeer gebruiksvriendelijk. De afmetingen van 27x16cm zijn perfect voor het snel en efficiënt aansteken van een voldoende hoeveelheid houtskool voor de meeste barbecues.

Goede punt(en)
  • Gaat lang mee
  • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
  • Gebruiksvriendelijk
3

Set van 2

foto van een Set van 2
8.3Expert Score
Degelijk, handig, geschikt voor 47/57 cm, R.V.S., BBQ-ervaring verbeterd.

Ik heb recent de Set van 2 R. V. S. brikettenhouders voor 47 en 57 CM Kogel BBQ’s aangeschaft en ik ben zeer tevreden. Deze brikettenhouders passen perfect op mijn Weber BBQ en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de hitte tijdens het grillen. Het RVS-materiaal is van goede kwaliteit en gaat lang mee zonder te roesten. Het plaatsen van de houders gaat snel en eenvoudig, waardoor de voorbereiding van mijn BBQ soepeler verloopt.

Goede punt(en)
  • Zeer redelijke service aan de klant
  • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
  • Redelijk snelle levering
4

Barbecook Brikettenstarter BBQ

foto van een Barbecook Brikettenstarter BBQ
7.6Expert Score
Snelle ontsteking, handig, stevig, roestvrij staal, gebruiksvriendelijk.

De Barbecook Brikettenstarter is een geweldige aanvulling op mijn barbecue-arsenaal; het maakt het aansteken van houtskool zo eenvoudig en snel dat het de voorbereidingstijd aanzienlijk verkort. De RVS constructie van de starter zorgt voor duurzaamheid en langdurig gebruik, terwijl het formaat van Ø 16,5 x 27,5 cm ideaal is voor zowel kleine als grote BBQ bijeenkomsten. Dankzij de ergonomische handgreep aan de zijkant, kan ik de starter zonder problemen hanteren. Ik merkte ook dat de briketten gelijkmatig ontsteken, wat zorgt voor een optimale warmteverdeling en een beter grillresultaat.

Goede punt(en)
  • Gaat goed mee
  • Redelijk van kwaliteit
  • Snelle levering
5

VAGGAN Barbecue Snelstarter

foto van een VAGGAN Barbecue Snelstarter
6.6Expert Score
Efficiënt, duurzaam, compact, gemakkelijk, veilig.

De Vaggan Barbecue Snelstarter is een effectieve en solideaccessoire voor iedereen die graag barbecuet. Deze houtskoolstarter heeft een diameter van 16 cm en een hoogte van 27,5 cm, en is gemaakt van duurzaam metaal. Met deze snelstarter krijg je de houtskool snel en gelijkmatig aan de gang door het slimme ontwerp dat de luchtstroom bevordert. Het gebruik is eenvoudig: plaats krantenpapier of aanmaakblokjes onderin en vul het met houtskool.

Goede punt(en)
  • Redelijk design
  • Gemaakt van matig materiaal
  • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart