Juskom kopen? De 5 beste review

Vaak als je aardappels eet wordt hier jus bij geserveerd. Dit kan uit een pannetje met een juslepel zijn, maar ook een juskom is erg handig. Toch wordt een juskom niet heel vaak meer gebruikt. We gaan je uitleggen waarom je dit wel zou moeten doen, aangezien het veel gemors kan schelen.

Wat is een juskom?

Een juskom, of ook wel sausboot genoemd, is een bootvormige kom waarin jus of saus wordt geserveerd. Deze kom zit vaak vast op een schotel. Deze schotel is weer handig om de gemorste jus op te vangen. Zo voorkom je vlekken op het tafelkleed.

Ze komen in mooie afwerkingen en zijn vaak gemaakt van porselein of zilver. Ze kunnen een decoratief handvat hebben en mooi beschilderd zijn, maar er zijn natuurlijk ook simpele juskommen voor dagelijks gebruik. Dit is maar net wat meer bij jouw stijl past.

Waar komt de juskom vandaan?

De juskom heeft een rijke geschiedenis. Al in de 17e eeuw werd er van een juskom gebruik gemaakt aan het Franse hof. Dit was toen een zilveren sausboot met twee verschillende schenktuiten. Even later zijn deze nagemaakt van Engels porselein.

In de tweede helft van de 18e eeuw werd er een eenvoudiger ontwerp gemaakt waardoor hij ook bij de middenklasse in gebruik genomen werd. Dit is nog steeds de variant die wij ook thuis kennen met een enkele schenktuit en de kom die bevestigd is op een schotel.

Een juskom kopen, waar moet je op letten?

Als je een eigen juskom wil kopen, zullen er verschillende keuzes zijn. Zo zijn er veel verschillende afwerkingen, materialen en ook formaten. Zo kunnen ze gemaakt zijn van staal, porselein of zelfs van zilver. De variatie die je nu nog het meest zal vinden zal van staal of porselein zijn. Deze zijn dan ook het meest betaalbaar.

Daarnaast is het natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak, hoe je wilt dat hij eruitziet. Er zijn veel juskommen die prachtig zijn afgewerkt met een decoratief handvat en gouden of gekleurde randjes. Ook kunnen ze prachtig beschilderd zijn met verschillende motieven. Daarnaast kan er natuurlijk ook nog een verschil zitten in hoe hij eruitziet. Zo kan het zo zijn dat hij op een schotel bevestigd is of alleen een voet onder de kom heeft. Ook hierbij is het maar net wat je zelf het handigste en mooiste vindt.

De 5 beste juskom

1

House of Husk

foto van een House of Husk
9.1Expert Score
Handig, multifunctioneel, stijlvol, espresso, maatbeker, serveerkom, sterk, 50ml, 100ml, glazen set.

Ik heb onlangs de House of Husk Espresso Maat Glazen Set aangeschaft en ik ben zeer tevreden over deze aankoop. Niet alleen zijn deze glazen uiterst geschikt voor het meten van de perfecte espresso shot van 50ml of 100ml, maar ze zijn ook nog eens multifunctioneel als serveerkommetjes, sauskommen of juskommen. De prijs-kwaliteitverhouding van deze glazen set is uitstekend en de glazen zelf zijn stijlvol en gemaakt van duurzaam, dik glas. Dit zorgt ervoor dat ze stevig en stabiel zijn bij het meten en serveren.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Gaat relatief lang mee
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

2x Juskomsauskomsauciere 7

foto van een 2x Juskomsauskomsauciere 7
8.7Expert Score
Elegant ontwerp, porselein, goede grootte, gemakkelijk te reinigen, duurzaam.

Ik heb onlangs de 2x Juskom/Sauskom/Saucière aangeschaft via bol. com en ik ben er erg tevreden mee. Deze set van twee juskommen, gemaakt van stevig en duurzaam porselein, is een stijlvolle en praktische toevoeging aan mijn servies. Met de afmetingen van 7 x 21 x 11,5 cm zijn ze voldoende groot om sauzen en jus in te serveren. Deze juskommen zijn niet alleen functioneel, maar ook een aantrekkelijk designelement op mijn eettafel.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
3

Alpina Juskom sauskom

foto van een Alpina Juskom sauskom
7.8Expert Score
Stijlvol, functioneel, ideale maat, makkelijk schenken, eenvoudig te reinigen.

De Alpina Juskom/Sauskom/Schenkkan (250ml) is een elegant en praktisch keukenaccessoire die iedere keukenliefhebber in huis zou moeten hebben. Deze veelzijdige schenkkan is ideaal voor het serveren van jus, sauzen en dressings, en heeft een strak design. De 250ml inhoud is precies goed voor een gemiddelde maaltijd voor meerdere personen. Het schenktuitje zorgt ervoor dat de inhoud zonder morsen uitgegoten kan worden, terwijl het stevige handvat comfort en grip biedt.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Sauskom 240ml Schenkkan

foto van een Sauskom 240ml Schenkkan
7.3Expert Score
Sauskom: RVS, 240 ml, handig, duurzaam, lekvrij, elegant.

De Sauskom-240ml-Schenkkan-Jus-Kom-RVS-Juskom-Sauciere is een hoogwaardige roestvrijstalen schenkkan, perfect voor het stijlvol serveren van sauzen en jus. Met een capaciteit van 240 ml is deze sauskom ideaal voor dagelijks gebruik of bij het organiseren van chique diners. Deze duurzame sauciere heeft een stijlvol ontwerp en een stevige constructie, waardoor hij lang meegaat.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Glazen Juskom Jus

foto van een Glazen Juskom Jus
6.9Expert Score
Stijlvol, handig, compact, duurzaam, glazen.

De Glazen Juskom met een inhoud van 300 ml is een stijlvol en praktisch keukenaccessoire dat perfect is voor het serveren van sauzen en jus. Het glas is van hoge kwaliteit, waardoor de sauskom zowel duurzaam als elegant is. Dankzij het eenvoudige, maar toch elegante ontwerp past de juskom in elk interieur en bij elke tafelsetting. Het schenkgedeelte heeft een uitgekiende vorm om knoeien te voorkomen en zorgt ervoor dat de sauzen netjes en efficiënt geschonken worden.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering

“Als je op zoek bent naar meer details over huishoudelijke apparaten, dan is onze blog over haartondeuses zeker interessant voor jou.”

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart