Nootmuskaatrasp kopen? De 5 beste getest

Kruiden in de keuken. We kennen ze allemaal van de enorme hoeveelheid potjes die in de winkel te vinden zijn. Toch is het beter om echt verse kruiden te gebruiken. Neem bijvoorbeeld Nootmuskaat. Nootmuskaat is een kruid waar de smaak van veel gerechten mee verfijnd kan worden. Als je de beste smaak wil hebben van Nootmuskaat, dan zou je de Nootmuskaat zelf moeten raspen. Dit raspen zou je dan eigenlijk moeten doen met een nootmuskaatrasp. Maar wat is een nootmuskaatrasp dan en hoe zou je deze moeten gebruiken? En wanneer wordt een Nootmuskaatrasp dan precies gebruikt?

Wat is een nootmuskaatrasp?

Een nootmuskaatrasp is een raps die speciaal ontworpen is voor het raspen van de nootmuskaat. Het is een kleine, maar hele handige rasp waarin je het overgebleven stukje nootmuskaat in op kunt bergen op het moment dat je klaar bent met raspen. Door het klepje blijft het stukje nootmuskaat bewaard in de rasp.

Hoe gebruik je een nootmuskaatrasp?

Een nootmuskaatrasp kun je gebruiken voor het raspen van nootmuskaat. Het handige van de nootmuskaatrasp is dat het een klepje heeft. Daardoor kun je de nootmuskaat in de rasp bewaren voor de volgende keer als je klaar bent met raspen.

Voor wie is het geschikt?

Iedereen zou een nootmuskaatrasp in de keuken moeten hebben. Natuurlijk hebben we tegenwoordig het gemak dat we in de winkel allemaal voorgemalen kruiden kunnen kopen. Maar toch is dat niet hetzelfde als versgeraspte nootmuskaat.

Wanneer je de nootmuskaat zelf vers raspt, dan zul je merken dat er veel meer smaak aan de nootmuskaat zit als wanneer je deze uit een potje zou gebruiken. De echte fijnproevers zullen dan ook nooit nootmuskaat uit een potje eten.

Waar moet je op letten als je een nootmuskaatrasp gaat kopen?

Er zijn veel verschillende soorten raspen die je kunt hebben in de keuken. De Nootmuskaatrasp is daar een van. Als je een nootmuskaatrasp gaat komen moet je er wel goed opletten dat je met de juiste rasp thuiskomt.

Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan doe je er verstandig aan om in de winkel navraag te doen welke rasp er geschikt is voor het raspen van nootmuskaat. Je zult hem in ieder geval kunnen herkennen aan het klepje en de opbergruimte in de rasp zelf.

Een nootmuskaatrasp kun je overigens voor meer dingen gebruiken in de keuken. Zo zou je er bijvoorbeeld ook gember of knoflook mee kunnen raspen. Je kunt hem dan ook vaker gebruiken dan alleen voor het raspen van de nootmuskaat.

Het onderhoud van een nootmuskaatrasp

Een nootmuskaatrasp kun je heel makkelijk onderhouden. Mocht je geen gebruik meer van de raps meer willen maken en het is tijd om hem schoon te maken, dan kun je hem gewoon in de vaatwasser doen.

Zorg er alleen wel voor dat je de rasp goed na droogt en droog opbergt. Als je de rasp weer gaat gebruiken terwijl hij nog nat is zul je geen lekkere nootmuskaat krijgen, maar dan wordt het een hele plakkerige brij.

De beste 5 nootmuskaatrasp van 2023

1

Weis Nootmuskaat Rasp

foto van een Weis Nootmuskaat Rasp
9.1Expert Score
De beste nootmuskaatrasp

Deze nootmuskaatrasp van Weis mag niet ontbreken in je keuken. De gaten van de rasp zijn zeer fijn, wat ideaal is voor het raspen van nootmuskaat. De rasp heeft een handig opvangbakje en is 14 cm lang. De rasp is vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal. Dit autentiek vormgegeven keukengerei en de andrere huishoudartikelen van Weis zijn een aanwinst voor ieder huishouden.

Goede punt(en)
  • Kwaliteit door het beste materiaal
  • Gaat relatief lang mee
  • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Cosy Trendy Nootmuskaatrasp

foto van een Cosy Trendy Nootmuskaatrasp
8.4Expert Score
De tweede beste nootmuskaatrasp

Deze traditionele rasp voor nootmuskaat dankt haar ijzersterke reputatie aan de typische vorm met handige opbergruimte. Deze rasp is daarenboven voorzien van extra slijtvaste tandjes. De muskaatrasp is onontbeerlijk voor de moderne kok die staat op versheid en kwaliteit.

Goede punt(en)
  • Lange levensduur
  • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
  • Snelle levering
3

Krumble Rasp met handvat

foto van een Krumble Rasp met handvat
8.3Expert Score
Derde beste nootmuskaatrasp uit de test

Met deze scherpe en stevige handrasp van roestvaststaal rasp je snel en makkelijk de lekkerste verse ingrediënten en kruiden, die van elke maaltijd een feestmaal maken. Het is niet alleen een handig hulpje in de keuken, maar ook eens stijlvolle aanvulling aan tafel, waarmee je jouw gerecht ter plekke de finishing touch geeft. Precies zoals ze dat ook doen in de beste restaurants.

Goede punt(en)
  • Gaat redelijk lang mee
  • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
  • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Orange85 Nootmuskaatrasp

foto van een Orange85 Nootmuskaatrasp
7.5Expert Score
Middelmatige kwaliteit nootmuskaatrasp

Deze Orange85 rasp is geschikt voor he4t raspen van nootmuskaat. De rasp heeft een uitneembaar zwart bakje, waarin het bolletje nootmuskaat kan worden bewaard. De afmetingen van de rasp zijn 15 x 4 x 4 centimeter. Het materiaal van de rasp is RVS en is daarmee vaatwasser bestendig.

Goede punt(en)
  • Populair product
  • Gemaakt van sterk materiaal
  • Snelle levering
5

Patisse Nootmuskaatrasp

foto van een Patisse Nootmuskaatrasp
6.8Expert Score
Vijfde beste nootmuskaatrasp uit de test

Deze Patisse rasp is gemaakt van RVS en is perfect voor het raspen van nootmuskaat, limoen of citroen. Een handig hulpje voor in de keuken!

Goede punt(en)
  • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
  • Voordelige prijs
  • Matige prijs kwaliteit verhouding

 

      Beste review
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart