Motorgrondboor kopen? De 5 beste getest

Als je een tuin hebt of je hebt te maken met de aanleg van een tuin, dan kun je er weleens tegenaan lopen dat je een gat moet boren in de grond. Als je met een schep aan de slag gaat dan kom je soms niet diep genoeg omdat je allemaal obstakels als wortels tegen zou kunnen komen waar je met een schep maar lastig doorheen kan komen. Voor deze gaten kun je dan een grondboor gebruiken, als je het jezelf nog makkelijker wil maken gebruik je een . Maar wat is een grondboor dan precies en wat kun je er allemaal mee?

Wat is een motor grondboor?

Een motor grondboor is een machine waarmee je ronde gaten in de grond kan maken. Als de grond wat harder is of je moet iets dieper in de grond komen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om een  te gebruiken bij je klus.

Hoe gebruik je een motorgrondboor?

Bij een  baant een spiraalvormige boor zich een weg naar beneden door de grond heen. Doordat de motor grondboor een draaiende beweging maakt wordt de spiraal loodrecht naar beneden gestuwd. Wanneer je de grondboor uit de grond zou trekken, dan wordt de overtollige grond mee omhoog getrokken.

Voor wie is de  motor grondboor geschikt?

De grondboor wordt gebruikt door tuinders en in de bouw. Een motor grondboor wordt gebruikt voor het boren van gaten in de grond. Vaak wordt een motor grondboor gebruikt voor de klussen waarbij je er met een handgrondboor niet doorheen kunt komen of dat de grondboor niet diep genoeg kan boren.

In deze gevallen is het handig om een motor grondboor te gebruiken. Deze is krachtig en kan makkelijker door harde grond heen komen en de boor kan veel dieper komen bij het graven van een gat. Helemaal bij het plaatsen van palen is dat beter voor de stabiliteit.

Waar moet je op letten als je een  gaat kopen?

Wanneer je op zoek gaat naar een  is het belangrijk dat je voor jezelf wel een aantal dingen helder hebt om ervoor te zorgen dat je niet met de verkeerde  thuis zal komen.

Een grondboor moet natuurlijk wel geschikt zijn voor de klus die jij ermee wil gaan klaren. Belangrijk hierbij is de grond waar hij doorheen moet en hoe diep de gaten moeten worden. Dit zijn de twee meest belangrijke dingen waar je rekening mee zou moeten houden bij het kopen van een .

Het onderhoud van een

Een  onderhouden is niet ingewikkeld. Als je klaar bent met de grondboor dan moet je het zand en andere troep meteen van de grondboor afborstelen. De uiteinden van de grondboor die het gat in de grond boren moeten recht geslagen worden mochten ze kromgetrokken zijn.

Daarna moeten de verticale snijvlakken met een zoete vijl aangescherpt worden zodat je de volgende keer weer net zo makkelijk de grond in zal komen met de grondboor. Wanneer je dit hebt gedaan is het belangrijk de snijvlakken in te smeren met vaseline om roestvorming tegen te gaan. Hierdoor kun je langer gebruik blijven maken van de grondboor.

De beste 5 motorgrondboor van 2023

1

TeqPro PREMIUM Grondboor

foto van een TeqPro PREMIUM Grondboor
9.2Expert Score
De beste motorgrondboor

Deze professionele Teq-Pro grondboor is het ideale werkapparaat voor alle grondboorwerkzaamheden rondom het huis. Met het bijgeleverde verlengstuk kun je tot wel 1,5 meter diepte komen. Door de krachtige motor van maar liefst 52cc met 3pk zijn alle gaten in een handomdraai geboord. De gondboor is vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig materiaal en staat z’n mannetje onder alle omstandigheden.

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Lange levensduur
 • Zeer gebruiksvriendelijk
2

Maxx Grondboor

foto van een Maxx Grondboor
8.9Expert Score
De tweede hoogste kwaliteit motorgrondboor

Een 52cc grondboor, beheersbaar door één persoon om te planten en te boren, zeer comfortabel en een minder vermoeiend stuur. Voor uw veiligheid, heeft deze machine een boor rem, die onmiddellijk stopt de boor wanneer het wordt geblokkeerd.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
3

FUXTEC Grondboor Benzine FXEB152

foto van een FUXTEC Grondboor Benzine FXEB152
8.1Expert Score
Derde beste motorgrondboor uit de test

De FUXTEC grondboor FX-EB152 wordt gebruikt in bosbouw, tuinieren en landschapsarchitectuur. Ideaal voor het boren van schuttingpalen, funderingen, plantgaten en drainageschachten.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Redelijke kwaliteit
 • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

TMech Grondboor Machine Benzine

foto van een TMech Grondboor Machine Benzine
7.3Expert Score
Vierde beste motorgrondboor uit de test

Deze Grondboor van T-Mech helpt u een hoop tijd te besparen bij het graven en boren van gaten met de hand. Of u nou een plantgat wilt maken of een schutting wilt plaatsen, met de sterke 52cc motor met maar liefst 3pk boort u gaten in een handomdraai.

Goede punt(en)
 • Populair product
 • Redelijk van kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Zipper Benzine Grondboor ZIELB70 

foto van een Zipper Benzine Grondboor ZIELB70 
6.8Expert Score
Een motorgrondboor van matige kwaliteit

De grondboor is ideaal voor als jij een gat in de grond moet maken van een bepaalde breedte en diepte. Ga je bijvoorbeeld een boom planten of wil je palen plaatsen voor je schutting? Maak gebruik van de grondboor! Deze grondboor heeft een stevig handvat, zodat je goed de boor kunt begeleiden.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Matige kwaliteit
 • Snelle levering

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart