Patatpan kopen? De 5 beste getest

Een dagje makkelijk eten doen we allemaal weleens. Je kunt er dan voor kiezen om naar de snackbar te rennen en daar een lekker patatje te halen, of je kunt er voor kiezen zelf de patatpan aan te zetten en thuis lekker patat te gaan bakken in de patatpan. Een patatpan, bestaat die dan en wat is dat dan voor een pan en wat kun je daar dan allemaal mee?

Wat is een patatpan

Een patatpan is een pan of apparaat waar je olie of vet in kan verwarmen. In dit vet zou je dan dingen als patat en frituursnacks klaar kunnen maken. De temperatuur die de olie moet hebben in een patatpan ligt tussen de 180 en de 200 graden Celsius.

Hoe gebruik je een patatpan

Een patatpan is op verschillende manieren te gebruiken. Je hebt ze die je moet verwarmen op het gasfornuis, maar je hebt ze ook die je elektronisch kan verwarmen. De patatpan die je op het gasfornuis laat verwarmen laat niet zien welke temperatuur de olie of het vet heeft.

De patatpan die je elektrisch kunt verwarmen heeft een knop waarmee je de temperatuur in kan stellen. En een lampje dat aangeeft dat de olie of het vet op temperatuur is. Alleen wanneer de olie op temperatuur is

Voor wie is het geschikt?

In bijna ieder huishouden komt wel een patatpan voor in de keuken. Het is dan ook niet zo dat de patatpan alleen maar geschikt is voor een bepaald soort mensen. Iedereen zou gebruik kunnen maken van een patatpan.

Waar moet je op letten als je een patatpan gaat kopen?

Als je op zoek gaat naar een patatpan dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en waar je op zou moeten letten. Een van die dingen is het filter. Je kunt het best kiezen voor een patatpan met een automatisch geurfilter erin.

Daarnaast moet de patatpan voorzien zijn van een beveiliging waarmee de patatpan vanzelf uitgeschakeld wordt wanneer je hem te lang zou laten branden. Daarnaast is het handig als je de patatpan in de vaatwasser zou kunnen reinigen.

Een kraantje waar je het vet doorheen kan laten lopen bij het leeghalen zou ook heel makkelijk zijn. Dan hoef je geen gekke capriolen uit te halen om de smerige olie uit de pan te krijgen. Je kunt de olie met het kraantje zo weer in de fles terug laten lopen en dan naar een daarvoor bestemd verzamelpunt kunnen brengen.

Het onderhoud van een patatpan

Als je goed op hebt gelet met het kopen van een patatpan, dan heb je een patatpan gekocht die je in de vaatwasser schoon kan maken. Je haalt dan het verwarmingselement uit de pan vandaan en zet de pan in de vaatwasser.

Ook het mandje en de deksel kunnen in de vaatwasser gewassen worden. Je kunt hem ook eerst voor koken met een laagje water erin met een vaatwastablet. Dit laat je dan een half uurtje koken. Het ergste vuil is dan al losgeweekt.

De beste 5 Patatpan van 2023

1

Bestron XL Frituurpan met 3 frituurmanden

foto van een Bestron XL Frituurpan met 3 frituurmanden
9.3Expert Score
Best geteste Patatpan

Bestron XL Frituurpan met 3 frituurmanden, incl. koude zone technologie & uitneembare oliecontainer, 4 liter, vaatwasmachinebestendig, 2000 W, roestvrij staal, kleur: Koper

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Lange levensduur
 • Enorm gebruiksvriendelijk
2

Bourgini Classic Deep Fryer Plus

foto van een Bourgini Classic Deep Fryer Plus
8.5Expert Score
Top kwaliteit Patatpan

De Bourgini Classic Deep Fryer Plus 3.0L frituurt in een hand omdraai de lekkerste frites en snacks! De frituurpan is geschikt voor olie en vloeibaar vet en beschikt over een regelbare temperatuur tot 190°C. Het is een koelzone friteuse met een Smart & Clean oliefilter en dit zorgt ervoor dat de olie langer schoon blijft en voorkomt spatten en schuimen. Door het kijkvenster in de deksel kun je de frites en snacks goed in de gaten houden of ze al lekker krokant worden.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Hoogste kwaliteit
 • Snelle levering
3

Tomado TDF6001B

foto van een Tomado TDF6001B
8Expert Score
Een Patatpan van redelijke kwaliteit

Met deze dubbele koude zone friteuse TDF6001B van Tomado bak je allerlei gerechten, van smaakvolle frites en kroketten tot aan krokante kipkluifjes. De friteuse heeft een maximale capaciteit van 6 liter verdeeld over 2 pannen en kan eenvoudig ingesteld worden tot 190°C dankzij de praktische draaiknop. De twee losse frituurpannen zijn ideaal wanneer je meerdere snacks en frites tegelijkertijd wilt bakken. Frituren met een koude zone is direct een stuk gezonder omdat de olie langer vers blijft in de pan. Het verwarmingselement hangt direct in de olie, waardoor je maaltijd ook nog eens lekker knapperig wordt! De friteuse is na gebruik eenvoudig schoon te maken en heeft vaatwasbestendige onderdelen.

Goede punt(en)
 • Gaat redelijk lang mee
 • Gemaakt van redelijk kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
4

Tomado TDF3001B 

foto van een Tomado TDF3001B 
7.6Expert Score
Middelmatige kwaliteit Patatpan

Met deze koude zone friteuse TDF3001B van Tomado bak je allerlei gerechten, van smaakvolle frites en kroketten tot aan krokante kipkluifjes. De friteuse heeft een maximale capaciteit van 3 liter en kan eenvoudig ingesteld worden tot 190°C dankzij de praktische draaiknop. Frituren met een koude zone is direct een stuk gezonder omdat de olie langer vers blijft in de pan. Het verwarmingselement hangt direct in de olie, waardoor je maaltijd ook nog eens lekker knapperig wordt! De friteuse is na gebruik eenvoudig schoon te maken en heeft vaatwasbestendige onderdelen.

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk in kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Tefal Super Uno FR3140

foto van een Tefal Super Uno FR3140
6.8Expert Score
Matige kwaliteit Patatpan

Deze krachtige frituurpan biedt royale porties voor maximaal zes personen, met een inhoud van 2,2 l olie, die tot 1,5 kg onweerstaanbare gefrituurde lekkernijen kan bereiden. Geniet van een zeer gebruiksvriendelijke frituurervaring met een slim systeem waarmee je de mand uit de olie kunt halen zonder het deksel te openen. Met de instelbare thermostaat tot 190 °C bereid je al je favoriete snacks en friet met gemak.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van matig duurzaam materiaal
 • Matige kwaliteit
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart