Onkruidsproeier kopen? De 5 beste getest

Niemand houdt van onkruid, als je een makkelijke manier zoekt om onkruid weg te halen is een onkruidsproeier een goede oplossing. Geen last meer van je rug, en geen gedoe meer met onkruid eruit trekken. Met de onkruidsproeier hoef je enkel maar het onkruid in te sproeien en de rest zal vanzelf zijn werk doen. Makkelijker dan dat kan het bijna niet.

Wat is een onkruidsproeier?

Een onkruidsproeier is eigenlijk een grote tank, in die tank doe je onkruidverdelger. Op de tank zit een sproeier waarmee je de onkruidverdelger rond kunt sproeier, als je dat op het onkruid spuit zal het onkruid dood gaan. Je hoeft dan dus weinig moeite te doen om het onkruid in te sproeier want het enige wat je hoeft te doen is het hendeltje indrukken en hij vanzelf gaan sproeien. Er hoeft dus niet meer gebukt te worden en het onkruid hoeft er ook niet meer uitgetrokken te worden.

Waarvoor gebruik je een onkruidsproeier?

Overal in een tuin groeit onkruid, dat is niet fijn om te zien en dat wil je er graag uit halen. Om ervoor te zorgen dat je niet hoeft te bukken en het onkruid eruit hoeft te trekken kun je het besproeien met onkruidverdelger. Om onkruidverdelger te kunnen sproeien heb je een onkruidsproeier nodig, je kunt daarmee zonder te bukken onkruidverdelger dicht bij het onkruid spuit waardoor het zal afsterven.

Waar kun je het kopen?

Je kunt op heel veel plaatsen een onkruidsproeier kopen, zowel bij een tuinwinkel als bij een bouwmarkt. Je vindt het op de afdeling tuinartikelen en je kunt ook nog eens zelf bepalen welke je wilt hebben. Er zijn veel verschillende soorten, je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er eentje te nemen die je met de hand moet dragen maar ook eentje die je op de rug kunt doen.

Wat kost het?

Op de kosten van een onkruidsproeier zul je niet zo snel leeg lopen. Voor een normale onkruidsproeier zul je niet zoveel betalen, als je een luxere variant wilt die bijvoorbeeld automatisch sprayt zonder te pompen betaal je daar ook meer voor. Je kunt dus zelf bepalen hoe duur je het wilt maken, als je hem vaak gebruikt dan ben je al snel bereid om er meer voor te betalen dan wanneer je hem af en toe zult gebruiken.

Waar let je op bij het kopen van een onkruidsproeier?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kopen van een onkruidsproeier, zo wil je natuurlijk niet de hele tijd de onkruidsproeier bij hoeven vullen. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel liter je wilt, als je een groot stuk moet doen dan heb je meer liter nodig dan wanneer je een klein stukje van de tuin moet doen. Ook kun je bepalen of je er eentje wilt die op de rug gedragen kan worden of dat je hem met de hand wilt dragen, als je een aantal liter hebt dan is eentje die je op de rug kunt dragen veel handiger zodat je geen last van je rug krijgt.

De beste 5 onkruidsproeiers van 2023

1

Relaxdays drukspuit 8 liter 

9.2Expert Score
Beste onkruidsproeier uit de test

De drukspuit helpt je op verschillende manieren in je tuin. Met de rugspuit kun je de bladeren van je planten besproeien waardoor je ze helpt om de droge zomer door te komen. Maar de onkruidsproeier kan ook worden gebruikt voor het sproeien van bestrijdingsmiddelen tegen insecten. Met behulp van de sproeikop kun je de beste straal bepalen. Deze onkruidspuit is voorzien van een handige draagband en een hendel die je kan vastzetten om het werken makkelijker te maken.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit door het beste materiaal
 • Top service bij aankoop
 • Snelle levering
2

Relaxdays drukspuit 5 liter

foto van een Relaxdays drukspuit 5 liter
8.5Expert Score
Hoge kwaliteit onkruidsproeier

Deze drukspuit met een capaciteit van 5 liter helpt je op een veelzijdige manier in de tuin en in huis. Met de tuinspuit kan je planten water geven of met gewasbeschermingsmiddelen sproeien. Stel met de sproeikop in, of je liever in een straal of nevelig wilt sproeien. Om het nog gemakkelijker te maken kan de tuinsproeier met de schouderband omgehangen en de pomp vastgezet worden, om deze niet vast te hoeven houden. De drukspuit is ook geschikt voor schoonmaakklusjes.

Goede punt(en)
 • Lange levensduur
 • Gemaakt van goede kwaliteit materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
3

Midori Japan Rugdrukspuit op accu inclusief 12V Elektrische Onkruidsproeier

foto van een Midori Japan Rugdrukspuit op accu inclusief 12V Elektrische Onkruidsproeier
7.8Expert Score
Een onkruidsproeier van redelijke kwaliteit

Accu-rugdruksproeier met een tank met een inhoud van maar liefst 16 liter! Het is perfect voor het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en voor het nauwkeurige besproeingen. De rugdrukspuit is heel gemakkelijk in gebruik en extreem robuust. Het verfijnde ontwerp maakt hem extreem handig en licht!

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk snelle levering
4

Sproeiwagen getrokken aanhangwagen 100 liter 

7.5Expert Score
Een onkruidsproeier van middelmatige kwaliteit

Deze spuitmachine met aanhanger van het merk MAXBLAST is de perfecte sproeiwagen voor al uw landbouw- en tuinierbehoeften! Verspreid pesticiden, onkruidverdelgers, vloeibare meststoffen, ontsmettingsmiddelen en nog veel meer op een vlotte en consistente manier met behulp van de sproeistang met maar liefst 6 sproeikoppen!

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Redelijk van kwaliteit
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Relaxdays drukspuit 5 liter druksproeier verstelbaar onkruidsproeier wit

foto van een Relaxdays drukspuit 5 liter druksproeier verstelbaar onkruidsproeier wit
6.5Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Deze plantenspuit met pomp is een handig hulpmiddel om je planten de juiste verzorging te bieden. De handdruksproeier is ideaal om planten te bewateren of om ze te besproeien met onkruidbestrijdingsmiddelen. Met behulp van het verstelbare mondstuk stel je zelf de gewenste sproeisterkte in, gaande van nevel tot krachtige straal. Het veiligheidsventiel voorkomt overdruk in de drukspuit. De onkruidsproeier is dankzij de draagriem en een de vergrendelbare hendel erg makkelijk in gebruik.

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Gemaakt van matig materiaal
 • Matige gebruiksvriendelijk

   Beste review
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart